2024 Ehliyet Fiyatları

2024 Ehliyet Fiyatları

Güncelleme Tarihi 16 Nisan 2024

Ehliyet alarak trafiğe çıkabilme hakkına sahip olmak için birtakım prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Bir sürücü kursundan aldığınız eğitim sonrasında teori ve uygulama olmak üzere iki aşamalı sınavın başarıyla tamamladığınız takdirde trafiğe çıkmaya hak kazanıyorsunuz. Bu aşamaları tamamladıktan sonra ehliyet için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden başvuru yapmanız yeterli. Fakat başvuru sürecini eksiksiz bir şekilde tamamlamak için yükümlü olduğunuz birtakım ücretleri ödemelisiniz. Harç, değerli kağıt bedeli ve vakıf hizmet bedeli ücretlerini resmi olarak bir ehliyete sahip olmak için ödemeniz gerekli. Peki 2024 yılı için bu ücretler ne kadar? Güncel 2024 ehliyet fiyatlarını öğrenmek istiyorsanız yazımızı detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Araç kiralama ve daha fazlası için SİXT Blog sizinle!

 

Devamı
2024'te Hangi Araç Ne Kadar MTV Ödeyecek?

2024'te Hangi Araç Ne Kadar MTV Ödeyecek?

Yayınlanma Tarihi 5 Ocak 2024

Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) her yıl belirli düzenlemeler ile oluşturuluyor. TÜİK'in enflasyon verilerini açıklaması ile beraber de 2024 yılı için yapılması planlanan yeniden değerleme oranı kesinleşti. Buna göre 2024'te vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 oranında artış gösterecek. Peki 2024 yılında hangi araç sahibi için MTV ne kadar olacak?

 

Devamı
Türkiye'de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

Türkiye'de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

Yayınlanma Tarihi 31 Ekim 2023

Elektrikli otomobiller, çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım alternatifi olarak hızla popülerlik kazanıyor. Geleneksel motorlu araçların karbon salınımına karşın elektrikli araçların motor teknolojisi yolculuklara çevreci bir yaklaşım getiriyor. Bununla birlikte gelen sessiz kullanım gibi özellikler de bu araçların revaçta olmasını sağlayan nedenlerden yalnızca biri. Global ölçekte beklenen popülariteyi yakalayan elektrikli araçlar, Türkiye'de de gittikçe daha fazla tercih edilmekte. Eğer siz de bu küresel trende ayak uydurmak isterseniz doğru adrestesiniz. En çok satan elektrikli araba modelleri yazımızda sizi bekliyor. Araç Kiralama hizmetiyle yaşam kalitenizi artıran SIXT, güncel bilgilerle de yanınızda.

 

Devamı
1817 Beygirlik Hennessey Venom F5 Revolution Roadster Tanıtıldı

1817 Beygirlik Hennessey Venom F5 Revolution Roadster Tanıtıldı

Yayınlanma Tarihi 28 Eylül 2023

Dünya genelinde sadece 12 kişinin sahip olabileceği Hennessey’in son modeli Venom F5 Revolution'ın üstü açık versiyonu F5 Revolution Roadster tanıtıldı. Şirketin öncü teknolojilerini ve tasarım kabiliyetlerini bir araya getirerek çok büyük etki yaratmayı hedefleyen Hennessey Venom F5 Revolution Roadster rakiplerinin gözünü korkutmaya aday.

 

Devamı
SIXT rent a car 5 Yıl Daha Galatasaray’ın Ana Sponsoru

SIXT rent a car 5 Yıl Daha Galatasaray’ın Ana Sponsoru

Güncelleme Tarihi 5 Eylül 2023

Araç kiralama sektörünün önde gelen markalarından SIXT rent a car ve Galatasaray yeni bir anlaşmaya imza attı. Galatasaray Futbol A takımının ana sponsoru olarak kulübe olan katkılarını dile getiren SIXT rent a car’ın adı, sponsorluk dönemi boyunca takımın formalarında yer alacak.

Devamı
Araba Direksiyonu Sağda Olan Ülkeler

Araba Direksiyonu Sağda Olan Ülkeler

Güncelleme Tarihi 1 Ağustos 2023

Hem şehirlerarası hem de şehir içinde yolculuk yaparken trafiğin akışına uyum sağlamak oldukça önemlidir. Çünkü hızlı ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmenin temel kuralı budur. Bunun için her coğrafyanın yıllar öncesinden günümüze kadar uzanan bir trafik düzeni vardır. Trafik akışı ülkeler arasında farklılık gösterse de genel amaç güvenli bir şekilde seyahat edilebilecek bir düzen oluşturmaktır. Bunun için seyahat edeceğiniz veya yaşadığınız ülkedeki trafik düzenini bilmeniz oldukça mühim. Günümüzde ülkelerin genelinde trafiğin sağdan aktığı görülür. Ancak bazı ülkelerde trafiğin sol akışta ilerlediğini de söylemek mümkündür. Araba direksiyonları da trafiğin akışına göre düzenlenir. Örneğin bir ülkede trafik akışı soldan gerçekleşiyorsa direksiyon sağda bulunur. Peki sizce hangi ülkelerde direksiyon sağda? Bu konuyu ve trafik düzeninin tarihini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Yeni yolculuklara yelken açmanızı sağlayacak rehberlerden ve araç kiralama hizmetine kadar yüzlerce bilgi için sitemizi takip etmeye devam edin!

 

Devamı
Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yayınlanma Tarihi 28 Temmuz 2023

Trafik kurallarına uymak yolculuk güvenliği açısından oldukça önemli. Özellikle kalabalık bölgelerde daha öne taşıyan trafik kuralları araç yolculuklarının daha akıcı ve düzenli ilerlemesini sağlıyor. Kaza riskleriyle karşı karşıya kalmamak için, trafik kurallarının bilincinde araç kullanımı oldukça önemli. Kaza risklerinin yanı sıra trafik cezaları da kurallara uymamanın ağır bir sonucu. Dikkatsizliklerden ötürü alınan trafik cezalarının daha mühim boyutlara gelmemesi için düzenli olarak takip edilmesinde ve ödenmesinde fayda var. Aksi takdirde daha ağır cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemleri araç alım-satım ve kiralama durumlarında da oldukça önemli. Satın aldığınız veya kullanmaya başladığınız aracın trafik cezası bulunması farklı pürüzlere neden olabilir. Bunun için satın alma veya kiralama işlemleri gerçekleştirmeden önce aracın trafik cezasının olup olmadığını sorgulamanızda fayda var. Bu yazımızda araç trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirmenin pratik yollarını sizin için derledik. Sorgulama yöntemlerini ve ödeme kanallarını alt başlıklarımızda bulabilirsiniz.

 

Devamı
2023 Muayenesiz Araç Kullanmanın Cezası

2023 Muayenesiz Araç Kullanmanın Cezası

Güncelleme Tarihi 27 Mart 2024

Başta otomobiller olmak üzere tüm motorlu araçların trafiğe çıkabilmesi ve trafikte güvenle seyredebilmesi için belirli dönem aralıklarında muayene olmaları gerekmektedir. Bir aracın kusurları, girdiği araç muayenesi sonucu tespit edilmekte ve güvenli bir sürüş için bu kusurların bir an önce telafi edilmesi istenmektedir. Bununla birlikte muayenesiz araç kullanmanın cezası da sürücülere muayenelerini zamanında yaptırmaları ve muayenesiz trafiğe çıkmamaları için uygulanan caydırıcı uygulamalardır. Peki muayenesiz araç kullanmanın cezası ne kadar? Bir muayenesiz araç 1. kez yakalanırsa ne olur? Muayenesiz araç kullanma cezası ödemesi nereye yapılır? Detaylar bu yazımızda.

 

Devamı
A'dan Z'ye Togg Hakkında Merak Edilenler

A'dan Z'ye Togg Hakkında Merak Edilenler

Güncelleme Tarihi 27 Mart 2024

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya bilinen adıyla Togg, ilk duyurulduğu günden bugüne gündemde kalmayı başarıyor. "Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli" olarak bilinen Togg, duyuruları 2017 yılında başlamış olsa da bugün artık ilk ön sipariş süreçleri dahi tamamlanmış durumda. Özellikle dünya otomotiv pazarının elektrikli araçlara yönelik çalışmalarının artması ile beraber Türkiye de Togg ile bu lige giriş yapıyor. Tarihçesi, özellikleri, üretim süreci, fiyat ve modelleri gibi Togg hakkında merak ettiğiniz pek çok bilgiye sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 

Devamı
2023 Trafik Cezaları Ne Kadar?

2023 Trafik Cezaları Ne Kadar?

Güncelleme Tarihi 27 Mart 2024

Trafiği düzenlemek, trafiğin akışı kontrol altına almak ve trafikte insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için var olan en etkili uygulamalardan biri trafik cezalarıdır. Trafik cezası uygulaması, barındırdığı caydırıcılık etkisi sayesinde sürücülerin trafikteyken çok daha dikkatli olmalarına vesile olur. Bununla birlikte trafik cezaları yalnızca para cezalarıyla sınırlı olmamakla birlikte, farklı durumlarda para cezasının yanı sıra aynı zamanda ceza puanı sistemine de tabi tutulur. Ehliyet gibi belgelerin geri alınması, tamamen iptal edilmesi, sürücünün ve/veya aracının trafikten belirli - belirsiz sürelerde men edilmesi gibi idari cezalar da trafik cezalar içerisinde yer alır. Şimdi gelin, 2023 trafik cezaları ne seviyelerde ve farklı ihlaller için uygulanan para cezaları nedir, yakından bakalım.

 

Devamı

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN