Ege’de tatil denilince akla ilk gelen seçeneklerden biri Çeşme’dir. İzmir’e bağlı olan Çeşme son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin popüler lokasyonları arasında yer alıyor. Oksijen deposu havası, berrak denizi, tarihi ile ünlü olan Çeşme’de gezilecek yerler listesi oldukça fazla. Farklı yaş gruplarının ilgi odağı Çeşme'de su sporlarından şifalı ılıcalara, eğlence ve gece mekanlarına kadar çeşitli alternatiflerle tatilinizi dolu dolu geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Alaçatı, Çeşme Ilıcaları, Erythrai Antik Kenti, Eşek Adası, Çeşme Kalesi ve Arkeoloji Müzesi, Dalyan gibi birden fazla lokasyonu gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Çeşme tatil beldeleri arasında rahat ve konforlu bir yolculuk geçirmek isterseniz SIXT Türkiye İzmir şubelerimizden aracınızı vakit kaybetmeden alabilirsiniz…

Ünü Çeşme’yi Geçmiş Görkemli Alaçatı

Çeşme’de gezilecek yerler listemizin başında olan Alaçatı günümüzde popülerliği ile hemen hemen Çeşme’yi geçmiş durumdadır. Alaçatı’nın ünü yurt içi ve yurt dışında da bilinip turistlerin odak noktaları arasında yer alıyor. Rüzgarı bol olan Alaçatı sıcaklarla arası iyi olmayanlar için oldukça uygun. Sörf sporu için elverişli olan Alaçatı sörf tutkunlarının vazgeçilmez yerlerindendir. Alaçatı’nın yel değirmenlerinin eşsiz manzarası, Rum ve Osmanlı mimarisiyle yapılmış rengarenk taş evleri, Arnavut kaldırımlı sokaklarında tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Alaçatı’nın muhteşem ambiyansında bulunan mekanlarda akşam yemeğinizi yiyip gece mekanlarında vakit geçirebilirsiniz.

Çeşme Ilıcaları

Yolunuz Çeşme’ye düşerse Yıldızburnu adlı bölgede bulunan ılıcaları görmeden dönmemenizi öneririz. Çeşme’nin en güzel ve en özel plajlarından olan Çeşme Ilıca Plajı yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Çeşme merkeze 5 km uzaklıkta olan Ilıcalar ulaşım açısından oldukça rahat bir konumda yer alıyor. Ilıcalar Plajı, dünya üzerinde nadir görülen kaplıcalardan biri olma özelliğini taşıyor. Ilıca Plajı, denizin dibinden sıcak suyun çıkmasıyla oluşuyor. Sıcak suyun çevrelediği bölge adeta doğal termal deniz haline geliyor. Denizin sıcaklığı ortalama 42-58 derece arasındadır. Sağlık açısından oldukça yararlı olan ılıcalar romatizma, deri hastalıkları, metabolizma bozukluğu gibi birçok rahatsızlığı tedavi edici özelliğe sahip. İnsanlar bu sebeple Ilıcalar’ı şifa bulmak için de tercih ediyor.

12 İyon Kentinden Biri; Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti, İzmir’den yaklaşık 60 km uzaklıktaki Çeşme’nin Ildırı Köyü’nde yer alıyor. Kentin isminin Giritli Rhadamanthys’in oğlu Erythros’tan geldiği biliniyor. Antik Ege’nin önemli yerleşim yerlerinden olan Erythrai Antik Kenti 12 ION kentinden biri olarak kabul ediliyor. M.Ö. 3. yüzyılda yapıldığı düşünülen bu antik kent günümüze kadar gelmiştir. Çeşme’nin en önemli tarihî yeri olarak gösterilen Erythrai Antik Kenti son yıllardaki popülerliğini artıyor. Aynı zamanda kentin içinde bulunan Ildırı Köyü sahili görenleri muhteşem deniziyle etkiliyor.

Eşek Adası

Adını zamanla adaya bırakılan eşeklerin çoğalması sonucunda almıştır. Yunanistan’ın Hydra dediği Eşek Adası’na Çeşme’den tekne turlarıyla gezi yapabilirsiniz. Eşeklerin yaşam alanı olmasından dolayı adada konaklama yapılamıyor. Tertemiz koyları, kumu, doğası ile görenleri kendine hayran bırakan adada su sporları yapmak mümkün. Su altı ve su üstü sporları için imkanlar oldukça geniş. Eşek adası Çeşme’de gezilecek yerler listemizin başlarında yer alıyor.

Çeşme Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Çeşme Kalesi, inşa tarihi olarak 2. Bayezid döneminde 1508 yılında yapıldığı biliniyor. Günümüze kadar şiddetli depremlere rağmen sağlamlığını koruyan bu kale her yıl Uluslararası Çeşme Müzik Yarışması, Çeşme Festivali ve geleneksel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kale girişinde ziyaretçileri Kaptan-ı Derya Hasan Paşa heykeli karşılıyor. Kalenin içerisinde bulunan Çeşme Arkeoloji Müzesi’nde bölgede çıkarılan tarihî eserler sergileniyor. Tatil lokasyonunuz Çeşme ise Çeşme Kalesi’ni görmenizi öneririz.

Muhteşem Deniziyle Dalyan

Çeşme’nin kuzeyinde kalan Dalyan’da harika bir tatil geçirebilirsiniz. Sessizlik ve sakinlik arayanların tercihi Dalyan birden fazla plaja sahiptir. Çeşme Dalyan’da gezilecek yerler listemizde bulunan İztuzu Plajı, tatlı su ve deniz suyunun birleştiği nadir bulunan plajlardan biridir. Ege yaşantısını tam anlamıyla hissedebileceğiniz bu lokasyonda sevimli pansiyonlar mevcut. Sevdiklerinizle birlikte dünyaca ünlü restoranların bulunduğu Dalyan’da güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin odak noktaları arasında olan Dalyan da gezilecek yerler listemizde. Tatilinizi rahat ve konforlu bir şekilde geçirmek için 0850 222 2 000 numaralı çağrı merkezimiz ile görüşerek SIXT Rent a Car ofislerimizden aracınızı teslim alıp zaman kaybetmeden yola çıkabilirsiniz…

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler