Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte yoğun iş temposundan sıkıldıysanız daha fazla vakit kaybetmeden tatil planları yapmaya başlayabilirsiniz. Buz gibi masmavi sularda serinleyeceğiniz, keyifli vakit geçireceğiniz ve sevdiklerinizle uzun sohbetler edeceğiniz tatil programınızı henüz yapmadıysanız yazımıza göz atmadan rotanızı belirlemeyin. Seyahate çıkmadan önce konforlu ve rahat bir yolculuk geçirmek istiyorsanız araç kiralamak sizin için doğru bir seçim olabilir. Günlük araç kiralama söz konusu olduğunda ise SIXT Rent a Car profesyonel kadrosu, pratik çağrı merkezi ve Türkiye’nin dört bir yanındaki şubeleriyle her zaman hizmetinizde. Dilediğiniz aracı birkaç dakika içerisinde kiralayarak, yazın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Arabayla uzun yol tavsiyeleri almak isterseniz öncelikle fiyat araştırması yapmanızı tercih ederiz.

Seyahat Planınıza Göre Aracınızı Seçin

Gezi planı nasıl yapılır diyorsanız ve araç kiralamak istiyorsanız öncelikle seçeceğiniz otomobilin tatil rotanıza uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İyi bir yol haritası çıkarmadan önce SUV, binek, hatchback gibi birbirinden farklı araç modelleri arasından zevkinize uygun seçimlerle yolculuğunuzu daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bu aşamada SIXT Türkiye’nin geniş araç filosu ile tanışmanızda fayda var. Birbirinden farklı modeller arasından kendinize en uygun aracı belirleyerek uzun süredir hayalini kurduğunuz tatiliniz için yola çıkabilirsiniz. Sürüş kalitenizin artması ve güvenli bir şekilde yolcuğunuzu tamamlayabilmeniz adına kullanabileceğiniz ya da deneyim kazandığınız otomobil modellerini seçmenizde fayda var. Örneğin doğa ile iç içe geniş ve engebeli kamp alanlarında uzun bir tatil planlıyorsanız SUV, şehirde sakin ve eğlenceli tatil planı yaptıysanız hatchback modelleri tercih edebilirsiniz.

Ekonomik Fiyatlara Birinci Sınıf Araç Kiralayın

Tatil rotası oluşturma aşamasını atladıysanız ve ekonomik bir yolculuk planladıysanız araç kiralamadan önce fiyatların makul olması son derece önemli. Ülkemizde son dönemde hizmet vermeye başlayan rent a car firmaları artmış olsa da ekonomik ve kaliteli alternatifi belirleyebilmeniz adına bir süre araştırma yapmanız gerekiyor. Bu aşamada ise farklı araç kiralama şirketlerinin aynı araç için sunduğu günlük kiralama fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Doğru bir seçim yapabilmek adına araç kiralama sırasında yararlanabileceğiniz ek hizmetleri karşılaştırmanız da avantajlı olacaktır. Ekonomik fiyatlara birinci sınıf araç kiralamak isterseniz sizin için doğru seçim SIXT Rent a Car. Kendinize en yakın şubemizi ziyaret ederek müşterilerimize sunulan avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Güvenli Sürüş Önceliğiniz Olsun

Araç kiralama fiyatları önemli olduğu kadar sizin ve sevdiklerinizin güvenliği de oldukça önemli. Özellikle uzun yolda dikkat dağınıklığı, uykusuzluk gibi nedenlere bağlı olarak direksiyon hakimiyetinizi kaybedebilirsiniz. Ek olarak reflekslerinizin güçlü olması, yol boyunca karşılaşabileceğiniz kaza risklerini en aza indirmeniz açısından önem taşır. Uzun yolculuk öncesi uykunuzu iyi almanız ve dinlenmiş şekilde yola çıkmanızı öneririz. Yol boyunca dikkatinizi dağıtacak telefon, radyo ya da farklı dış etkenlere dikkat etmeniz seyahatinizin sorunsuz tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Yaz aylarında seyahat isteğinin artması ve tatilcilerin çoğalması ile trafiğin yoğun olduğu lokasyonlarda özenli araç kullanmak ve yol güvenliğine önem vermek sizin ve sevdiklerinizin sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken faktörlerin başında geliyor.

Trafik Yoğunluğuna Dikkat

Yazın araç kiraladıktan sonra yolculukta çok vakit kaybetmeden kısa süre içerisinde varış noktanıza ulaşmak istiyorsanız trafiğin yoğun olduğu saatlerde seyahat etmemenizi öneririz. Özellikle hafta içi iş çıkışları ya da hafta sonu öğle saatleri gibi trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda yola çıkmak yerine sabah erken saatleri tercih edebilirsiniz. Şehirler arası seyahat planı yaptıysanız günün erken saatlerinde rotanızı planlamak, varış noktasında daha fazla zaman geçirmeniz açısından da faydalı olacaktır. Resmî tatillerde ya da bayramlarda trafik yoğunluğu fazla olacağı için seyahat planınızı yaptıktan sonra hafta içi trafik yoğunluğunun az olduğu zaman dilimlerini değerlendirebilirsiniz. Özel araçla seyahat ederken belirttiğimiz küçük ipuçlarına özen göstermeniz halinde sevdikleriniz ve aileniz ile unutulmaz bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler