Yeni yerler, ülkeler, farklı lokasyonlar keşfetmeyi sevenler için şüphesiz seyahat bir tutkudur. Yaz-kış, ilkbahar-sonbahar demeden tatil rotanızı hemen belirleyerek yolda olmanın ve anda kalmanın tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle Türkiye içerisinde değil de Avrupa’da ya da farklı kıtalarda yeni ülkeler görmek isterseniz rutinleşmiş bazı seyahat kurallarına dikkat etmeniz gerekir. Yola çıkmadan önce evrak işleri ya da benzer prosedürlerle uğraşmak istemezseniz Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasından bir seçim yapabilirsiniz. Böylelikle vize bekleme derdi ile uğraşmadan farklı bir ülkeye kolayca giriş yapma fırsatı bulabilirsiniz.

Pasaport Şart

Her ne kadar Türkiye’den vizesiz ziyaret edebileceğiniz pek çok ülke olsa da dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. Bunların başında ise pasaport şartı gelir. Türkiye sınırı dışına çıkıyorsanız yeşil, bordo, siyah ya da gri pasaport seçeneklerinden birine sahip olmanız önem taşır. Pasaport çıkartmak ise son derece kolay olduğu gibi gerekli kimlik, pasaport harç dekontu, biyometrik fotoğraf ile yaşadığınız şehrin İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Pasaport için gerekli evraklar tamamlandığında belge en kısa süre içerisinde adresinize gönderilir. 6 aydan 10 yıla kadar süreyle pasaport çıkarabileceğiniz gibi her birinin harç ücretleri değişiklik gösterir. Tüm süreç tamamlandığında ise en ucuz vizesiz ülkeler arasında bir seçim yaparak yeni yerler ve kültürler keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Her Ülkenin Vizesiz Seyahat Şartları Farklı Mı?

Her ülkenin vizesiz seyahat şartı birbirinden farklı olduğu için yolculuğunuzu planlamadan önce gideceğiniz ülkenin giriş kurallarını iyice araştırmanız gerekir. Ukrayna, Maldivler, Peru, Sırbistan, Ürün, Beyaz Rusya vizesiz seyahat rotası oluşturabileceğiniz ülkelerden bazıları olmakta birlikte her birinde turistlerin ülkeye giriş kuralları farklılık gösterir. Vizesiz ülkeler içerisinde sadece TC kimlik kartınız ile ziyaret edebileceğiniz alternatifler bulunurken, bazıları ise pasaport ve ziyaret süresi belirtmenizi ister. Her yıl vizesiz seyahat kuralları değişebileceği için yola çıkmadan önce tercih ettiğiniz ülkenin konsolosluğu ya da vize merkezlerinden bilgi alabilirsiniz.

Uçak Biletini Önceden Alın

Yolculuğunuz boyunca herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız pasaport işlemleri sonrasında uçak biletinizi hemen almanızı öneririz. Özellikle yaz aylarında popüler lokasyonlara olan turistik seyahatler artabileceği gibi resmî tatil, yılbaşı, paskalya gibi dönemlerde bilet bulmakta zorlanabilirsiniz. Vizesiz turlar tercih ediyorsanız anlaştığınız şirket sizin yerinize uçak biletlerinizi ayırtabilir. Ancak seyahatinizi kendiniz planlıyorsanız işe öncelikle lokasyon seçmekle ve ardından uçak biletlerini satın almakla başlayabilirsiniz. Üstelik biletinizi birkaç ay öncesinden almanız durumunda indirimli ve avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Bu aşamada havayolu şirketlerinin web sitelerini takip edebileceğiniz gibi ucuz uçak bileti bulmanıza yardımcı olacak güvenilir birbirinden farklı platformdan da yararlanabilirsiniz. Gideceğiniz ülkenin uzaklığına göre fiyatlar değişiklik göstermekle birlikte erken satın almanız durumunda uygun fiyatlı tutarlarla yola çıkabilirsiniz.

Önceden Otel Rezervasyonu Yapmak Gerekiyor Mu?

Her ne kadar bazı ülkelerde vize şartı bulunmasa da ülkeye giriş yaptığınız sırada sizden otel rezervasyonu ya da konaklayacağız adres ile ilgili bilgi istenebilir. Bu aşamada problem yaşamamak adına önceden otel rezervasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Airbnb bu aşamada en çok tercih edilen web sitelerinden biri olmasının yanı sıra online ev ya da otel odası kiralayabileceğiniz sayfalar oldukça fazla. Gideceğiniz ülkeye ve bütçenize göre kolayca seçim yapabilirsiniz. Vizesiz gidilen ülkeler 2021 yılı itibariyla daha çok talep görmeye başlamış olup Türkiye dışında farklı bir bölgeyi keşfetmek istediğinizde vize derdi ile uğraşmadan tatil planı yapabilirsiniz. Yavru vatan Kıbrıs’a da vize almadan sadece kimliğiniz ile girebileceğinizi hatırlatmak fayda var. Yolda olmayı seviyorsanız tatilinizi hemen planlayın ve tarihi/turistik mekanlarda keyifle vakit geçirme fırsatı yakalayın.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler