Vizesiz seyahat edilen ülkeler arasında yer alan Maldivler, tatil için en popüler seçeneklerden biridir. Balayı tatillerinin vazgeçilmez destinasyonlarından olan Maldivler kendine hayran bırakan doğası ve muhteşem otelleriyle ünlü. Maldivler yani resmi adıyla Maldiv Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nda Hindistan’ın güney sahiline 350 km uzaklıkta yer alıyor. Ülkedeki toplam 1200 adanın yalnızca 281 tanesinde insan yaşamı sürüyor ve 86 ada ise “otel ada” olarak değerlendiriliyor.. Ülkenin %97’sinin Müslüman olduğu Maldivler’de, halk kendi dilini, yani “Maldivce” konuşmakta. Küresel iklim değişikliği sebebi ile yaklaşık olarak yüzyıl içerisinde sular altında kalma riski olduğu düşünülen Maldivler’in halkına 2005’te yapılan anlaşma ile Avustralya’ya sığınma hakkı verilmiştir.

Maldivler Gezilecek Yerler Listesi

Maldivler’de gezilecek yerler listesinin başında gelen Gan Adası turistler tarafından oldukça ilgi çekiyor. Gan Adası ülkenin en geniş 2. adasıdır. Gan Adası başlarda tarım kenti olarak bilinirdi ve birçok tarım ürünü yetiştirilirdi ancak günümüzde tarımın yerini turizm almıştır. Adada harika tatil köyleri ve plajlar bulunuyor. Denizin, kumun, güneşin tadını çıkarmak isteyenler Gan’ı tercih ediyorlar. Maldivler’in bir diğer popüler lokasyonlarından biri de Villingili Adasıdır. Genellikle yeni evlenmiş çiftlerin balayı tatili için tercih ettikleri, sakin bir adadır. Ülkenin kuzeyinde bulunan ada 1997 yılında bölge turizmini geliştirmek için hükümet tarafından ıslah edilmiştir. Turizmin oldukça gelişmiş olduğu Villingili Adasında dalış, paraşütle atlama gibi sporlar da yapılmaktadır. Ülkenin başkenti Male’nin kuzeyinde bulunan Hulhumale ıslah edilen adalardan bir tanesidir. “Cennet ada” diye anılan ada binlerce turisti ağırlıyor. Birbirinden farklı restoranlar ve eğlence mekanlarının bulunduğu Hulhumale Adası Maldivler’de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Maldivler Mutfağı

Hint mutfağının etkisinde kalan Maldivler yemekleri içerisinde baharatlı ve soslu yemekler ön plana çıkıyor. İlgi çeken baharatlar arasında kimyon, karanfil, zencefil bulunuyor. Zaman zaman baharatların ağır hissedildiği yemeklere pilav takviyesi yapılıyor. Genellikle sıcak yemeklerin hakim olduğu mutfakta garnitür olarak Hindistan cevizi servis edilir. Bir ada ülkesi olan Maldivler’de turistlerin ve ada halkının sıklıkla tükettiği yemek balık olarak karşımıza çıkıyor. Garudhiya çorbası yerel halk tarafından oldukça tüketilip balık, tuz ve su gibi temel malzemelerden yapılıyor. Mas huni, masroshi, boshi mashuni gibi yöresel yemekleri de mutlaka denemelisiniz.

Maldivler’e Nasıl ve Ne Zaman Gidilir?

Maldivler’e ne zaman seyahat edilir diye düşünüyorsanız mevsimsel yağışların ve sıcaklıkların engel olmadığı nisan-mayıs ayları oldukça uygundur. Otel rezervasyonunuzu ve tarihinizi belirledikten sonra uçak bileti almalısınız. Diret veya Katar üzerinden aktarmalı uçuş seçeneği bulunuyor. Maldivler kaç saat sorusu oldukça merak edilen konulardan bir tanesi. Türkiye’den 5.521 km uzaklıkta bulunan Maldivler diret uçuşlarda 8 saat, aktarmalı uçuşlarda ise 11 veya 12 saat arasında sürmektedir. Maldiv Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra oteliniz yakın ise deniz uçakları ile otelinize gidebilirsiniz. Oteliniz havaalanına uzak ise yerel havalimanı uçuşu yapıp daha sonrasında sürat tekneleri ile otelinize ulaşabilirsiniz.

Maldivler Vize İstiyor mu?

Maldivler vizeli mi sorusunu, Maldiv Cumhuriyeti 30 gün süreli olarak dünyanın tüm ülkelerine vizesiz veya ülkeye varışta vize vermektedir, şeklinde cevaplayabiliriz. Brunei ve Hindistan vatandaşları için bu kural geçerli olmayıp süresiz kalma hakkına sahiptirler. Ücret karşılığında ülkede 30 günden fazla kalmak istiyorsanız 60 günlük vize imkânı sunuluyor. Maldivler’e yola çıkmak isteyen Türk vatandaşlarının Umumi (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaportların birine sahip olmaları gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması ve son 2 sayfası da boş bırakılmalıdır. Ülkeye seyahatinizde sınır kapısında sorun yaşamamak için seyahat planınız (otel rezervasyonunuz vb.) hazır olmalıdır.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler