Özellikle kayak turizmi gibi etkinliklerin ivme kazandığı kış tatilinin de en yaz tatili kadar tutkunları var. Kar - kışı da bu açıdan kış tatilleri olarak değerlendirmek, soğuk havaları da eğlenceli zaman dilimlerine çevirmek için kışçılar planlarını erkenden hazırlıyor. Peki kış tatili nerede yapılır ve tüm bu süreçte gibi aktivitelere katılabilirsiniz? Tüm merak ettiklerinizi sayfamızda öğrenerek hemen kış tatili planı için kolları sıvamaya başlayabilirsiniz.

Kış Tatilinin İki Öncüsü: Uludağ ve Kapadokya

Kış tatili yerleri denildiği zaman Türkiye'nin bu alanda çok zengin olduğunu söylemek mümkün. Farklı pek çok bölgede, kış turizminin popüler olduğu kentler, lokasyonlar yer alıyor. Bunlar arasında hiç şüphesiz ki Uludağ akla hemen gelen bölgeler arasında. Manzara fotoğraflarına bakıldığı zaman dahi görenlerde kış tatili yapma isteği uyandıran Uludağ, kayak yapmak için de biçilmiş kaftan. Kış tatili gidilecek yerler listesinin başını çeken Uludağ, aynı zamanda İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi kentlere yakınlığı ile de hafta sonu kaçamaklarının adresi olabiliyor. Bursa şehir merkezine yalnızca yarım saat mesafede bulunması sayesinde kentte yaşayanlar da için de Uludağ Kayak Merkezi harika bir fırsat. Kışın tatile gidilecek yerler arasında Kapadokya da adından çokça söz ettiriyor. Bu bölge Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin ardından milyonlarca yıl önce ortaya çıkması ile de jeoloji meraklılarını kendisine çekiyor. Bembeyaz vadi manzaraları ile huzurun adresi olan Kapadokya'da yaz aylarında olduğu kadar kışın da balon turu yapılabiliyor. Ürgüp, Göreme, Erciyes, çatısı kar tutmuş evler balon turunda görüp büyüleneceğiniz noktalar. ATV'ler ile kışın Kapadokya'yı gezmek de şahane bir deneyim. Kiliselerden vadilere, enfes manzaralara kadar sizi bölgenin pek çok harikasına götürecek ATV yolculuğu 5 kişilik jeepler ile gerçekleştiriliyor.

Kış Tatili Yapılacak Farklı Yerler

Kış tatili önerileri tabii ki bunlarla sınırlı değil. Kayseri'nin güneyinde yükselen Erciyes Dağı, kış turizminin en bereketli olduğu bölgelerden biri. Bulutları delip geçen zirvesi ile de harika manzara fotoğrafları çekmeye izin veren Erciyes Dağı, tepesinde karın eksik olmadığı bir bölge olarak Kayseri'nin sembolleri arasında. Türkiye'nin beşinci büyük dağı olarak bilinen Erciyes Dağı da şahane kayak etkinlikleri gerçekleştirme şansı tanıyor. Kayak merkezi sayesinde kış sporlarının Türkiye'deki önde gelen bölgelerinden olan Erciyes Dağı, dağcılık ve yürüyüşler için de biçilmiş kaftan. Yalova da İstanbul, Bursa ve Ankara'ya yakınlığı ve termal kaynakları ile kış tatili için gidilecek yerler listemizde yer alıyor. Bir yandan keyifli vakit geçirirken diğer yandan termal kaynaklar ile şifa bulabileceğiniz Yalova'da birkaç günlük hafta sonu tatilleri de iyi bir plan. Bolu'nun güneyinde yer alan Abant da kış turizminin en popüler bölgelerinden biri. Özellikle kış aylarında buz tutan Abant Gölü ve gölün etrafındaki yürüyüş alanları harika etkinliklere yer açıyor. Üstelik göle gidiş esnasında karşınıza çıkacak bungalov evler, manzaralar da sizi kış tatiline iyiden iyiye hazırlıyor. Kış tatilinin gözde kentlerinden biri ise hiç şüphesiz ki Kars. Doğu Ekspresi ile beraber de popülerlik kazanan Kars'ta Sarıkamış Kayak Merkezi kristal karları da görebileceğiniz bir adres. Burada pek çok kış sporunu gerçekleştirebilir, civar otellerde konaklayarak da tatilinizi dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz.

Kış Tatillerinin En Eğlenceli Aktiviteleri

Kış tatiliniz için ilk seçiminiz lokasyon yerine etkinlikler ise de kendinize bir plan çıkarabilir ve bu planları gerçekleştirebileceğiniz bölgelere seyahat edebilirsiniz. Örneğin, doğa yürüyüşü olarak da bilinen trekking Türkiye'nin farklı pek çok bölgesinde yapılabiliyor. Akdeniz'de yer alan Likya Yolu da doğa yürüyüşünün en popüler ve antik noktalarından biri. Çok daha adrenalin dolu bir deneyime yelken açmak isteyenlerdenseniz yamaç paraşütünün yalnızca yaz aylarında yapılmadığını bilmek sizi mutlu edebilir. Yamaç paraşütü, hava şartlarına bağlı olarak kış aylarında da gerçekleştirilebiliyor. Fethiye Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi yamaç paraşütü için popüler noktalardan biri. Kızakla kaymak da en az kayak kadar zevk veren kış aktivitelerinden biri. Birçok kayak merkezinde sunulan kızak hizmetleri sayesinde bu etkinliği de tercih edebilirsiniz. Biraz kafa dinleyip kentin gürültüsünden uzaklaşmak için de Sapanca, Ağva veya Maşukiye gibi bölgelerde birbirinden harika tatil fırsatları bulunuyor. Muhteşem doğası, manzarası, kahvaltı alanları sayesinde bu bölgeler de kış tatili önerilerimizde öne çıkıyor. Kış tatilinizi güvenli, konforlu ve steril araç hizmeti ile geçirmek isterseniz Kiralama Noktaları sayfamızdan gideceğiniz noktaya göre bir an önce araç kiralama işlemlerine başlayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler