Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken lezzet duraklarından biri, şüphesiz ki Adana. Şehir; kebapları, sarımsaklı köftesi, şırdan, mumbar gibi enfes yöresel yemekleriyle her zaman turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Seyhan Nehri’ne komşu, Akdeniz ikliminin hâkim olduğu, hem insanı hem de yemekleriyle iç ısıtan Adana’yı gelin yakından tanıyalım! Güzel bir şehir turu yapmaya başlamadan önce SIXT rent a car şubemiz sizleri bekliyor. Adana Havalimanı İç Hatlar Gelen Yolcu Salonu’nda yer alan ofisimizden kiralama yapın ve hemen şehri keşfetmeye başlayın.

Kahvaltı Olmazsa Olmaz

Güzel bir gezi rotasının olmazsa olmazlarından biri kahvaltı! Tüm gün enerjinizi korumak ve ânın tadını çıkarmak istiyorsanız, Adana’da kahvaltı seçenekleri oldukça fazla. Aman dikkat! Şehrin yöresel tüm lezzetlerinden tatmak istiyorum, derseniz, karar vermeniz oldukça zor gibi görünüyor… Güne tatlı ve hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için Kazım Büfe doğru bir seçim olacak. Uzun yıllardır popülerliğini koruyan tost ve portakal suyunun yanı sıra son dönemde ise menünün favorisi muzlu süt. Şehrin sıcağından bunalıp ferahlamak istediğinizde hem sizi hem de midenizi rahatlatacak… Sadece sabahları değil, günün her saatinde tercih edebileceğiniz enfes lezzetlerden bir diğeri ise “sıkma”. Adana’nın yanı sıra Mersin’de de mutlaka denenmesi gereken tatlardan biri olan sıkma, kahvaltılarda yöre halkı kadar turistler tarafından da çok fazla ilgi görüyor. Günün en güzel öğününü atladıysanız eğer Adana’ya kadar gitmişken yaz / kış sevilen şalgamdan tadabilir ya da haşlama meyan kökünden yapılan buz gibi “bıcı bıcı” ile şehri keşfetmeye devam edebilirsiniz.

Adana’da Gezilecek Yerler

Kahvaltı keyfi, biraz serinleyelim, yöresel tatları deneyelim derken şehrin güzelliklerini kaçırmak olmaz! SIXT rent a car Türkiye Adana ofisimizden araç kiraladıktan sonra, birbirinden farklı rotalardaki el değmemiş dokuları keşfedebilir, doğa ile iç içe keyifli zaman geçirebilir, tarihin önemli yapıtlarını yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz… Adana gezilecek yerler listesi denilince akla ilk gelen tarihî dokulardan biri Taş Köprü. Meşhur Seyhan Nehri üzerinde, şehir merkezinde yer alan Taş Köprü, Roma döneminden kalma eserler arasında gösteriliyor. Aslen 21 gözlü olan köprü, Seyhan Nehri’nin ıslah çalışmaları sırasında 7 gözü toprak altında kaldığı için günümüzde 14 gözü ile hizmet veriyor. Araç kiralamışken, civardaki tarihî yapıları da gezmeden olmaz! Adana’da Taş Köprü kadar popüler bir diğer yapı da Yılanlı Kale. Efsaneye göre yarı kadın yarı yılan olarak bilinen Şahmeran’ın evi olan Yılanlı Kale, günümüzde hâlâ turistler tarafından ilgi görüyor. Kalenin içerisinde bir Ermeni Kilisesi de mevcut. Özellikle Çukurova bölgesinin en iyi korunmuş Ermeni kalesi olarak bilinen tarihî yapıyı halka açık olduğu için gezi rotanıza ekleyebilirsiniz. Tarihî ve turistik yapılara ilginiz varsa, Adana’ya kadar gelmişken Kazancılar Çarşısı’nı, Adana Barajı’nı, Yılanların Şahı Şahmeran’ın şehit edildiği Şahmeran Hamamı’nı ve Bebekli Kilisesi’ni de görmeden dönmeyin!

Rotanızı Mersin’e Çevirin!

Keşif planınızı genişletmek ve araç kiraladıktan sonra rotanızı farklı noktalara çevirmek istiyorsanız Mersin son derece yakın olması nedeniyle doğru bir seçim! Adana’dan yaklaşık 35 km uzaklıktaki, Mersin il sınırları içerisinde yer alan Cennet Cehennem Mağaraları mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Özellikle astım hastaları için şifa kaynağı olarak bilinen mağaralar, doğal yollar ile oluşmuş olmalarının yanı sıra içerisinde Meryem Ana Kilisesi yer alması nedeniyle inanç turizmi açısından da son derece önem taşıyor. Biraz mola vermek ve su sesleri ile zamanın akışına kulak vermek istiyorsanız, Tarsus Şelalesi görülmesi gereken duraklardan biri! Adana’dan 52 km uzaklıkta olan şelaleyi kiraladığınız aracınız ile ziyaret edebilir ve şehir hayatından uzaklaşarak dinlenme fırsatı bulabilirsiniz.

Festival Cenneti Adana

Adana’da gezilecek yerler oldukça fazla. Birbirinden lezzetli yemekleri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Adana, festivalleriyle de popüler! Her yıl bir milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Nisan ayında düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, Altın Portakal Film Festivali ve Ekim ayında gerçekleşen Lezzet Festivalleri ile bölge kültürünü yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Havaalanı ofisimizden aracınızı kiralayın ve Adana’nın dört mevsim gerçekleşen festivallerine doğru eğlenceli ve keyifli bir yola çıkın!

Kebap Diyarında Akşam Yemeği

Aracınız ile bütün bir gün gezdikten sonra, Adana’nın birbirinden farklı lezzet duraklarından birinde mola vermeden olmaz! Yöre mutfağının sembolü haline gelen Adana kebap dışında şırdan, mumbar, içli köfte mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında… Adana’da yemek yenilecek yerler dediğimizde Merkezde ya da Kazancılar Çarşısı gibi birbirinden farklı mekânlarda şehir mutfağının zenginliklerini keşfetmeniz mümkün! Damak zevkinize hitap edebilecek restoranlar arasında ise seçim yapmakta zorlanacaksınız gibi duruyor, bizden söylemesi! Akşam yemeği sonrası günü sonlandırmak istemiyorsanız şehir turuna devam edebilir, Adana gece hayatını keşfedebilir ya da Seyhan Nehri kenarında sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Adana Havalimanı’nda yer alan SIXT rent a car şubemiz ile haydi hemen yola çıkın ve ekonomik fiyatlarla premium bir araç kiralayın!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler