Vizesiz seyahat edilebilecek yerler listemizde son dönemde oldukça popüler olan Tayland, ilk sıralarda yer alıyor. Uzak Doğu’da tatil denildiğinde her zaman ilk seçenek olan Tayland dünyanın her yerinden 30 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapıyor. İklimi nedeniyle yılın her döneminde seyahat edilebilen bölgeyi, diğer aylara göre daha serin olan Kasım ve Şubat ayları arasında da tercih edebilirsiniz. Tarihi yapıları, plajları, doğal güzellikleri ve özellikle yemek kültürü ile Tayland her zaman ilgi odağı. Tayland’ın en büyük şehri ve başkenti olan Bangkok’ta altın Buda Heykeli, Phi Phi Adaları ve Phuket Adası popüler lokasyonlar arasında yer alıyor. Farklı kültürleri keşfetmek ve görmek istiyorsanız Tayland doğru bir seçim olabilir.

Tayland’ın Başkenti Bangkok

Tayland’ın başkenti olan Bangkok yaklaşık 9 milyon nüfusa sahip olmasının yanı sıra Uzak Doğu’nun kültürel anlamda en zengin şehri olarak tüm ilgileri kendine çekiyor. Nüfusun neredeyse tamamı Budizm’i benimsediğinden dolayı kentte sıkça değişik mimarili tapınaklarla turistleri etkiliyor. Bangkok içinde bulundurduğu eşsiz mimarili saraylara, heykellere, tapınaklara, restoranlara, iş merkezlerine sahip. Büyük Saray, Wat Pho, Khao San Road ve Giant Swing Bangkok’da görülmeden dönülmemesi gereken yerler arasında. Tayland’ın tarihi ve kültürü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz Bangkok Ulusal Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bangkok’a gitmişken mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de yüzen Pazardır. Giden turistlerin oldukça dikkatini çekiyor. Damnoen Saduak Yüzen Pazarı için düzenlenen 6 saatlik tur gezilerine katılabilirsiniz.

Altın Buda Heykeli, Wat Traimit

Wat Traimit tapınağı içerisinde bulunan yapı, dünyanın en büyük altın Buda Heykeli’dir. Bangkok’da Çin Mahallesinde bulunan Wat Traimit’in yüksekliği 5 metreyi buluyor. Tarihinde gerçek değerini gizlemek için sıva tabakası ve renkli camla kaplanan altın Buda Heykeli 1955 yılında taşınırken dış tabakası kaldırılarak altın ortaya çıkarılmıştır. Yaklaşık 5 ton ağırlığında saf altından yapılmıştır. Buda heykeli oturur pozisyonda tasvir ediliyor ve bu Budist kültüründe Buda’nın aydınlanmasını simgeliyor. Tayland’ın en ünlü tapınaklarından biri olan Wat Traimit, yolculuğunu tamamlayan turistler için oldukça göz kamaştırıcı.

Koh Phi Phi Takım Adaları

Koh Phi Phi, Tayland’ın en ünlü takım adaları arasında yer alıyor. Keşfedilmesi çok eskiye dayanmayan bu alan, asıl popülerliğini Leonardo Di Caprio’nun rol aldığı The Beach filminden alıyor. Koh Phi Phi, Bambu Adası, Koh Bida Nai, Koh Phi Phi Le, Koh Bida Nok ve Koh Phi Phi Don adaları yılın neredeyse her dönemi turist akınına uğruyor. Koh Phi Phi denilince akla gelen ilk ve en büyük Koh Phi Phi Don adası geliyor. İki tepenin arasında yerleşilmiş bu adada hiç araç bulunmuyor. Adadan sık sık kalkan küçük teknelerle civardaki koyları ve adaları ziyaret edebilme imkanı sunuluyor. Koh Phi Phi Don’da dalış, kaya tırmanışı, bot turları, sahilde yürüyüş, bisiklete binmek gibi adada yapılacak aktiviteler oldukça fazla. Koh Phi Phi adalarına Phuket Adasından kalkan tur tekneleriyle ulaşabilirsiniz. 

Dünya’nın En Popüler Tatil Yerlerinden Phuket

Gezilecek yerler listemizin başında yer alan Phuket Tayland’ın en büyük ve en ünlü adasıdır. Phuket, Hint Okyanusun doğusunda Andaman Denizi’nde yer alıyor. Her yıl 5 milyon turisti ağırlayan Phuket Adası aynı zamanda dünyanın en popüler tatil yerinden biri olarak biliniyor. Turistlerin balayı, tatil ve eğlence için tercih ettiği Phuket’te, lüks oteller, gece hayatı, su sporları ve restoranlar adada vakit geçirmek için oldukça fazla seçenek sunuyor. Bembeyaz kumu, tertemiz suyu ve palmiyelerle dolu plajı ile gidenlerin dönmek istemeyeceği bu ada, günbatımı manzarası ile tatilcileri büyülüyor. 

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler