Kimi vize işlemlerinin uzun prosedür trafiği nedeniyle vizesiz ülkeler de pek çok vatandaşın seyahat listesinde yerini alıyor. Türk vatandaşları için de dünyanın farklı pek çok noktasında vizesiz gidilen ülkeler bulunması, yapılacak seyahatleri önemli ölçüde şekillendirebiliyor. İster güzel bir yurt dışı deneyimi ister balayı gibi nedenlerle bir seyahat planlıyorsanız vizesiz gidilecek ülkeler sizin için de önemli bir şans olabilir. Peki vizeye gerek duymadan, yalnızca pasaportunuz ile gidebileceğiniz ülkeler hangileri? Ne kadar kalabilirsiniz? Şartlar neler? Hepsini sayfamızda bulabilirsiniz!

Gidebileceğiniz Vizesiz Avrupa Ülkeleri

Vize istemeyen Avrupa ülkeleri içerisinde Türk vatandaşlarının çokça ilgi gösterdiği Arnavutluk, Balkanları merak edenler için de önemli bir fırsat. Güneyinde Yunanistan ile de komşu olan Arnavutluk Vizesiz Avrupa ülkeleri seyahat listenizde başı çekebilir. Arnavutluk'ta vizesiz olarak 90 gün boyunca kalabilirsiniz. Sırbistan vize istiyor mu diyorsanız, buraya da vize olmadan ve 180 gün içinde 90 gün boyunca kalabilirsiniz. Hem Arnavutluk hem de Sırbistan vizesiz Balkan turu seyahatinizin de popüler lokasyonları olabilir. Sırbistan'ın nehir kıyısındaki başkenti olarak bilinen Belgrad da tabii ki ülkenin en turistik yerlerinden biri olarak tatilcilerin gözünden kaçmıyor. Vizesiz Balkan turunuzda rotanızı Kosova'ya da çevirebilirsiniz. Türklerin de belli bölgelerinde yoğun olarak yaşadığı Kosova'da 6 ay içinde 90 gün şeklinde vizesiz seyahatten yararlanabilirsiniz. 180 gün içinde 90 günlük konaklama imkânı tanıyan Bosna - Hersek de Balkanların meşhur ülkeleri arasında. Başkent Saraybosna, Osmanlı tarihi ile ünlü Mostar ülkenin en turistik kentlerinden birkaçı. Vizesiz Yunan Adaları seyahati ise yapılamıyor. Feribotla geçiyor olmak ya da günübirlik seyahat edecek olmak da vize gerekliliğini değiştirmiyor.

Türkiye'den Vize İstemeyen Farklı Ülkeler

Vizesiz gidilebilecek ülkeler için tabii ki kendinizi sınırlandırmanıza gerek yok. Örneğin, Avrupa'da dağlık bölgede bulunan küçük bir ülke olan Andorra'ya umuma mahsus pasaport ile 90 gün vizesiz seyahat edilebiliyor. Güney Amerika'yı merak edenlerdenseniz Arjantin'de de vizesiz olarak 90 gün boyunca kalabilirsiniz. Kuzey Amerika'da ise Bahamalar oldukça popüler bir seçenek. Vizesiz giriş yapabileceğiniz Bahamaların sınır kapısında turizm amacıyla seyahat ettiğinizi ispat edebilmenizin ardından 8 aya kadar burada kalabilirsiniz. Vizesiz gezilecek yerler arasında Orta Amerika'da yer alan ve Karayiplerin bir parçası olan Barbados da bulunuyor. Adada 90 gün boyunca vizesiz olarak kalabilirsiniz. Güney Amerika'nın popüler ülkesi Brezilya'ya da vizesiz seyahat edebilmeniz mümkün. Türk vatandaşları Brezilya'da 90 gün vizeden muaflar. Afrika kıtasına gitmek istiyorsanız büyük ihtimalle listelerde Fas'ı da arıyor olabilirsiniz. Türk vatandaşları, Fas'ta 90 gün boyunca vizesiz kalabiliyorlar. Marakeş ve Kazablanka ise ülkenin en turistik ve popüler kentleri. Doğu Asya'da Güney Kore de güzel bir seçim olabilir. Güney Kore seyahatinizi de vizesiz olarak 3 ay boyunca gerçekleştirebilirsiniz. Doğu Asya'da Hong Kong da 90 gün vizesiz giriş imkânı sağlıyor. Hong Kong için tek şart: Umuma mahsus pasaportunuzun 6 ay geçerliliği olması.

Vizesiz Yurt Dışı Turları

Kendi seyahat rotalarınızı kendiniz belirlemek yerine, bunu sizin için yapabilecek organizasyonlara da dâhil olabilirsiniz. Vizesiz yurt dışı turları dünyanın farklı pek çok noktasına, 3 gün - 2 gece, 4 gün - 3 gece, 5 gün - 4 gece gibi planlar üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Konaklama, kahvaltı, uçak bileti gibi ihtiyaçların da dâhil edildiği bu tür turlar sayesinde gideceğiniz ülkenin en turistik, popüler noktalarını profesyonel bir hizmet etrafında da görebilirsiniz. Türkçe rehberlik hizmeti sağlayan vizesiz yurt dışı turlar sayesinde gittiğiniz ülkenin, kentin tarihi ve geçmişi hakkında da çok daha verimli şekilde bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Tur esnasındaki ekstra hizmetleri de bedel karşılığında temin ederek dört dörtlük bir yurt dışı turu gerçekleştirebilirsiniz. Bu gibi yurt dışı turlarında Türkiye’deki buluşma noktası genellikle İstanbul olarak belirleniyor.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler