Karadeniz denilince akla ilk gelen şehirlerden biri Trabzon. Yeşilin ve mavinin birleştiği muhteşem doğası, oksijen deposu yaylaları, hayran bırakan doğal güzellikleriyle şehir, yerli ve yabancı turistlerin popüler lokasyonları arasında yer alıyor. Yüzyıllarca birbirinden farklı imparatorluklara ev sahipliği yapmış Trabzon’da gezilecek yerler listesi ise epeyce uzun. Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya cami gibi tarihi yapılar arasında zaman yolculuğuna çıkabileceğiniz gibi Karadeniz’e has lezzetler ile ziyafet çekebilir, Uzungöl’de sevdiklerinizle yayla gezisi yapabilirsiniz. Gezi rotanızı oluşturmadan ve keşfetmeye başlamadan önce konforlu bir seyahat geçirmek isterseniz SIXT rent a car Trabzon şubemizden aracınızı kolayca kiralayabilirsiniz.

Yeşilin En Güzel Hâli Eşsiz Yaylalar

Yolunuz Trabzon’a düşerse, şehrin birbirinden farklı yaylalarını görmeden, bol oksijenli temiz havasını içinize doyasıya çekmeden dönmemenizi öneririz. Özellikle Trabzon’un ilçeleri Maçka ve Akçaabat bölgelerinde yer alan el değmemiş yaylalar ile doğanın sesine kulak verebilirsiniz. Şehrin gürültüsünden ve karmaşıklığından uzaklaşmak isteyen tatilcilerin ise her yıl en uğrak noktaları arasında Uzungöl ve Karester yaylaları yer alıyor. Etkileyici kuş bakışı manzarası ile görenleri kendine hayran bırakan Uzungöl, görmeden dönmeyeceğiniz el değmemiş doğal güzelliklerden biri. Heyelan set gölü olma özelliği taşıyan Uzungöl’de şirin pansiyonlar ve alabalık restoranları ile tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Günümüzde hâlâ orijinal dokusunu kaybetmeden koruyan Karester yaylası ise 2,300 metrelik rakımıyla adeta bir bulut denizinin içinde göz kamaştırıyor. Upuzun çay tarlaları, buz gibi akan dereleriyle zamanınızı doğa ile iç içe geçirebilirsiniz.

Büyüleyici Sümela Manastırı

Karadeniz’in sembolik yapılarından biri hâline gelen Sümela Manastırı da Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan, değerli yapılardan biri. Rum - Ortodoks Manastırı ve kilise kompleksi olarak bilinen tarihî eser, denizden yaklaşık 1,300 metre yükseklikte. Sarp bir kayalık üzerine konumlanmış manastır, turistlere eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Milattan sonra 4. yüzyılda inşa edildiği düşünülen Sümela, halk arasında “Meryem Ana” adıyla da anılıyor. Uzun yıllardır korunan yapı, değerli mimarîsi, el değmemiş doğası ve hayranlık uyandıran manzarasıyla yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmeniz gereken Trabzon’da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda.

Etkileyici Mimarisi ve Yemyeşil Korusuyla Atatürk Köşkü

19. yüzyıl başlarında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak inşa ettirilen Atatürk Köşkü, ihtişamlı yapısı ve geniş korusuyla Trabzon’un en değerli tarihî yapıları arasında yer alıyor. Avrupa ve Batı Rönesans’ın etkilerini taşıyan köşk, büyük korusu ve geniş bahçesiyle özellikle bahar aylarında turistlere eşsiz bir görsel şölen sunuyor. İlk kez 1924 yılında Atatürk’ün ziyaret ettiği tarihî yapı, 1937 yılında ise Atatürk adına yeniden düzenlenmiş ve müze haline getirilmiş olup hafta içi ve hafta sonu ziyaret edilebiliyor. Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olması nedeniyle de tarihte önemli bir yer edinen görkemli köşk, yaz / kış fark etmeksizin turistlerin odak noktaları arasında. Trabzon’un birbirinden farklı bölgelerindeki hem tarihî hem de turistik lokasyonlarına konforlu şekilde ulaşıp, şehri yakından tanımak isterseniz SIXT rent a car Trabzon havalimanı şubemizden aracınızı kiralayabilirsiniz.

Taze Hamsi Diyarı

Trabzon ve Karadeniz yemekleri söz konusu olduğunda şüphesiz akla en çok hamsi geliyor. Özellikle kışın av sezonunun açılmasıyla birlikte taze tutulan hamsiler en lezzetli hâlleriyle restoranlarda servis edilmeye başlıyor. Balık sevmeyenlere bile parmaklarını yedirten “hamsi tava” ise Trabzon mutfağının tadılması gereken lezzetleri arasında başı çekiyor. Elbette şehrin tek yöresel lezzeti hamsi değil. Trabzon’da ne yenir diyorsanız hamsi dışında, ağızda dağılan enfes lezzet Akçaabat köftesini tatmadan dönmeyin. Tereyağı ve mısır ununun eşsiz buluşması “kuymak” ya da “mıhlama” da damak çatlatan lezzetler arasında. Kısacası doğanın, yeşilin ve birbirinden farklı lezzetlerin tadını çıkarmak için hemen yola çıkın ve Trabzon’u yakından tanımaya başlayın.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler