Havaların ısınması piknik ve mangal sezonunu başlatıyor. Sevdiklerinizle, ailenizle keyifli bir piknik günü geçirmek istediğinizde evde çeşitli hazırlıklar yaparak dört dörtlük bir piknik macerası yaşayabilirsiniz. Piknik keyfini kusursuz hale getirmek için piknik malzemelerini eksiksiz bir şekilde tamamlamak son derece önemli. Peki dört dörtlük bir piknik için gerekli malzemeler nelerdir? Yazımızda bu soruya yanıt buluyoruz!

İçindekiler

Piknik Malzemeleri Nelerdir?

Kusursuz bir piknik keyfi yaşamak piknik için gerekli malzemelerin tümünü eksiksiz olarak yanınızda götürmenizle oldukça alakalı. Zira şehirden hayli uzaklaştığınız bir durumda eksikleri gidermek hem can sıkıcı hem de vakit kaybettirici olacaktır. Piknik malzemeleri listesi hazırlarken farklı başlıklarla ürünleri kategorize ederek hiçbir şey unutmama ihtimalinizi arttırabilirsiniz. Örneğin; yiyecekler, içecekler, gereçler, kap kacak, çöp poşeti, oturma gereçleri gibi farklı kategoriler yaratıp bir piknik listesi oluşturursanız işinizi garanti altına alabilirsiniz.

Piknik ürünleri için liste hazırlarken dilerseniz örnek olarak hazırladığımız aşağıdaki listeden de ilham alabilirsiniz:

Örnek Piknik Malzemeleri Listesi:

  • Yiyecek ve İçecekler:Poğaça, simit, börek, kek gibi hamur işleri. Muz, elma, armut, mandalina, üzüm, erik gibi tüketmesi kolay meyveler. Domates, salatalık, biber, soğan, maydanoz gibi salata malzemeleri. Tavuk, et ya da sucuk gibi mangalda pişirilmesi planlanan ürünler. Çekirdek, kuruyemiş, kuru meyve gibi atıştırmalıklar. Ve tabi ki ekmek! İçecek olarak ise gazlı ya da gazsız meşrubatlar ve su tercih edebilirsiniz. Eğer sıcak içecek demleme imkanınız varsa yanınıza çay ve kahve de alabilirsiniz.
  • Çatal, Kaşık Gibi Gereçler:Yiyecek ve içecekler hazırsa sırada ikram ve sunum için gerekli gereçleri toplamak var. İster plastik isterseniz de tek kullanımlık kağıt ürünleri tercih edebilirsiniz. Çatal, kaşık, bıçak, tabak, bardak gibi ürünlerden pikniğe katılacak kişi sayısı kadar yanınıza alabilirsiniz.

  • Masa Örtüsü, Kilim, Minder…Piknik çantanıza mutlaka eklemeniz gereken ürünlerden biri de masa örtüsü. Piknik alanındaki masaya örterek sofranızı daha özenli ve temiz hale getirebilirsiniz. Eğer masada değil yere kilim atarak piknik yapacaksanız bile sofra kurulurken masa örtüsü ve sofra bezi gibi ürünler gerekli olacaktır. Bunun yanı sıra isteğe bağlı olarak minder ya da kamp sandalyesi gibi ürünleri de yanınıza alabilirsiniz.
  • Olmazsa Olmaz: Çöp Torbaları, Peçete, Islak Mendil. Piknik sepetinin olmazsa olmazları arasında kuşkusuz çöp torbası, peçete ve ıslak mendil gibi temizlik, hijyen ürünleri yer alıyor. Daha temiz bir çevre için piknik esnasında ve sonrasında çöpleri muhakkak bir çöp torbasına toplamalı ve bu torbaları da bir çöp konteynırı içerisinde bırakmalısınız. Ayrıca peçete ve ıslak mendil gibi ürünlerle kişisel hijyeninizi korumayı da ihmal etmemelisiniz.
  • Listenin Bonusu: Piknik sepetinizi hazırlarken mutlaka içerisine koymanız gereken ürünleri yukarıda sıraladık. Bunların yanı sıra pikniğinizi daha keyifli hale getirecek piknikte lazım olan malzemeler de bulunuyor. İçecek ve yiyeceklerinizi serin bir şekilde muhafaza edebilmenize olanak sunan buz küpleri bunlardan biri. Bunun yanı sıra yiyecek ve içeceklerinizi tatlandıracak tuz, şeker ve baharat gibi ürünleri de sepete eklemeyi unutmayın! Ayrıca gerek yiyecekleri servis ederken gerek salata yaparken bir kesme tahtası, servis maşası gibi ürünler işlerinizi kolaylaştıracaktır. Son olarak yanınıza fazladan plastik kap kacak gibi piknik eşyaları almayı da ihmal etmeyin!

Piknik Ekipmanları Hazırsa Haydi Yola!

Piknik malzemesi listesinde her alan her bir maddeye tik atıldıysa ve liste tamamsa şimdi yola koyulma zamanı. Piknik için evinizin yakınlarındaki rotaları tercih edebileceğiniz hem şehre kısa bir mola vermek hem de doğayla baş başa kalmak için şehirden daha uzaktaki lokasyonları da tercih edebilirsiniz. Bunun için aracınıza atlayarak şehrinizdeki en popüler piknik rotalarının yolunu tutabilirsiniz. Dilerseniz günübirlik ya da uzun süreli araç kiralama yaparak da keşfedilmeyi bekleyen piknik alanlarını keşfedebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler