Ekstrem sporlar her daim eğlence ve adrenalinin tavan yaptığı anlara sahne olmuştur. Bunun için her macera tutkunu bu sporları deneyimlemeden geçmemeli. Zira doğanın eşsiz yanlarını keşfederken heyecan dolu dakikalar yaşamanın başka bir yolu yok! Parasailing sporu da doğa ve macerayı bir arada sunan dallar arasındadır. Özellikle gökyüzünün sonsuz mavisinde rüzgar ile ahenkle süzülmenin keyfini yaşamak istiyorsanız, parasailing tam size göre bir aktivitedir. Bu heyecan dolu sporla hiç tanışmadıysanız doğru adrestesiniz. Parasailing sporu hakkında bilmeniz gereken her şey yazımızda sizi bekliyor. Araç kiralama hizmetiyle macera tutkunlarının favorisi olan SIXT, hayatın her alanına değer katan bilgilerle karşınızda!

İçindekiler

Parasailing Nedir?

Parasailing deniz üstünde gerçekleştirilen bir tür paraşüt sporudur. Bu aktivitede genellikle tekne gibi motorlu araçlar da kullanılır. Parasailing sporunun klasik paraşütten farkı bir motorlu deniz aracına bağlı olmasıdır. Motorlu deniz aracının hızıyla paraşüt hareketlenir ve yükselir. Oldukça heyecan dolu bu aktivitede sporcular deniz veya göl üzerinden paraşüt yapma fırsatı yakalar. Parasailing diğer paraşüt sporlarına göre bir tık daha rahattır. Çünkü sporcular parasailing yaparken tekneye bağlı kalır. Yani bu sporda paraşütün yönlendirilmesi ve kullanılması benzer dallara nazaran daha pratiktir. Parasailing sporunu farklı kılan bir unsur daha vardır. Rüzgar eşliğinde havada süzülürken sonsuz masmavi bir denizin ve gölün üzerinde uçarsınız. Emin olun ki bu deneyimi başka bir aktivitede yaşamanız mümkün değil!

Parasailing Nasıl Yapılır?

Parasailing, diğer paraşüt sporlarına nazaran daha basit bir aktivitedir. Çünkü bu aktivitede herhangi bir teknik bilgi gerektirmez. Ayrıca yapılış şekli itibariyle oldukça güvenlidir. Bunun için ekstrem sporlarına ilk defa başlayacak olanların ilk adresi parasailing olabilir. Bu sporu gerçekleştirmek için öncelikle profesyonel desteğe ihtiyacınız vardır. Ardından süreç şu şekilde işler:

  • Katılımcılar ilk olarak güvenlik ekipmanlarını kullanmaya başlar. Can yeleği ve emniyet kemeri parasailing sporunun vazgeçilmez ekipmanlarıdır.
  • Profesyonel eğitmenler katılımcıları süreç hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirir. Herhangi bir problemde yapılması gerekenleri bilmek için profesyonel eğitmenlerin dikkatlice dinlenmesi gerekir.
  • Katılımcılar genellikle güçlü bir ip ile deniz taşıtına bağlanır. Ardından paraşütte bağlanarak parasailing aktivitesine hazır hale getirilir.
  • Tekne hızlanmaya başladığında paraşüt açılır. Katılımcılar yavaşça yükselmeye başlayarak parasailing sporunun tadını çıkarır.

Gördüğünüz gibi parasailing sporunu yapmak için hiçbir teknik bilgiye ihtiyacınız yok. Çünkü aktivite alanlarında bulunan eğitmenler size yol gösterecek ve güvenliğinizi sağlayacaktır. Ülkemizin birçok bölgesinde parasailing yapabileceğiniz alanlar mevcut. Size en yakın lokasyonlar neresi merak ediyorsanız gelin bir sonraki konumuza geçelim! 

Parasailing Nerelerde Yapılabilir?

Parasailing, genellikle turistik kıyı bölgelerinde ve su sporlarına uygun olan göl veya denizlerde gerçekleştirilir. Ülkemizde birçok noktada bu sporu gerçekleştirme imkanına sahipsiniz! İşte ülkemizde oldukça popüler olan bazı parasailing noktaları:

  • Fethiye, Ölüdeniz
  • Muğla, Marmaris
  • Muğla, Bodrum
  • Antalya, Alanya
  • Antalya, Kemer
  • Antalya, Kaş
  • Antalya, Side
  • İzmir, Çeşme

İşte, parasailing sporu için tercih edebileceğiniz en popüler bölgeler. Ülkemizde deniz paraşütü için farklı noktalar da bulunmakta. Eğer farklı bölgelerde parasailing deneyimi yaşamak istiyorsanız gideceğiniz bölgeyi özellikle araştırmanızı öneririz. Eğer daha sakin ve uzun süreli doğa aktiviteleri gerçekleştirmek istiyorsanız trekking sizin için doğru adres! Doğanın gizli dünyasını keşfetmek isterseniz Trekking Nedir? Nasıl Yapılır? adlı içeriğimizi incelemeden geçmeyin.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler