Ege’nin Göz Bebeği Bodrum

Tatil planları yapmaya başlandığınızda, ilk akla gelen yerlerden biri de Bodrum’dur. Eğlence mekanları, tarihî yapıları, plajları, tatil köyleri, butik otelleri ile yaz aylarında oldukça popüler ve ilgi odağı olan Bodrum, Ege Bölgesi’nde Muğla’nın en popüler lokasyonlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yalıkavak, Gündoğan, Torba, Gümbet, Turgutreis ise Bodrum’da gezilecek yerler arasında sadece birkaçı. SIXT Bodrum Havalimanı ofisimizden aracınızı kolay ve hızlı bir şekilde kiraladıktan sonra vakit kaybetmeden doğanın, denizin içinde kaybolabilir ya da muhteşem manzaraları keşfetmeye başlayabilirsiniz. Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Karakaya Köyü, Yalıkavak Marina, Zeki Müren Sanat Müzesi gibi tarihî ve turistik mekanlara ilgi duyuyorsanız yolculuğunuzu daha fazla ertelemeyin ve tatilinizi hemen planlayın!

Görülmeye Değer Bodrum Kalesi

Bodrumun simgesi hâline gelen, her yıl ilgi odağı olan Bodrum Kalesi 1402-1522 yılları arasında St. Jean Şövalyeleri tarafından kare şekilde inşa edilmiş olması nedeniyle oldukça dikkat çekiyor. 1523 yılında Rodos Kuşatması sonucunda Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altına giren kale, 1. Dünya Savaşı sırasında zarar ciddi zarar görmüş. 1960 yıllarında restorasyonuna başlanan kalenin içinde aynı zamanda tarihin önemli yapıları arasındaki Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi bulunuyor. Müze dünyanın en eski su altı batıklarının bulunduğu antik gemi enkazlarına ve sayısız cam eserlerine ev sahipliği yapıyor. Üstelik kale oldukça geniş bir arazide konumlandığı için açık havada da sergilenen eserleri ziyaret etmeniz mümkün. Bodrum Kalesi’ne yolunuz düşerse Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni de görmeden dönmeyin.

Antik Dünyanın 7 Harikasından Biri Halikarnas Mozolesi

Kraliçe Artemisia tarafından Karya Kralı Mausolos adına yaptırılan anıt mezar Halikarnas Mozolesi Bodrum antik dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul ediliyor. Görünümüyle son derece ilgi çeken yapı, kolonlarıyla Yunan mimarisini, piramit şeklindeki çatısıyla da Mısır mimarisini yansıtıyor. Günümüze kadar maalesef aynı görüntüsünü koruyamayan anıt mezar, 15. yüzyılda depremle yıkılmış ve oldukça zarar görmüştür. Zamanla koruma altına alınan tarihî kalıntılar, günümüzde açık hava müzesi olarak düzenlenmiş olup, tarihi kalıntıları Bodrum rotanızda mutlaka görülmesi gereken yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Turistlerin Gözbebeği Yalıkavak Marina

Tatilinizi keyifle geçirirken, alışveriş yapmayı sevenlerdenseniz Bodrum Yalıkavak Marina tam size göre. Özellikle yaz aylarında turistlerin uğrak mekanı olan lokasyonda ailenizle ve arkadaşlarınızla güzel bir akşam yemeği yiyebileceğiniz gibi dünyaca ünlü markaların olduğu mağazalarda dilediğinizce zaman geçirebilirsiniz. The British Yacht Harbour Association (TYHA) tarafından 2018-2019 Dünya’nın En İyi Süper Yat Marinası ödülünü alan marina, ihtişamlı görüntüsünün yanı sıra restoranları, mağazaları ve eğlence mekanları ile yılın büyük bir kısmında ilgi odağı. Eğlencenin adresi Bodrum’da, Yalıkavak Marina sizin için doğru seçimlerden bir tanesi olacak.

Cennet Koylarıyla Göz Alıcı Bodrum Plajları

Tatilinizin neredeyse tamamını muhteşem koylarda, tüm gün denize girerek geçirmek istiyorsanız Bodrum doğru adres. Denizin, kumun, güneşin tadına doyamayacağız bölgede tam olarak 67 mavi bayraklı koy bulunuyor. Seçeneğinizin oldukça bol olduğu Bodrum’da koylar arası arabanızla gezintiye çıkabilir veya tekne turlarına katılabilirsiniz. Hareketli ya da gözlerden uzak sakin bir koy arıyorsanız rotanızı dilediğiniz şekilde belirleyebilirsiniz. Merak etmeyin, Bodrum koyları haritası oldukça geniş. Eğlencenin hiç bitmediği Türkbükü, Yalıkavak koyu, Torba Sahili; huzur bulmak ve dinlenmek istiyorsanız Cennet Koyu, Gümüşlük görmeniz gereken yerlerin başlarında. Bodrum’un anlatmaya doyulmayan koylarını, tarihî eserlerini ve daha fazlasını hemen keşfetmek istiyorsanız SIXT Rent a Car web sitemizi ziyaret ederek tek tıkla, en uygun fiyatlara aracınızı kiralayabilirsiniz. Dilerseniz Bodrum’a en yakın SIXT Marmaris araç kiralama noktamızdan da en uygun aracı hemen ayırtabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler