Ege Bölgesi’nin incisi İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle gezilip görülmesi gereken yerler listelerinde mutlaka yer alması gereken İzmir, damaklara da gözlere de hitap ediyor. İzmir ile ünlenen yiyecekleri tatmak, İzmir’in tarihi miraslarını ve doğal güzelliklerini keşfetmek için rotanızı İzmir’e çevirmenizi tavsiye ederiz. Farklı ulaşım seçenekleriyle ulaşılması mümkün olan İzmir’e dilerseniz kendi aracınızla da konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Eğer aracınız yoksa size araç konforu sunan kiralık araçları da tercih edebilirsiniz. Arkadaşlarınızla ya da ailenizle keyifli bir İzmir seyahatinin tadını çıkarmak için ihtiyacınız olan kiralık aracı; araç kiralamanın güvenilir adresi Sixt’te bulabilirsiniz. Araç hazırsa ve İzmir’e rota oluşturulduysa haydi şimdi İzmir’in en turistik yerleri listesine bakalım!

İçindekiler

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir’de hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olan pek çok turistik yer bulunuyor. Özellikle şehir merkezinden uzak tarihi yerleri görmek için bir arabanız olması şart. İzmir gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerin yanı sıra pek bilinmeyen rotaları da sunduğumuz listemiz işte şöyle:

İzmir Saat Kulesi

Konak Meydanı’nda bulunan İzmir Saat Kulesi İzmir merkez gezilecek yerler denilince akıllarda parlayan ilk yanıt oluyor. 1901’de Osmanlı padişahı II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yılını kutlamak amacıyla inşa edilen Saat Kulesi, İzmir’in adeta sembol yapılarından biridir.

Kordon Boyu

İzmir’e gidip de sahil şeridi boyunca uzanan yürüyüş yolu ve parklarıyla ünlü Kordon’da yürüyüş yapmadan dönmek olmaz. Denize karşı bir kahve molası vermek istediğinizde ise çevrede konumlanan kafe ve restoranlardan birinde soluklanabilirsiniz.

İzmir Tarihi Asansör

1907 yılında inşa edilen ve tıpkı Saat Kulesi gibi şehrin önemli simgelerinden biri haline gelen Tarihi Asansör Konak semtinde bulunuyor. Bu asansör, şehrin Kemeraltı bölgesi ile Yukarı Karşıyaka arasında yükseklik farkını aşmak için kullanılıyor. Fransız mimar Raymond Charles Père tarafından tasarlanan Tarihi Asansör tarihi ve mimari değeriyle yalnızca İzmir’in değil ülkemizin de önemli yapılarından biridir.

Efes Antik Kenti

Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, İzmir’in en turistik yerlerinden biri. Eğer aracınız varsa ve İzmir çevresi gezilecek yerler arayışındaysanız Efes Antik Kenti’ne mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz. Dünya çapında tarihî, arkeolojik ve turistik bir öneme sahip olan Efes Antik Kenti; Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Büyük Tiyatro, Meryem Ana Evi gibi önemli yapılara sahip bulunuyor.

İzmir Arkeoloji Müzesi

İzmir’de kışın gezilecek yerler mi arıyorsunuz? Eğer kış aylarında İzmir’e seyahat edecekseniz; Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait birçok eserin sergilendiği İzmir Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Agora Ören Yeri

M.S. 2. yüzyılda Roma döneminde inşa edilen ve kentin pazar yeri olan Agora, Helenistik ve Roma dönemlerine ait kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Agora'nın çevresinde stoa adı verilen sütunlu galeriler, tapınaklar, hamamlar, çeşitli dönemlere ait yapı kalıntıları ve su yapıları bulunuyor. Agora’yı keşfederek İzmir'in antik geçmişine yakından şahitlik edebilirsiniz.

Alsancak, Çeşme

Eğer İzmir’e seyahatinizi yaz aylarına planlıyorsanız İzmir’in popüler yaz tatili rotalarından Alaçatı ve Çeşme’yi ya da en azından birini planınıza dahil edebilirsiniz. Canlı gece hayatı, restoranları ve kafeleriyle ünlü Çeşme ve Alaçatı yaz aylarında çok sayıda turist ağırlıyor.

Kadifekale

İzmir'in merkezine hakim bir konumda bulunan Kadifekale’nin tarihi M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanıyor. Bergama Krallığı döneminde yapılmış olup Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de önemini korumuş olan kale konumu itibarıyla İzmir'in panoramik manzarasını izlemenize de olanak sunuyor.

Kemeraltı Çarşısı

İzmir gezilecek yerler listesinde bu maddede gittiği yerlerden alışveriş yapmayı sevenlere hitap edecek bir öneri yer alıyor: Kemeraltı Çarşısı. Sadece zengin alışveriş olanağıyla değil tarihi ve geleneksel dokusuyla da ün kazanan bu çarşı; daracık sokakları, eski binaları, küçük dükkanlarıyla hem yerel halkın alışveriş merkezi hem de turistlerin ilgisini çeken bir merkez konumundadır. Kemeraltı Çarşısı’nda ayrıca İzmir’in yöresel lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz.

İzmir’den Bunları Yemeden Dönmeyin!

İzmir, gezilip görülecek yerleri kadar kendine özgü yiyecekleriyle de ün salmış bir şehrimiz. Sadece İzmir’de yiyebileceğiniz ya da en lezzetlisini İzmir’de bulabileceğiniz bazı yiyecekler, damaklardan tadı silinmeyecek değerde. İşte İzmir’de yemeden dönmemeniz gereken o lezzetler:

  • Boyoz
  • İzmir bomba
  • Kumru
  • Gevrek
  • Söğüş
  • Kokoreç
  • İzmir köftesi
  • Sübye
  • Midye dolma
  • Ot yemekleri
  • Balık ekmek
  • İzmir lokması
  • Şambali tatlısı
  • Sakızlı tatlılar

İzmir seyahatinizi zenginleştirecek gezi ve yeme-içme lezzet önerilerini sizler için derledik. Eğer bunun gibi içeriklerden keyif alıyorsanız Birbirinden Güzel İzmir Köyleri yazımızı da incelemenizi öneririz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler