Parasailing Nedir, Nerelerde Yapılabilir?

Parasailing Nedir, Nerelerde Yapılabilir?

Yayınlanma Tarihi 15 Şubat 2024

Ekstrem sporlar her daim eğlence ve adrenalinin tavan yaptığı anlara sahne olmuştur. Bunun için her macera tutkunu bu sporları deneyimlemeden geçmemeli. Zira doğanın eşsiz yanlarını keşfederken heyecan dolu dakikalar yaşamanın başka bir yolu yok! Parasailing sporu da doğa ve macerayı bir arada sunan dallar arasındadır. Özellikle gökyüzünün sonsuz mavisinde rüzgar ile ahenkle süzülmenin keyfini yaşamak istiyorsanız, parasailing tam size göre bir aktivitedir. Bu heyecan dolu sporla hiç tanışmadıysanız doğru adrestesiniz. Parasailing sporu hakkında bilmeniz gereken her şey yazımızda sizi bekliyor. Araç kiralama hizmetiyle macera tutkunlarının favorisi olan SIXT, hayatın her alanına değer katan bilgilerle karşınızda!

 

Devamı
Dağcılık Sporu Hakkında Merak Ettikleriniz

Dağcılık Sporu Hakkında Merak Ettikleriniz

Yayınlanma Tarihi 9 Şubat 2024

Dağcılık yalnızca bir spor dalı değil aynı zamanda büyük bir tutku. Doğa tutkunları, maceraseverler ve heyecan arzulayanlar için benzersiz bir aktivite seçeneği olan dağcılık, farklı seviyelere hitap edebiliyor. Şehrin kaotik havasından uzaklaşıp dağın yamaçlarına saklanmak, doğayı keşfetmek ve doğayla iç içe olmak hatta bütünleşmek isteyenler için dağcılık büyük bir tutku. Sunduğu hazzın yanı sıra aynı zamanda riskli ekstrem spor dallarından biri olan dağcılık, tek başına ya da herhangi bir eğitim olmadan yapılabilecek bir spor dalı değil. Eğer siz de dağcılık sporuna ilgi duyuyor ve dağcılıkla ilgili daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte dağcılıkla ilgili en çok merak edilenler!

 

Devamı
Kayak Turizminin Merkezi: Erzurum

Kayak Turizminin Merkezi: Erzurum

Yayınlanma Tarihi 29 Aralık 2023

Türkiye'de kayak turizminin en popüler destinasyonlarından olan Erzurum, her kış sezonunda sayısız kış tatilcisini ağırlıyor. Kentteki 70 km uzunluğunda ve 25 km genişliğinde olan, 1993 yılında Kış Turizm Merkezi ilan edilen Palandöken Dağları bölgenin en meşhur kayak merkezlerinden birini sunuyor. Bununla beraber Erzurum kayak merkezleri bunlarla da sınırlı değil. Her sezon, kentin farklı pek çok noktasındaki kayak merkezi, modern ve gelişmiş olanakları ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Erzurum kayak merkezlerini keşfetmek ve yolculuğunuzu planlamak için içeriğimizi keşfedebilirsiniz!

 

Devamı
Trekking Nedir, Nasıl Yapılır?

Trekking Nedir, Nasıl Yapılır?

Yayınlanma Tarihi 7 Aralık 2023

Doğanın getirdiği enerji ve keyfi şehir yaşamında bulmak zor olabilir. Bunun için şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak yapılan aktiviteler her zaman daha dinlendiricidir. Doğayla iç içe bir ortamda egzersiz yapmak hem canlandırıcı hem de dinlendirici bir seçenek. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız trekking sporunu çok seveceksiniz demektir. Dağların, kırların ve ormanların arasında keyifli bir yolculuğa hazır mısınız? Cevabınız evetse yazımızı incelemeden yollara düşmeyin! Bu yazımızda trekking sporuna dair tüm bilinmeyenleri sizin için derledik. Eğer doğa sporları arasında yer alan trekking yolculuklarını deneyimlemek istiyor ne yapacağınızı bilemiyorsanız başlıklarımızı detaylı olarak inceleyebilirsiniz. SIXT yaşamınızı zenginleştiren ve özel kılan her yolculuğunuzda sizinle. Araç Kiralama hizmetimizden yararlanarak doğanını eşsiz ve özel alanlarına yolculuk yapabilirsiniz. Hazırsanız ilk olarak trekking ne demektir sorusunu cevaplamakla başlayalım!

 

Devamı
Keyifli Bir Piknik İçin İhtiyacınız Olanlar

Keyifli Bir Piknik İçin İhtiyacınız Olanlar

Yayınlanma Tarihi 31 Ekim 2023

Güneşin boy gösterdiği güzel bir havada doğanın tadını çıkarmak kime iyi gelmez ki? Günlük yoğun temponun getirdiği mental yorgunluğu temiz bir havada lezzetli yiyeceklerle ve konforlu bir alanda geçirmek herkesin arzusudur. Bu anları keyifli kılan en önemli unsur ise her şeyin eksiksiz olmasıdır. Rahat bir oturma alanı oluşturmak pratik bir şekilde tüketilen yiyecekler ya da mangal lezzetleri. Bir piknik aktivitesini keyifli kılan unsurlar biraz da bunlardır. Peki siz keyifli bir piknik için gerekenlere tam olarak hakim misiniz? Ne olur ne olmaz, her şeyin eksiksiz olduğu bir piknik için gerekli malzemeleri kontrol etmenizde fayda var. Bir piknik aktivitesindeki A'den Z'ye tüm ihtiyaçlar yazımızda sizi bekliyor. Konforlu bir piknik yolculuğu için ihtiyacınız olan araba ise SIXT'in Araç Kiralama hizmetinde!

 

Devamı
Dört Dörtlük Bir Piknik İçin Gerekli Malzemeler

Dört Dörtlük Bir Piknik İçin Gerekli Malzemeler

Yayınlanma Tarihi 31 Ağustos 2023

Havaların ısınması piknik ve mangal sezonunu başlatıyor. Sevdiklerinizle, ailenizle keyifli bir piknik günü geçirmek istediğinizde evde çeşitli hazırlıklar yaparak dört dörtlük bir piknik macerası yaşayabilirsiniz. Piknik keyfini kusursuz hale getirmek için piknik malzemelerini eksiksiz bir şekilde tamamlamak son derece önemli. Peki dört dörtlük bir piknik için gerekli malzemeler nelerdir? Yazımızda bu soruya yanıt buluyoruz!

 

Devamı
Olmazsa Olmaz Kamp Malzemeleri

Olmazsa Olmaz Kamp Malzemeleri

Yayınlanma Tarihi 10 Ağustos 2023

İster dağ başı ister deniz kenarı olsun kamp yapmayı sevenler için doğanın hangi köşesi olduğu fark etmez. Hatta hangi mevsimde kamp yapılacağı bile onları etkilemez. Yazın sıcağında ya da kışın soğuğunda çadırda kalmak kampseverler için bir tutkudur. Eğer siz de onlardan biriyseniz, olmazsa olmaz kamp malzemelerinden bahsettiğimiz bu yazımızı okumaya devam ederek ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aşağıda çadırdan el fenerine, uyku tulumundan sırt çantasına en gerekli kamp malzemeleri listesini görmeniz mümkün. Keyifli okumalar!

 

Devamı
Kamp Çadırı Nasıl Kurulur?

Kamp Çadırı Nasıl Kurulur?

Yayınlanma Tarihi 24 Temmuz 2023

Kampçılık, doğayla bağlantı kurmak isteyenlerin tertemiz havada zaman geçirmekten keyif alanların aktivesidir. Bu serüven unutulmaz maceralar yaşamanın ve doğayla iç içe olmanın nasıl bir his olduğunu keşfetmenizi sağlar. Bunun için kampçılık her mevsim ve her yere özel bir aktivitedir. Kampçılık macerasında ev konforunuzun getirdiği birçok ayrıcalık bulunmayabilir. Özellikle yatak ve kalacak yer gibi problemleri aşmak için yanınıza muhakkak bir çadır almanız gerekir. Peki gün boyunca dinleneceğiniz çadırı nasıl kuracağınızı biliyor musunuz?

 

Devamı
En Popüler 11 Karavan Modeli

En Popüler 11 Karavan Modeli

Yayınlanma Tarihi 11 Temmuz 2023

Macera dolu bir tatil fırsatını da beraberinde getiren karavan hayatı, pek çokları için cazip bir araç olmasa da özgür ruhlar için vazgeçilmez bir tatil anlayışını ifade edebilir. Her ayrıntısını kendilerine göre tasarlayan karavan tutkunları, ihtiyaçları doğrultusundaki karavan modelleri arasından seçimler yaparak ömürlük tatillere imza atmak ister. Dolayısıyla karavan, bu kimseler için hem ev hem de tatil anlamına gelmekte. Biz de bu yazıda popüler karavan modelleri arasında yer alan lüks karavan ve çekme karavan belirgin özelliklerini sıralamak istedik. Böylece karavan satın alıp macera dolu bir tatilin kapısını aralamak isteyenler için de bir rehber sunmuş olabiliriz. Okumaya devam ederek çeşit çeşit karavan hakkında fikir sahibi olmanız mümkün. Hazırsanız lüks karavanlar ile başlıyoruz.

 

Devamı
Doğadan Uzak Kalamayanlar İçin Yağmurlu Havada Kamp

Doğadan Uzak Kalamayanlar İçin Yağmurlu Havada Kamp

Güncelleme Tarihi 21 Ağustos 2023

Yaklaşan kamp geziniz için hava durumu biraz yağmurlu mu görünüyor? Sakın bunun sizi üzmesine izin vermeyin; en güzel anılardan bazıları en yağmurlu günlerde olur! Yağmurlu havada kamp yaparken sert hava koşullarına hazır olduğunuzdan emin olmak için tek ihtiyacınız olan birkaç ipucu ve püf nokta. Yağmurlu havada çadır kampı yaparken nelere dikkat etmeli, gelin hep birlikte öğrenelim. Hava durumu güneşli olsa bile kampa çıkarken bu ipuçlarını aklınızda bulundurmak isteyeceksiniz!

 

Devamı

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN