Çadır Kampı İle Doğanın Sesine Kulak Verin

Pandemi nedeniyle hayatın büyük bir bölümünde olduğu gibi tatil alışkanlıkları da değişti. Kalabalık, hareketli ya da popüler lokasyonlar yerine 2021’in yaz aylarında kendinizle baş başa kalacağınız daha sakin tatil planları yapmaya hazırlanıyorsanız çadır kampı sizin için doğru seçim olabilir. Son yıllarda çok fazla tercih edilmeye başlayan çadır kampı sizlere sessiz, huzurlu, doğayla iç içe zamanınızı en keyifli şekilde geçirme fırsatı sunuyor. Kalabalıktan uzakta, eğlenceli, sevdiklerinizle huzur dolu bir tatil arıyorsanız kamp tam size göre! Üstelik tatiliniz boyunca yapabileceğiniz aktiviteler de oldukça fazla. Doğanın içinde vakit geçirmek isterseniz spor, yürüyüş, izcilik, keşif gibi farklı alternatiflerle şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşabilirsiniz. Kamp yapmak için seçtiğiniz lokasyon sahil kıyısındaysa denizin içinde uzun saatler geçirerek keyif yapabilirsiniz. Türkiye’nin pek çok farklı noktasında tercih edebileceğiniz kamp alanları ile macera dolu bir tatil sizi bekliyor.

Türkiye’nin Popüler Kamp Alanları

Doğası, yeşili ve denizi ile muhteşem bir konumda yer alan Türkiye’de çadır kampı yapılabilecek yerler listesi oldukça uzun. Keşif alanınızı geniş tutup Türkiye kamp alanları listenizi hazırlamaya başlamadan önce yaşadığınız şehre en yakın lokasyonları tercih edebilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere yakın, eşsiz manzaralarıyla görenleri kendine hayran bırakan kamp alanlarında sevdiklerinizle tatilinizi eğlenceli hâle getirebilirsiniz. Rotanızı belirleyip yola çıkmadan önce SIXT rent a car şubelerimizden birine uğramayı unutmayın! Bütçenize ve tercihlerinize uygun geniş araç filomuz arasında seçim yaparak yeşilin ve doğanın kalbine doğru yola çıkabilirsiniz. İlk kez kamp hayatını deneyimleyecekseniz Akyaka, Karagöl Kamp Alanı ve Kabak Koyu Ege Bölgesi’nde tercih edebileceğiniz noktalardan bazıları. Karadeniz’in bol oksijenli havasını içinize çekmek isterseniz, Yenice Ormanları Karabük, Borçka Karagöl ve Şavşat Artvin her zaman popülerliğini koruyan kamp alanları arasında. Son dönemde Kapadokya Nevşehir, Salda Gölü Burdur, Kaş Antalya, Kaz Dağları Çanakkale de birbirinden güzel el değmemiş doğasıyla kamp tatili için uygun bölgeler listesinde yer alıyor.

Kamp Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tatilinizi keyifle ve enerji depolayarak geçirmek istiyorsanız kamp yaparken dikkat edilmesi gereken kurallar son derece önem taşıyor. Dikkat edebileceğiniz birkaç önemli püf noktası ile çadır kampı maceranızı daha da keyifli hâle getirebilirsiniz. İlk olarak yola çıkmadan önce hava durumuna ve kamp yapacağınız mevsime göre yanınıza alacağınız kamp araç gereçlerine mutlaka dikkat edin. Yağmurlu bir havada çadırınızın dayanıklı olması su geçirme olasılığını da minimuma indirecektir. Özellikle soğuk havalarda kamp yapmayı tercih ediyorsanız ise olmazsa olmazlar listenize mont, tulum ve termal kıyafet gibi alternatifleri eklemenizde fayda var. Kamp alanına ulaşım sırasında sorun yaşamak istemiyorsanız bulunduğunuz lokasyona en yakın SIXT Rent a Car şubemizden aracınızı vakit kaybetmeden kiralayabilirsiniz. Birkaç kolay adımda işlemlerinizi tamamladıktan sonra birinci sınıf kiralama keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

İstanbul’a Yakın Kamp Alanlarını Keşfe Çıkın

Çalışma hayatının yoğunluğundan ve şehrin kalabalığından yorulduysanız İstanbul’a 1-2 saat uzaklıktaki doğanın içinde bulunan kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonu planlarınıza kamp tatilini mutlaka eklemenizi öneririz. Vakit kaybetmeden arabanıza atlayın ve sevdiklerinizle beraber çadır kampı hayatını deneyimlemeye başlayın. Mutlaka görülmesi gereken İstanbul’a yakın kamp alanları nerede diyorsanız Seferoğulları Camping Ağva, Ormanya Doğal Yaşam Parkı Kocaeli, Erikli Şelalesi Kamp Alanı Yalova, Langoz Ormanları İğneada, Uçmakdere Mocamp Çınar, Şarköy Tekirdağ gibi alternatifler arasından size en yakın lokasyonu tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz kamp yerinde doğa ile iç içe zaman geçirebilir, muhteşem gün batımı manzaralarını yakalayabilir ya da denize girme fırsatı bulabilirsiniz. Eve dönüş yolunu düşünmeden, kamp tatilinizi birbirinden farklı aktiviteler ile daha faydalı hâle getirebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler