Marmaris, Türkiye’de tatil denildiğinde akıllara gelen popüler lokasyonlar arasında yer alıyor. Muğla’ya bağlı olan tatil beldesi, Akdeniz ve Ege Denizi’nin kesiştiği bölgede bulunuyor. Muhteşem doğası, havası ve denizi ile tatilcilerin dönmek istemeyeceği Marmaris her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Her yaş grubunun tercih edebileceği Marmaris, birbirinden güzel plajlara ve koylara sahip. Koyları ve denizi dışında, tarihî açıdan da oldukça zengin. Marmaris Kalesi ve Müzesi, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi gibi yerleri ziyaret ederek tarihe yolculuk edebilirsiniz. Yolculuğunuzu keyifli, rahat ve doyasıya geçirmek istiyorsanız SIXT Rent a Car ofislerimizden kolaylıkla aracınızı kiralayıp tatilinizi unutulmaz anılar biriktireceğiniz keyifli bir seyahate dönüştürebilirsiniz…

Masmavi Deniziyle İçmeler Plajı

Marmaris’in en popüler plajlarından olan İçmeler Plajı merkeze 8 km uzaklıkta yer alıyor. Muhteşem denizi, yemyeşil doğası ve hafif rüzgârlı havası ile keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. İçmeler Plajı yeme-içme, konaklama ve merkeze yakın olması gibi imkanlarından dolayı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Adını şifalı içme suyu kaynaklarından alan İçmeler Plajı tam olarak 6 km uzunluğunda. Plajda çeşitli su sporları aktivitelerine katılarak eğlencenize eğlence katabilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Muhteşem Tarihiyle Marmaris Kalesi ve Müzesi

Marmaris Kalesi M.Ö. 1044 yılında İyonlar tarafından inşa ediliyor. Kanuni Sultan Süleyman döneminde Rodos seferinden önce kale genişletilerek kuleler ve surlar ekleniyor. Birinci Dünya savaşı sırasında Fransa tarafından zarar görüyor. 1990’lı yıllarda restore edilen Marmaris Kalesi 1991 yılında Marmaris Müzesi olarak halka açılmıştır. Kalenin içerisinde 2 adet arkeoloji galerisi ve bir tane de etnografya galerisi yer alıyor. Knidos, Burgaz ve Hisarönü bölgelerinde çıkarılan eşyalar Roma, Helenistik ve Bizans döneminden kalan tarihî eserler sergileniyor. Marmaris’in simgesi hâline gelen kalenin diğer bölmeleri etkinlikler için kullanılıyor. Marmaris Kalesi ve Müzesi Pazartesi günleri hariç ziyarete açık şekilde misafirlerini ağırlıyor.

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, 2005 yılında Halıcı Ahmet Urkay tarafından kurulan özel bir müzedir. Ahmet Urkay uzun yıllar halı ticareti yapmış ve aynı zamanda koleksiyonculuk belgesi alarak eserler biriktirmiş bir şahsiyet. Biriktirdiği eserleri insanlarla paylaşmak isteyen Ahmet Urkay özel müzesini açıyor. 3000 metrekarelik alana sahip Halıcı Ahmet Urkay Müzesi arkeoloji ve etnografya olmak üzere iki bölüme sahip. Bu müzede çeşitli medeniyetlerden günümüze kadar gelen yöresel işlemeli kıyafetler, çömlek, saat, terazi, mutfak eşyaları, çan, halı gibi eşyalar ve nesneler sergileniyor.

Altın Kumuyla Sedir Adası, Kleopatra Plajı

Marmaris’e gidiyorsanız Kleopatra Plajı Marmaris’te gezilecek yerler listemizin başında yer alıyor. Altın renkli kumu, berrak deniziyle ünlü olan Kleopatra Plajı her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Sedir Adası’nda yer alan Kleopatra Plajı Marmaris’in yaklaşık 16 km açıklarında yer alıyor. Özel kalker parçacıklarından oluşan altın kumu koruma altında tutuluyor. Adanın tarihi Cedrae Antik Kenti’nden geliyor. Günümüze kadar sağlamlığını koruyan Cedrae Antik Kenti tarihiyle Sedir Adası’na renk katıyor. Konaklama yapılamayan Sedir Adası’na günübirlik Marmaris’e bağlı Gelibolu Köyü’ndeki tekne turlarına katılarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Selimiye Köyü

Marmaris’te gezilecek yerler listemizde olan Selimiye Marmaris sakin ve tertemiz denizi ile ziyaretçilerine huzur veriyor. 1. Selim’den adını alan Selimiye Köyü denizcilerin de uğrak noktaları arasında yer alıyor. Selimiye Sahili boyunca sevimli restoranlar ve konaklama yerleri bulunuyor. Fırtınalı havalarda bile durgun olan Selimiye Sahili denize girmek için uygun lokasyonlardan biri. Marmaris’e 35 kilometre uzaklıkta bulunan Selimiye Köyü’ne doğru yola çıkarken konforlu bir yolculuk geçirmek isterseniz SIXT Marmaris şubemizden aracınızı kiralayıp ekonomik fiyatlara birinci sınıf kiralama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler