Egzoz dumanı, şehir içi trafik ya da yalnızca doğada vakit geçirme isteği… Tüm bunlar pek çok kişi gibi sizi de bir bisiklet rotası hazırlığına itebilir. Özellikle 2020’nin başlarında başlayan pandemi şartları ile beraber bu gibi doğanın içerisinde yapılan seyahatler artarken siz de güzel bir manzara eşliğinde ya da ormanlık alanlarda bisiklet sürmenin tadına varabilirsiniz. İster günübirlik ister uzun mesafe bisiklet rotaları içerisinden sizin için en uygun olanı bularak yola koyulabilirsiniz. İçeriğimizi takip ederek yalnız başınıza ya da arkadaşlarınız ile beraber katedeceğiniz bisiklet rotanızı kolayca bulabilirsiniz.

İstanbul Bisiklet Rotaları

Bir yandan şehir hayatını sürdürüp bir yandan hafta sonu kaçamakları yapmayı planlıyorsanız kentin içerisinde, hiç uzağa gitmeden de kilometreleri geride bırakabilirsiniz. Bisiklet rotası İstanbul özelinde farklı pek çok lokasyonda öne çıkıyor. Yaz – kış demeden, havalar aşırı çetin şartlarda olmadıkça pedal çevirebileceğiniz noktalardan biri hiç şüphesiz ki Adalar. İstanbul’u İstanbul yapan en önemli noktalarından biri olan Adalar, özellikle yaz aylarında yerli – yabancı turist akınına uğraması ile de popülerliğini koruyor. Büyükada, Burgazada, Heybeliada demeden, keyfinize göre Adalar’da bisiklet sürebilir, bir yandan tarihî evler ve müthiş manzaralara tanık olurken bir yandan vitesi artırabilirsiniz. Anadolu Yakası’nda Caddebostan Sahil de bisiklet tutkunlarının adeta cenneti. Özellikle şehir içinde kolay bisiklet rotaları oluşturmak istiyorsanız Caddebostan Sahil tam size göre. Bahar ve yaz aylarında çimlerde harika vakit geçirilen sahilde 5 km boyunca uzanan bir parkur sizi bekliyor. Üstüne üstlük harika deniz manzarası ve havası da size kendinizi mükemmel hissettirecek. İstanbul’un adeta ciğeri olarak bilinen Belgrad Ormanı da tüm gününü doğanın içinde geçirmek isteyenlerin tercihi. İster gidiş yolunda ister ormanın içinde bisiklet sürebilir, ardından bir piknik molası verebilirsiniz. Mükemmel doğa, bol oksijen ve doğal bitki örtüsünün arasında kaybolup giderken pedal çevirmek harika olacak. İstanbul’da oluşturacağınız bisiklet rotası için yüzünüzü Florya – Yeşilköy Sahili’ne de çevirebilirsiniz. Uzunluğu toplam 6 km olan bisiklet parkuru, bir tarafınızda deniz diğer yanınızda ağaçlar ve yeşillik eşliğinde büyük bir keyifle bitecek. Boğaz manzarasını arkasına almak isteyenler ise direksiyonu Kuruçeşme Sarıyer’e çevirebilir. Kıyı şeridi boyunca uzanan yolda, özellikle sabah saatlerinde kalabalık değilken bisiklet sürmenin tadı bir başka. Artık İstanbul bisiklet rotası nasıl yapılır bildiğinize göre derhal planlarınıza başlayabilirsiniz!

Ege’deki Eşsiz Bisiklet Rotaları

İstanbul’da değilseniz ya da tatil amaçlı bir başka bölgeye seyahat ediyorsanız kendinize yepyeni bir bisiklet rota programı da oluşturabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Ege bisiklet rotaları açısından en çok aratılan, rağbet gören bölgelerden biri. Söz konusu Ege olunca, bölgenin incisi İzmir de bisiklet rotası için akla ilk gelen şehirler arasında. İzmir’de Çeşme – Urla parkuru sizin için ideal olabilir. Ortalama zorluk derecesine sahip olan bu rota, Çeşme İskele’den başlıyor ve Urla İskele’de bitiyor. Bitişte ise Klazomenai antik kenti girişine ulaşacak olmanız, adeta tüm yolun size bir hediyesi oluyor. Bu 77,4 kilometrelik bisiklet rotası ile İzmir’de pedal çevirmeye başlayabilirsiniz. İzmir’de biraz daha kolay bir bisiklet rotası arıyorsanız Urla – Ürkmez Parkuru da ideal olabilir. 61,3 kilometre olan bu parkur da Lebedos antik kentinde bitmesi ile tüm yol yorgunluğunuzu üzerinizden alıyor. Daha zorlu şartlarda yol almak isteyenler içinse Ildırı/Karaburun Yol Ayrımı - Balıklıova Parkuru nokta atışı bir seçim. 88,3 kilometre olan bu parkur, Karaburun Yarımadası’nı batı yüzünden dolaşıyor. Orta zorluk derecesini tercih edenler içinse Değirmendere (Kolophon) - Orhanlı Parkuru doğru seçim olacaktır. 43 kilometre uzunluğa sahip olan bu parkurda en yüksek nokta olarak 226 metre rakımdan geçiliyor. Yolunu meşhur tatil bölgelerinin pek çoğunu kapsayan Muğla’ya çevirmek isteyenlere de güzel haberler var. Ege bisiklet rotaları içerisinde Muğla söz konusu olduğunda Dalyan - Gökbel Radar Tepesi tercihiniz olabilir. Dönüşü yokuş aşağı olduğu için çok keyifli olan bu rota ana yol üzerinden ilerliyor. Zirveye yaklaşık 2 kilometre kala ise bisikletten inip yolu yürüyerek tamamlamak gerekebiliyor. Marmaris yolunu takip ederek Saklıgöl Marmaris’te de harika bir mola verebilirsiniz. Yemyeşil doğası ile bir yeryüzü cenneti olan Saklıgöl Marmaris’te mola verdiğinizde tüm yorgunluğunuzu unutacaksınız.

Diğer Bisiklet Rotalarında da Pedal Çevirin

Türkiye’de bisikletle gezilecek yerler adeta sınırsız olduğundan kendinize ülkenin pek çok bölgesinden rota oluşturabilirsiniz. Bisiklet rotaları Türkiye’nin yeşil cenneti olan Karadeniz’de de diğerlerinden geri kalmıyor. Yolunuz Rize’ye düştüğünde sırasıyla İkizdere’den Ovit Dağı Tüneli’ne dek bir rota oluşturabilirsiniz. Yemyeşil doğası, seyahat tutkunuza ve bisiklet maceranıza heyecan katacak bu rota da Karadeniz’de oldukça popüler. Batı Karadeniz’de yer alan Bartın’da ise Küre Dağları Milli Parkı bisiklet sürmek için muazzam. Mağaraları, memeli hayvanlara ev sahipliği yapması, ırmak ve çaylardan oluşan su kaynakları derken Küre Dağları Milli Parkı’nın kapladığı alanın yüzölçümü 37,753 hektara tekabül ediyor. Orta yükseklikte bir dağ olarak kabul edilen Küre Dağları Milli Parkı’nda aslında bir bisiklet parkuru olmamasına rağmen, yürüyüş yollarında bisiklet sürülebiliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de kendinize günler sürecek harika bir rota oluşturmak isterseniz ilk pedalı Mardin’de çevirip yolu Gaziantep’te bitirebilirsiniz. 1200 km’lik bu yol, bisiklet tutkunlarının da tur olarak belirlediği A ve B noktalarından biri. Yol boyunca bölgede yaşamış medeniyetlerden kalan harika yapıları, kiliseleri, köprüleri görebilir, Fırat Nehri, Nemrut Dağı derken Şanlıurfa’yı da geride bırakıp Gaziantep’e ulaşabilirsiniz. Bisiklet ile yolculuğunuza başlamadan, ilgili rotaya araçla ulaşacaksanız Kiralama Noktaları sayfamızdan uygun lokasyonu belirleyip araç rezervasyonu işlemlerini başlatabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler