Denizi, havası ve birbirinden farklı turistik mekanları ile kendine hayran bırakan Akdeniz’in en çok tercih edilen tatil bölgeleri arasında Kaş geliyor. Özellikle son dönemde masmavi deniziyle popülerliğini her geçen gün biraz daha arttıran Kaş, eşsiz koyları, antik kentleri ve leziz alternatifler sunan restoranları ile antik çağlardan günümüze kadar korunan doğal güzelliklerimiz arasında. Dopdolu bir tatile çıkmadan önce Kaş’ta gezilecek yerler listesi yapıyorsanız ziyaret edebileceğiniz lokasyonların sayısının çok fazla olduğunu söyleyebiliriz. Konforlu, kesintisiz ve birinci sınıf araçlarla seyahat etmek isterseniz size en yakın SIXT rent a car şubemizi ziyaret ederek Türkiye’nin göz bebeği Akdeniz ve Kaş’ı keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Gizli Cennet Kekova

Antalya’nın Demre ile Kaş ilçeleri arasında konumlanmış Kekova Koyu, Türkiye’nin en önemli dalış merkezlerden biri olarak öne çıkıyor. Dalış turizmi açısından her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmasının yanı sıra yüzyıllardır Likya bölgesi içerisinde yer alan Kekova’da antik çağlardan kalma kalıntılar arasında tarihe tanıklık edebilirsiniz. Turkuaz rengi ile denizin tadını çıkarabilir ya da günübirlik katılacağınız tekne turları ile Kekova Batık şehir antik yapılarını yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Yolunuz Kekova’ya düşerse Kaleköy ve Tersane Koyu’nu görmeden dönmemenizi öneririz. Serin suların ve sıcak havanın keyfine varırken tarihî yapılara ilgi duyanlardansanız Kekova, Helenistik ve Roma Çağı’na ait yapıları ile adeta ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.

Dünyaca Ünlü Kaputaş Plajı

Kaş denilince akla ilk gelenler sıralamasında en üstte Kaputaş Plajı yer alıyor. Instagram başta olmak üzere pek çok sosyal paylaşım platformunda eşsiz fotoğrafları paylaşılan plaj aynı zamanda doğal sit alanı olarak kabul ediliyor. Kaş - Kalkan yolu üzerinde yer alan Kaputaş, kanyonun denize ulaşan ağzında yer aldığı için cep plajı özelliği taşıyor. Cam gibi berrak denizi ve görenleri kendine hayran bırakan manzarası ile Kaputaş Plajı uzun yıllar popülerliğini koruyacak turistik lokasyonlar arasındadır. Deniz, plaj ve sevdikleriniz ile keyifli vakit geçirirken aynı zamanda ılık esen rüzgarla serinlemek istiyorsanız bölgeyi Eylül ayında ziyaret edebilirsiniz. Üstelik hemen 0850 222 2 000 numaralı çağrı merkezimiz ile görüşerek SIXT araç filosu içerisinden kendinize en uygun aracı seçebilir ve Kaş’ın Kaputaş dışındaki pek çok popüler plajını da ziyaret etme fırsatı bulabilirsiniz.

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti Fethiye ve Kalkan arasında yer almakla birlikte Likya bölgesinin en eski şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ülkemizde yaklaşık olarak 1988 yılından bu yana arkeolojik kazıların devam ettiği bölgede Orta Tunç Çağ ve Demir Çağ’a ait önemli bulgulara rastlanmıştır. Denize yakın bir konumdaki antik çağdan bu yana önemini koruyan kent ile tatilinizi dikkat çekici yapılar arasında vakit geçirerek taçlandırabilirsiniz. Günümüzde hâlâ ilk günkü görünümünü koruyan Roma Zafer Takı kentin girişinde tüm ihtişamı ve özel mimarisi ile sizleri karşılıyor. Antik kentler diyarı olarak bilinen Kaş’ta Caretta-Caretta kaplumbağalarını da ziyaret etmek isterseniz Patara plajını gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Rum Balıkçı Köyü Kalkan

Gezi rotamızın son ayağı olan Kaş Kalkan turistik bir mahalle olmasıyla birlikte son derece sakin, mavi bayraklı ve tertemiz plajlara ev sahipliği yapıyor. Özellikle yaz aylarında İngiliz turistlerin çok fazla tercih ettiği beldeden Kaputaş ve Patara plajlarına ulaşım sağlamanız da oldukça kolay. Kalabalık ve gürültüden uzak bir tatil geçirmek istiyorsanız otel ya da pansiyon dışında havuz, jakuzi ya da büyük bahçe alanı gibi farklı alternatifler sunan kiralık villaları değerlendirebilirsiniz. Özellikle pandemi döneminde otelleri tercih etmek istemeyen geniş ve çocuklu aileler için Kalkan’da konaklanabilecek evlerin sayısı oldukça fazla. Yaz aylarında Kaş’ta buz gibi deniz ve plajlar ile gün boyu serinlerken, akşamları esen ılık rüzgarla ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Henüz tatil planınızı yapmadıysanız Kaş, mutlaka Türkiye’de görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor…

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler