Uzun süredir çıkmak istediğiniz tatil planınızı sürekli erteliyorsanız, şimdi kendinize vakit ayırarak hafta sonu rotanızı belirleyebilirsiniz. Şehrin gürültüsü, trafiği, kalabalığı derken dinlenmek için aradığınız tatil çok uzakta olmayabilir. Üstelik SIXT Rent a Car’ın zengin araç filosuyla tatilinizi daha konforlu ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. Siz de hemen arabanızı kiralayın ve yeni yerleri keşfetmek için yola çıkın!

El Değmemiş Doğasıyla Abant

Tatilcilerin en çok tercih ettikleri lokasyonların başında elbette Bolu Abant geliyor. Yaz / kış fark etmeksizin bol oksijenli temiz havası ve eşsiz doğasıyla görenleri büyüleyen Abant, aynı zamanda İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin büyük şehirlerine de oldukça yakın. İstanbul ve Ankara’dan yaklaşık 2 buçuk saatte ulaşabileceğiz merkezi bir konumda olması nedeniyle, kısa süreli planlarınızda size doğanın içinde zamanınızı en iyi şekilde değerlendirme fırsatı sunuyor. Hafta sonu kaçamaklarınızda Abant Gölü kenarında sevdiklerinizle doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz gibi bölgenin yöresel lezzetlerini tatma fırsatı da bulabilirsiniz. Her mevsim birbirinden farklı güzellikler sunan Abant’a kadar gitmişken, Bolu merkeze 13 kilometre uzaklıkta olan Gölcük Tabiat Parkı’nı görmeden dönmemenizi öneririz. Özellikle kış aylarında bembeyaz karla adeta bir örtü gibi kaplanan ve peri masallarını andıran Gölcük, henüz keşfedilmemiş doğal güzellikler arasında sizleri bekliyor.

Saklı Cennet Sapanca

Sapanca Gölü özellikle İstanbul’un şehir hayatından uzaklaşmak isteyen tatilcilerin en çok ziyaret ettikleri lokasyonlardan biri. Sakarya iline bağlı olan Sapanca, temiz havası ve büyüleyici manzaralarıyla son dönemde kış turizminde de çok fazla tercih ediliyor. Bölgeye kurulan birbirinden farklı oteller, butik pansiyonlar ve bungalovlar ile kış aylarında şömine başında manzaraya karşı sıcak şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Özellikle Maşukiye ve Kırkpınar, rotasını doğaya çeviren tatilcilerin ziyaret edebilecekleri lokasyonlardan bazıları. Bölgede yer alan şelaleler arasında doğa yürüyüşleri yapabilir, çadır kampları kurarak sevdiklerinizle hafta sonu tatilinizi daha keyifli hâle getirebilirsiniz. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sapanca’da tarihî yapıları da ziyaret etmek istiyorum, derseniz; keşfedebileceğiniz eserlerin sayısı oldukça fazla. Tarihi Rüstem Paşa Camii, Vecihi Kapısı ve Hükümet Konağı mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazıları.

Kış Tatili Sevenler İçin Kartepe

Deniz, kum, güneş yerine kış tatilini daha çok seviyorsanız, İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıktaki Kartepe Kayak Merkezi sizin için doğru seçim olabilir. Kocaeli’ne bağlı Kartepe, kış turizminin popüler duraklarından biri olmasının yanı sıra İstanbul’a yakın bir konumda yer alması nedeniyle de hafta sonu tatilcileri tarafından çok fazla ilgi görüyor. Genellikle her yıl Aralık ayı ile başlayan kayak sezonunu Kartepe’de değerlendirerek eşsiz Sapanca Gölü manzarası ile kar tatilinin tadını çıkabilirsiniz. Yaz aylarında da muhteşem manzarası ile doğa tutkunları tarafından çok talep gören Kartepe’de doğa yürüyüşü, binicilik, paintball, yamaç paraşütü de kayak dışında tercih edebileceğiniz aktivitelerden bazıları.

Şirin Sahil Kasabası Ağva

Latince “iki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelen Ağva, uzun yıllardır hafta sonu tatil planlarının olmazsa olmaz rotalarından biri olarak öne çıkıyor. İstanbul’dan yaklaşık 2 saatlik uzaklıkta yer alan sahil kasabasında deniz havasının ve tertemiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Uzun sahil yürüyüşlerinin yanı sıra nehir gezileri de tatilciler tarafından çok fazla tercih edilebiliyor. Karadeniz kıyısında yer alan Ağva’da bütçenize uygun tercih edebileceğiniz butik otel ve pansiyonların sayısı da az değil. Haftanın yorgunluğunu atmak ve birbirinden farklı eşsiz lokasyonlarda dinlenmek istiyorsanız, SIXT rent a car kiralama noktaları ile her zaman yanınızda. Hadi hemen aracınızı kiralayın ve güzellikleri keşfetmeye başlayın.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler