Mardin Gezilecek Yerler

Mardin Gezilecek Yerler

Yayınlanma Tarihi 4 Nisan 2024

Güneydoğu Anadolu'nun gözde şehirleri arasında kendine sarsılmaz bir yer bulan Mardin gerek şaşırtan doğası gerekse geçmişten bugüne uzanan tarihi yapılarıyla ziyaretçilerin gözde kentlerinden. Toprak tonlarında manzarasıyla büyüleyen Mardin'de yapacak pek çok etkinlik, görecek pek çok tarihi eser bulmak mümkün. Biz de bu yazıda Mardin gezilecek yerler konusunda bir derleme sunuyoruz. Siz de bu güzel şehri ziyaret ettiğinizde elinizde harika bir rehber olsun isterseniz yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. İşte, detaylarıyla Mardin gezilecek yerler!

 

Devamı
İzmir’in En Turistik Yerleri

İzmir’in En Turistik Yerleri

Yayınlanma Tarihi 1 Şubat 2024

Ege Bölgesi’nin incisi İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle gezilip görülmesi gereken yerler listelerinde mutlaka yer alması gereken İzmir, damaklara da gözlere de hitap ediyor. İzmir ile ünlenen yiyecekleri tatmak, İzmir’in tarihi miraslarını ve doğal güzelliklerini keşfetmek için rotanızı İzmir’e çevirmenizi tavsiye ederiz. Farklı ulaşım seçenekleriyle ulaşılması mümkün olan İzmir’e dilerseniz kendi aracınızla da konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Eğer aracınız yoksa size araç konforu sunan kiralık araçları da tercih edebilirsiniz. Arkadaşlarınızla ya da ailenizle keyifli bir İzmir seyahatinin tadını çıkarmak için ihtiyacınız olan kiralık aracı; araç kiralamanın güvenilir adresi Sixt’te bulabilirsiniz. Araç hazırsa ve İzmir’e rota oluşturulduysa haydi şimdi İzmir’in en turistik yerleri listesine bakalım!

 

Devamı
Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara'da Gezilecek Yerler

Yayınlanma Tarihi 14 Aralık 2023

Farklı yerler keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmak şüphesiz yaşama renk katan eylemler arasında yer alır. Çünkü yeni kültürler tanımanın verdiği heyecan herkese yenilenmiş hissettirir. Eğer siz de günlük yaşamın yoğun temposundan bunaldıysanız yeni yerleri tanıyarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Günlük ve dönemsel gezileriniz için bu yazımızda ülkemizin çok önemli bir şehrini tanıtacağız; Ankara! Ülkemizin başkenti olan bu şehrin değerini gezdikçe daha da net anlayacağınızdan eminiz. Ankara, sadece Türkiye'nin başkenti olmakla kalmaz, aynı zamanda tarih ve günümüzün benzersiz bir buluşma noktasıdır. Bu şehir, tarihi mirasıyla derin bir kökene sahip olmasının yanı sıra modern dokusuyla da dikkat çeker. Rotanız buraya düşecek olursa yazımızı okumadan geçmeyin. Zira Ankara'da neler yapılır? soruları için en önemli noktalar sizin için burada! Ankara'yı gezmek için konforlu bir araç arayışındaysanız SIXT'in üstün Araç Kiralama hizmetini değerlendirmeyi unutmayın.

 

Devamı
Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

Yayınlanma Tarihi 9 Kasım 2023

Araçla uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenler, hem güvenlik hem de konfor standartları açısından önem taşıyor. Uzun araç seyahatlerinde farklı pek çok senaryoya karşı hazırlıklı olmak, öncelikle sürücü ve yolcu güvenliği için taviz verilmeyecek bir konu. Bu doğrultuda uzun yola çıkmadan önce yapılması gerekenler daha çok araç bakımı ile ilgili maddelerden meydana geliyor. Bununla beraber sürücü ve yolcu davranışlarına yönelik de çeşitli direktifler var. İçeriğimizde uzun yola çıkmadan önce neler yapılmalı hakkındaki tüm merak edilenleri bir araya getirdik.

 

Devamı
İstanbul'un En Güzel Parkları

İstanbul'un En Güzel Parkları

Yayınlanma Tarihi 5 Ekim 2023

İstanbul'un en güzel parkları, kentin dört bir yanına yayılıyor ve çocuklardan yetişkinlere geniş bir kesime hitap ediyor. Hem Anadolu Yakası hem Avrupa Yakası'nda ziyaret edebileceğiniz İstanbul parkları, oyun alanlarından yemyeşil peyzajına kadar pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor. Yaz - kış hafta sonu kaçamakları, çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için huzurlu, sessiz - sakin bir zaman dilimi gibi pek çok imkân sunan İstanbul parklarını siz de içeriğimizde keşfedebilir, rotanızı oluşturabilirsiniz!

 

Devamı
İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

Güncelleme Tarihi 21 Ağustos 2023

Doğa ile iç içe bir hafta sonu ya da minik bir tatil isteyenler için kamp yapmak harika bir seçenek oluyor. Şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için de kamp yapmak iyi bir tercih. Üstelik haftanın yorgunluğunu üstünden atmak isteyen İstanbullular için şehirden fazla uzaklaşmaya bile gerek yok. İstanbul çevresinde yer alan doğal güzellikler ve kamp alanları sayesinde doğanın içinde harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Çadırınızı atıp kuş sesleri ve doğanın güzellikleriyle dolu küçük bir kaçamak yapmak istiyorsanız İstanbul'a yakın kamp alanlarına gelin birlikte bakalım.

 

Devamı
Alaçatı Gezi Rehberi

Alaçatı Gezi Rehberi

Güncelleme Tarihi 12 Temmuz 2023

Her biri birbirinden şirin sokaklar, rengarenk çiçeklerin sardığı tek katlı taş evler, dost canlısı insanlar, enfes yemekler, hayatın merkezindeki eğlence mekanları, nefes kesen Kleopatra Koyu, yel değirmenlerinde gün batımı manzarası, bitmek bilmeyen gece hayatı ve daha neler neler... Tüm bunlar Alaçatı'yı anlatmak için yetmez ama hatırlamak için yeter. Siz de "Bu tatilde Alaçatı'yı görmek istiyorum." diyenlerdenseniz bu yazı tam size göre. Zira bu yazıda, Alaçatı gezilecek yerler, yenilecek yemekler ve eğlenilecek mekanların listesi bulunuyor. Okumaya devam ederek Alaçatı'nın gecesi ve gündüzü hakkında pek çok faydalı bilgiye sahip olmanız mümkün. Hazırsanız tarihi ve kültürel mekanlarla başlayalım.

 

Devamı
Sapanca'da Gezilecek Yerler

Sapanca'da Gezilecek Yerler

Güncelleme Tarihi 17 Mayıs 2023

Türkiye’nin dört mevsim rağbet gören tatil yerlerinden biri. Göl kenarındaki konforlu otelleri ve farklı lezzetler sunan restoranlarıyla süslenen Sapanca ilçesi Sakarya merkezine 20 km uzaklıkta. İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi büyükşehirler için oldukça ulaşılabilir noktada olan bu doğa harikasında birçok aktivite sizi bekliyor. Hem merkezi hem de cennet gibi bu bölgede neler yapabileceğiniz öğrenmek ister misiniz?

 

Devamı
İstanbul'un Nostaljik Semti Kuzguncuk

İstanbul'un Nostaljik Semti Kuzguncuk

Güncelleme Tarihi 8 Aralık 2022

İstanbul’un en güzel ilçelerinden Üsküdar’da yer alan Kuzguncuk nostaljik sokakları, Arnavut kaldırımları ve şirin renkli evleriyle görenlere huzur veriyor. Doğa ile baş başa kalabileceğiniz atmosferi, yiyecekleri ve semtin dört bir yanına yayılmış Osmanlı döneminin mimarisi semte gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

Devamı
Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti

Güncelleme Tarihi 9 Aralık 2022

Patara Antik Kenti kültürel, tarihi ve turistik açıdan Türkiye’nin dünya çapında öne çıkan noktaları arasında yer alıyor. Yürütülen arkeolojik çalışmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre Patara’nın tarihinin MÖ 8. yüzyıla kadar dayandığı, hristiyan dünyası için oldukça önem taşıdığı ve Noel Baba adı ile anılan Saint Nikolaos’un da doğum yeri olarak biliniyor.

Devamı

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN