Türkiye’de romantik tatil yapmak isteyenler için oldukça fazla seçenek bulunuyor. Çiftler genellikle şehrin yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşmak için bu tip tatil bölgelerini tercih ediyor. Romantik tatil planları çiftlerin tercihine göre farklılık gösteriyor. Romantik dağ evleri, bungalovlar, butik oteller ve büyük tesisler çiftler tarafından oldukça revaçta. Gitmek istediğiniz mevsime göre de yapılacak aktiviteler değişiyor. Yaz aylarında su sporları gibi aktiviteleri sevdiğiniz kişiyle birlikte deneyimlerken kışın kayak tatili de oldukça keyifli olabiliyor. Romantik tatil planınızı sevdiğiniz aktivitelere göre planladıktan sonra SIXT Rent a Car’ın geniş araç filosundan istediğiniz aracı kolaylıkla seçip yola çıkabilirsiniz!

Kışın Gidilebilecek Romantik Tatil Yerleri

Kış tatillerinin en güzel yanı sıcacık yanan şömine karşısında yağar karları izlemektir. Kışın romantik tatil arayışına giren çiftlerin gidebileceği yerler yurt içinde de oldukça fazla. Kapadokya romantik bir kış tatili geçirmek isteyenler için uygun bir lokasyondur. Karların altında kalan Peri Bacalarının sunduğu görüntü romantik bir ambiyans sunuyor. Meşhur Kapadokya balonlarına sabaha karşı binerek sevdiğiniz kişiyle Güneş’in doğumu izleyebilirsiniz. Eğlenceli ve aktiviteli bir tatil arıyorsanız eğer Uludağ’ı tercih edebilirsiniz. Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden olan Uludağ’da birçok otel bulunuyor. Sezon zamanında birçok festivale ev sahipliği yapan Uludağ’da hem kayak yapabilir hem de müziğin ve dansın keyfini çıkarabilirsiniz. Bir diğer kışın gidilebilecek romantik tatil yeri ise Bolu’da bulunan Abant gölüdür. Çiftlerin Sevgililer Günü’nde oldukça tercih ettiği Abant’ta ev kiralayabilir veya gölün etrafında kalan otellerde konaklayabilirsiniz. Abant’ın muhteşem doğasında Abant Gölü Tabiat Parkı’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Kazdağları da romantik bir kış tatili için oldukça uygun. Neredeyse ülkemizde en temiz havanın bulunduğu Kazdağları huzurun ve dinlenmenin adresidir. Muhteşem doğası, köyleri ve yemekleri ile sevdiğiniz ile romantik bir tatil geçirebilirsiniz.

Sonbaharda Gidilebilecek Romantik Tatil Yerleri

Yazın bitmesinin ardından tatili özleyen çiftler, sonbahar tatillerini tercih ediyor. Sonbaharda gidilebilecek romantik tatil yerlerine örnek olarak Bolu’da bulunan Yedigöller geliyor. Kahve, sarı ve kırmızı tonlarının hâkim olduğu Yedigöller sonbahar masallarındaki gibi. Göl etrafında yürüyüşler yapabilir, manzara eşliğinde kahvaltınızı edebilir ve bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Kocaeli’nde bulunan Maşukiye de uygun lokasyonlardan biri. Özellikle sonbahar aylarında keyifli olan Maşukiye’de yapılacak birçok aktivite bulunuyor. Aygır Deresi kenarında oturabilir, bölgede yapılan safari turlarına katılabilir, yöresel serpme kahvaltılarının tadını çıkarabilirsiniz. Sonbaharda romantik tatil planı yapanların tercih edebileceği bir diğer lokasyon ise Ayvalık. Balıkesir iline bağlı olan Ayvalık’ta yazın kalabalığından sonra sonbahar aylarında sakinlik hâkim. Bölgede yer alan muhteşem balık restoranları, Ayvalık Kordon’u ve merkezi ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda sonbahar döneminin sakinliğinden faydalanarak Cunda Adası’na da günübirlik gidebilirsiniz.

İstanbul’a Yakın Romantik Tatil Yerleri

İstanbul’un trafiğinden ve iş yoğunluğundan yorulduysanız kısa süreli bir tatil için İstanbul’a yakın yerleri tercih edebilirsiniz. İstanbul’a yakın tatil yerleri denildiğinde akla ilk olarak Sakarya’da yer alan Sapanca geliyor. İstanbul’a arabayla 1.30 – 2 saat mesafede olan Sapanca’da otelde konaklayabilir veya ev kiralayabilirsiniz. Tatiliniz sırasında Sapanca Gölü’nün etrafında doğanın içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz. İstanbul’a sadece 100 km uzaklıkta yer alan Ağva da çiftler tarafından oldukça tercih ediliyor. Gelin Kayası, Kilim Koyu, Saklı Göl bölgede gezilebilecek yerlerden bazılarıdır. Saklı Göl’de gölün etrafında kurulan oteller bulunmaktadır. Otellerin bazılarının bungalov şeklinde olduğu Saklı Göl, tatil için oldukça keyiflidir. Aynı zamanda göl üzerinde gezmek isterseniz tekne turlarına katılabilirsiniz. İstanbul’a 25 km uzaklıkta olan Polonezköy de çiftler tarafından tercih ediliyor. İstanbul Beykoz’da yer alan Polonezköy butik otelleri, yeşillik alanları ve kır restoranlarıyla huzurlu bir ortam sunuyor.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler