Son Yılların Gözde Tatil Bölgesi: Bozcaada

Güzeller güzeli Çanakkale ilimize bağlı bir ada olan Bozcaada hem yaz hem bahar mevsiminde akın akın insanların geldiği bir turistik merkez. Gerek muhteşem doğası gerek tertemiz havası gerekse sakin yapısıyla kendine hayran bırakan Çanakkale Bozcaada, pek çok yönden insanların dikkatini çekmeyi başarmış bir yer. Bakır renkli koyları, Arnavut kaldırımları, her yerden fışkıran yeşillikleri, eski Rum evleri, sevimli mi sevimli sokakları, çivi gibi soğuk ve akvaryum gibi tertemiz denizi ve huzurlu insanlarıyla Bozcaada'ya nasıl gidilir, orada nereler gezilir, sizin için araştırdık. Yazının devamını okuyarak Bozcaada'da gezilecek yerleri tek tek öğrenebilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz.

Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada gezilecek yerler listemize geçmeden önce bu harikalar diyarının tarihinden biraz bahsetmek istedik. Tarihi kayıtlara göre adanın ismi ilk kez ünlü Troya savaşı sırasında geçiyor. Zira Yunanlar bu savaş esnasında Bozcaada'da, o zamanlar üs olarak kullanılan Aulis limanında. İyonya ayaklanmasıyla birlikte sırasıyla Pers ve Romalıların egemenliğine giren ada, Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasıyla Bizanslıların oluveriyor. Türklerin adayla ilk karşılaması ise 14. yüzyıla dayanmakta. Aydınoğlu Umur Bey, İzmir'i aldıktan sonra o zamanlar Bizanslıların elinde olan Bozcaada'yı da onlardan almayı başarıyor. Ancak tabi adada gözü olan sadece kendisi değil. Venedik ve Cenevizliler de o dönemde adadaki ticari faaliyetlerin farkında. Gel zaman git zaman aralarındaki anlaşmazlıkları çözen iki devlet, Torino'da imzaladıkları bir anlaşmayla adayı bağımsız bölge ilan ederek adadan taşınıyor. Çok uzun süre boş kalan ada, Fatih Sultan Mehmet'in Gökçeada ziyaretiyle fethedilerek Ege denizinde Osmanlılar tarafından yönetilen ilk ada olma unvanına sahip oluyor.

Bu kadar tarihi bilginin ardından sırada Bozcaada'da gezilecek yerler konusu var. Gelin, bakalım adada gezip görmeye değer hangi güzellikler varmış.

Bozcaada Plajları

Bozcaada plajları, buranın en meşhur yerlerinden. İnsanın içini ısıtan bir görüntüye sahip olan bu plajlar arasında ilk sırada Ayazma var. Sadece ada sakinlerinin değil, buraya turist olarak bile gelenlerin yerini bildiği bu plajda hem doyasıya yüzebilir hem yemek yiyebilir hem alışveriş edebilir hem de su sporlarıyla haşır neşir olabilirsiniz. Güney sahillerini aratmayan Ayazma Plajı, Bozcaada'ya gelecek olanların mutlaka görmesi gereken yerlerden.

Sulubahçe Koyu

Plajlara ek olarak Bozcaada koyları da oldukça meşhur. Ayazma Plajı'nın hemen yanında bulunan Sulubahçe Koyu'nda herhangi bir tesis göremezsiniz. Buna rağmen bu koya geldiğinizde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler var. Hatta isterseniz kendi şemsiyenizi ve şezlongunuzu getirirseniz koy manzarasından ücretsiz olarak da yararlanmanız mümkün. Alanda tesis olmadığı için yanınızda su ya da yiyecek getirmeyi unutmayın!

Beylik Koyu

Beylik Koyu da tıpkı Sulubahçe gibi Bozcaada'nın ünlülerinden. Hatta buranın gizli saklı güzellikleri arasında yer alıyor diyebiliriz Beylik Koyu için. Ayazma Plajı'ndan manastır yönünde merkeze doğru giderken sağdan ayrılan ilk yol, bu koya çıkıyor. Bu koyda da hiçbir tesis bulunmuyor. Dolayısıyla buraya gelmeyi planlıyorsanız hazırlıklı olmanızı tavsiye ederiz.

Bozcaada Gezilecek Yerler

Deniz-kum-güneş mekanlarının ardından adanın en görülmeye değer mekanlarını da sizler için sıralamaya çalıştık. İlk sırada tabi ki sokaklar geliyor.

Bozcaada Sokakları

Buraya gelenlerin en çok fotoğraf çektiği zaman, ada sokaklarında gezintiye çıktıkları zamandır, demek mümkün. Hem adanın merkezi hem de turistik yerleri arasında bulunan ada sokakları, Arnavut kaldırımlar döşenmiş ve oldukça sevimli. Her yerde rengarenk süslemelerin fark edildiği bu sokaklarda çoğunlukla eski Rum evleri görülmekte. Aslında anlatılmaya değer daha çok konu var ama kendiniz görseniz daha iyi olur. Aracınıza atlayın ve bu harika doğayı mutlaka görün.

Meryem Ana Kilisesi

Bozcaada'nın sembolü Meryem Ana Kilisesi, 1800'lerden beri ayakta. Kilisenin avlusunda tam tamına dört katlı bir saat kulesi ve üzerinde çan bulunuyor. Eğer bu kiliseyi ziyaret etmek isterseniz sabah biraz erken kalkmanız gerekli. Zira bu mekanı görmek için tek fırsat, her pazar sabah 08:00'de yapılan ayin. Bu zaman dışında kilisenin içini görmeniz mümkün değil.

Siz de böylesine güzel yerleri keşfetmek ve rahatlıkla gezebilmek için şubelerimizden araç kiralayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler