Vizesiz seyahat edilen ülkeler arasında yer alan Singapur Asya’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Singapur, Malay yarım adasının güney ucunda yer alıyor ve tarihi 11. yüzyıla kadar dayanmasına rağmen 1965 yılında kurulmuş küçük tek şehirden oluşan bir ülkedir. Singapur gezilecek yerler ve doğal güzellikleri sayesinde her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Birden fazla kültüre sahip olan Singapur’da sokak lezzetlerinden lüks restoranlara, park gezilerinden gökdelenlere birçok farklı imkân bulunuyor. Aynı zamanda son yıllarda popülerliğini artıran Singapur Türkiye’de de oldukça ilgi görülüyor.

Singapur’da Gezilecek Yerler Listesi

Uzak Doğu ülkesi olan Singapur’da gezilecek yerler listemiz oldukça zengin. Singapur’a gitmişken mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında “Gardens by the Bay” yer alıyor. Burası 101 hektar alana kurulu yeşilin her tonunu görebileceğiniz ve gezmeye doyamayacağınız bir park. Parkın içerisinde özel SuperTrees (süper ağaçlar) bulunuyor ve bu ağaçların güneş, gölgelik ve su gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Aynı zamanda parktaki yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilir, akşam saatlerinde gerçekleştirilen ışık gösterilerini izleyebilirsiniz. Şehrin simgesi olan Merlion Heykeli aslan kafası ve balık gövdesinden oluşuyor. 8,6 metre yüksekliğinde olan bu heykel turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Singapur gezi rehberinize ekleyebileceğiniz bir diğer lokasyon eğlence adası diyebileceğimiz Sentosa Adası’dır. Ülkenin güneyinde bulunan Sentosa Adası içerisinde, birçok eğlence yeri, parklar, restoranlar bulunuyor. Sentosa Adası bölgesinde seyahatinizde vaktiniz varsa konaklayıp adayı rahatça birkaç günde gezebilirsiniz.

Singapur’un Yöresel Lezzetlerini Keşfedin!

Ülkede 30’un üzerinde farklı mutfak kültürü esintilerinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Kendine has bir yemek kültürü bulunmayan Singapur’da Asya mutfağı ve Avrupa mutfağı daha sık görülüyor. Hint mutfağı gibi daha geleneksel yiyecekler tercih etmek isterseniz ülkedeki özel bölgeleri ziyaret etmeniz gerekiyor. Singapur bir ada ülkesi olduğundan haliyle deniz ürünleri de oldukça sık tüketiliyor. İstiridyeli omlet ve chili crab adındaki acılı yengeci deneyebilirsiniz. Diğer Singapur’un meşhur yemekleri arasında bulunan yemeklerden birisi Bak Kut Teh yerli halk tarafından oldukça fazla tercih edilmekte ve domuz etinden haşlanarak yapılıyor. Çin ve Malazya mutfağının birleşiminden olan laksa çorbası oldukça tüketilen bir yiyecektir. İçinde Hindistan cevizi, fasulye, balık, karides gibi malzemelerden yapılan laksa lezzetinin yanında besleyicidir.

Vizesiz Rahat Seyahat Avantajı Singapur’da

Vize işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız ve Singapur vize istiyor mu diye düşünüyorsanız Singapur’a vizesiz seyahat etmek mümkün! Asya’nın en popüler ülkelerinden biri olan Singapur bu özelliği ile dikkat çekiyor. Umumi (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip Türk vatandaşları Singapur’da turistik ziyaretlerinde 30 güne kadar vizeden muaftır. Geçici turist vizesi alırken herhangi bir belgeye gerek yok ancak, ara uçuşlarınızın ya da dönüş biletlerinizin kestirilmiş olması gereklidir. Seyahat edecek kişilerin pasaport türü ne olursa olsun pasaport tarihinin minimum 6 ay süreli geçerliliği olması gerekmektedir. Pasaportun son iki sayfasının da boş olması gerekli olan hususlar arasında yer almaktadır. Singapur’da 30 günden fazla kalmayı düşünüyorsanız Singapur Cumhuriyeti Konsolosluğu ile iletişime geçip uzun süreli ikamet için başvuruda bulunabilirsiniz.

Singapur’a Nasıl Giderim?

Türkiye’ye 8 bin 70 km uzaklıkta olan Singapur’a ulaşım hava yolu üzerinden yapılıyor. Türkiye’den Singapur’a nasıl gidilir sorusuna dair iki çeşit (direk ve aktarmalı) uçuşlar bulunuyor. Direkt uçuş tercih ettiyseniz İstanbul-Singapur arası 11 saat sürmektedir. Uçuşunuzu aktarmalı olarak tercih ettiyseniz yaklaşık olarak 15 ile 20 saat arasında sürmektedir. Şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Changi Havaalanı dünyanın en iyi havalimanları listesinde bulunuyor. Tatilinizi Singapur’da geçirmek istiyorsanız hemen uçak biletinizi ve konaklama yerinizi ayarlamak için harekete geçin!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler