Doğa ile iç içe bir hafta sonu ya da minik bir tatil isteyenler için kamp yapmak harika bir seçenek oluyor. Şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için de kamp yapmak iyi bir tercih. Üstelik haftanın yorgunluğunu üstünden atmak isteyen İstanbullular için şehirden fazla uzaklaşmaya bile gerek yok. İstanbul çevresinde yer alan doğal güzellikler ve kamp alanları sayesinde doğanın içinde harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Çadırınızı atıp kuş sesleri ve doğanın güzellikleriyle dolu küçük bir kaçamak yapmak istiyorsanız İstanbul'a yakın kamp alanlarına gelin birlikte bakalım.

Polenezköy Tabiat Parkı

İstanbul kamp alanları arasında İstanbul'a yakınlığıyla en çok tercih edilen yerlerden biri olan Polenezköy tabiat parkı muhteşem doğal güzellikleriyle sizi karşılıyor. Şehir merkezine 1 saatlik uzaklıkta bulunan bu yer şehrin karmaşasından uzaklaşmak için ideal yerler arasında. Polenezköy kamp alanı olarak da bilinen bu tabiat parkında çadır kurabileceğiniz geniş alanlar bulunuyor. Aynı zamanda temiz tuvaletlerin de yer aldığı bu kamp alanında zorlanmadan rahat bir şekilde kalabilirsiniz. Birden fazla ağaç ve bitki türünün yetiştiği bu park içerisinde yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilirsiniz. Tabiat parkının içinde yer alan kafeterya ve restoranlardan yararlanabilmeniz de mümkün. Siz de hafta sonlarınızı doğanın içinde değerlendirmek istiyorsanız Polenezköy tam size göre.

Ağva Kilimli Koyu Kamp Alanı

İstanbul'un kuzeyinde, Karadeniz kıyılarında yer alan Ağva, kamp yeri arayanların tercihleri arasında. Çeşitli kamp alanları ile ünlü olan Ağva İstanbul'a yalnızca 2 saat uzaklıkta. Buranın en çok tercih edilen kamp alanları arasında da Kilimli Koyu geliyor. Eşsiz manzarası ve doğası ile şehrin yorgunluğunu atmanıza yardımcı oluyor. Tam anlamıyla doğanın içinde yalnız olmak istiyorsanız burası tam size göre. Çünkü bu koyun çevresinde herhangi bir tesis yok. Doğa ile baş başa olacağınız Kilimli size benzersiz bir deneyim de sunuyor. Fakat üzülmeyin birkaç km ilerisinde tesislere ulaşabilmeniz mümkün. İster çadır ister karavan ile konaklayabileceğiniz bu muhteşem yere araba ile gitmek en mantıklısı oluyor. Zira şehir merkezinden ulaşmak zor olup özel aracınız ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer aracınız yoksa Sixt Araç Kiralama merkezlerimizden istediğiniz gün kadar araç kiralayabilir bu keyifli yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

İstanbul'a yakın kamp yerleri arasından bir diğeri ise Ballıkayalar Tabiat Parkı. Gebze'ye bağlı olan bu yer İstanbul'a yalnızca birkaç km uzaklıkta. Doğa sporlarına uygun bir yer olması ile de diğer kamp alanlarından ayrılıyor. Dolayısıyla yürüyüş, bisiklet, tırmanma gibi doğa sporuna meraklıysanız burası sizin için ideal bir yer. Böylece kamp tatilinizi hareketlendirebilmeniz de mümkün. Park içerisinde gölet, piknik masaları tırmanma ve yürüyüş parkuru gibi çeşitli alanlar bulunuyor. Tabiat parkına giriş ücretli olup kişi başı ücret ödeyerek kamp yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Tavşanlı Köyü'ne de 1 km uzaklıkta olan bu yere gelmişken köye de uğrayabilirsiniz.

Ömerli Barajı Kamp Alanı

Göl kenarında kamp yapmak isteyenlerin tercihi olan Ömerli Barajı kampçıların gözde mekanları arasında. İstanbul'un stresinden kaçmak isteyenler için doğru bir tercih olan bu yerde manzaraya doyamayacaksınız. İlçe merkezine 10 km uzaklıkta olan bu yer harika manzarası, yeşilliklerle bezeli zeminiyle adeta sizi deşarj ediyor. Kamp alanı içerisinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Tuvalet, duş, su gibi ihtiyaçlarınızı da kendi imkanlarınızla karşılayabilmeniz gerekiyor. İhtiyaçlarını kamp alanına gelmeden temin edebilir, kamp sırasında kontrollü olmak koşuluyla ateş yakabilirsiniz. Böylece yiyeceklerinizi hazırlayabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik kamp alanı içerisinde göle sandalla açılabilir, balık tutabilir veya doğada yürüyüş yapabilirsiniz.

Erikli Yaylası

Yaklaşık 2 saatlik bir mesafede olan Erikli Yaylası, Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı. Teşvikiye Köyü'nde yer alan Erikli Yaylası doğal güzellikleriyle sizi büyülüyor. Deniz yüksekliği 600 metre olan bu yaylada şelale, göl, çayır ve oksijene doyamayacaksınız. Kamp için uygun bir zemine de sahip olan bu yerde şehrin stresli yaşantısından kurtulabilirsiniz. Çifte Şelaleler, Dipsiz Göl, Karlık Yaylası, Demlece Yaylası da Erikli Yaylasına yürüyüş mesafesinde olup buraya kadar gelmişken doğa yürüyüşü listenize ekleyebilirsiniz. Bölgeye gelmek oldukça kolay olup ister Feribotla isterseniz de özel araç ile gelebilirsiniz. Kamp alanı içerisinde tesisler de mevcut olup ihtiyaçlarınızı buralardan karşılayabilmeniz de mümkün.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler