tatil

Çocuğunuz henüz çok küçükse ve siz seyahat etmekten korkuyorsanız, durum sandığınız kadar zor değil. Yeni yerler keşfetmek, yolda olmanın tadını çıkarmak ve zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmek isterseniz çocuklarınız ile keyifli tatil planları oluşturabilirsiniz. Bebekle araba yolculuğu sanıldığı kadar zor olmamakla birlikte aşağıda bahsedeceğimiz birkaç püf noktasına dikkat etmeniz halinde seyahatinizi sorunsuz şekilde tamamlayabilirsiniz. Öncelikli olarak özel araçla seyahat etmenin öneminden başlayalım. Çocukla ya da bebeğinizle yola çıkmanın altın kurallarından biri elbette ki toplu taşıma araçları yerine özel araç tercih etmektir. Özellikle uzun bir tatil planı yaptıysanız arabayla seyahat etmek hem siz hem de çocuğunuz açısından daha konforludur. Henüz aracınız yoksa ve seyahat planlarınızı ertelemek istemiyorsanız SIXT Rent a Car’ın size en yakın şubesine giderek kiralama işlemlerinizi birkaç kolay adımda tamamlayabilirsiniz. Premium ve birinci sınıf araç filomuz içerisinden kendinize en uygun araç seçimini yaparak hemen yola çıkabilir, çocuklarınızla ve ailenizle planladığınız tatilinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

tatil

Valizinizi Tatil Rotanıza Göre Hazırlayın

Arabayla uzun yol tavsiyeleri almak isteyenlere ilk önerimiz; valizinizi mutlaka tatil rotanıza göre hazırlayın. Seyahate çıkmadan önce en zorlanılan konulardan biri elbette ki valiz yapmak ve seçilen tatil bölgesine göre kıyafet seçmektir. Özellikle çocuklu, büyük ailelerde bu durum daha da zor hale gelebilir. Bu tür durumlarda birden fazla valiz hazırlamaktan çekinmeyin ve çocuğunuz için ayrı bir çanta tercih edin. Gideceğiniz yere göre rahat ve sevdiği kıyafetleri almanız yolculuk sırasında problem yaşama riskinizi de en aza indirecektir. Kıyafetler ve gerekli tüm malzemeler tamamsa seyahat çantanıza mutlaka çocuğunuzun en sevdiği oyuncakları ya da uyku arkadaşını da ekleyin. Yolculuk boyunca çocuğunuz sevdiği oyuncaklarla vakit geçirirken siz de yeni yerler görmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Şunu unutmayın ki ilk kez uzun yola çıkmak sizi korkutmasın. Doğru bir planlama ile tatilinizi hiç olmadığı kadar güzel ve dinlenerek geçirebilirsiniz.

Konforlu ve Rahat Konaklama Mekanları Tercih Edin

Çocuklu ya da bebekli ailelerin yolculuklarında dikkat edecekleri en önemli konulardan bir diğeri ise konaklama mekanıdır. Özellikle uzun bir tatil planı hazırladıysanız ve seyahatiniz boyunca kendinizi evinizde hissetmek istiyorsanız her şey dahil konseptte oteller ya da kiralık evler sizler için doğru seçim olacak. Son dönemde pandemi koşulları nedeniyle kalabalık ve büyük otellerde konaklamak istemiyorsanız, özel havuzu ve geniş bahçeleri ile kiralık evler sizin için biçilmiş kaftan. Konaklama yerleri arasında bir seçim yapmadan önce ailenizin büyüklüğüne göre daha küçük ya da ekstra büyük evleri tercih edebilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere yakın lokasyonlar başta olmak üzere yaz ve kış tatili için önceden rezerve edebileceğiniz kiralık evlerin sayısı ülkemizde son dönemde hayli artmış durumda.

Gezi Planınızı Esnek Tutun

Gezi rotası oluşturma çocuklu ailelerin seyahat öncesi özen göstermeleri gereken konuların başındadır. Bebeğiniz henüz çok küçükse ya da onu belirli periyodlarla uyutmanız gerekiyorsa tatil planınızı biraz esnek tutmanızda fayda var. Tüm gün aktif olacağınız, hızlı ve hareketli bir plan oluşturmanız tatilinizi hem sizin hem de çocuğunuz için daha da zor hale gelebilir. Seyahat edeceğiniz günleri ve saatleri çocuğunuzun uyku planına göre ayarlayın. Bu sayede yolculuk boyunca uyumasını sağlayarak rahat bir şekilde tatil lokasyonunuza ulaşabilirsiniz. Gezi haritası oluşturma sanıldığı kadar zor olmamakla birlikte aksine çocuğunuzla tatilinizi en verimli şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır.

tatil

İlk Yardım Çantası Olmadan Yola Çıkmayın

Beklenmedik durumlara karşı hem kendinizi hem de çocuğunuzu korumanızda fayda var. Araçla seyahat ederken olası bir kaza anında ya da çocuğunuzun rahatsızlanması durumunda anında müdahale edebilmek için gezi planınıza mutlaka ilk yardım çantanızı dahil edin. Sargı bezi, ağrı kesici ilaç ya da krem dışında aynı zamanda çocuğunuzun düzenli olarak kullandığı ek gıdaları ya da vitamin takviyelerini de yanınıza almanızda fayda var. Böylelikle oluşabilecek bir sağlık probleminde müdahale ederek durumu kontrol altında tutmanız kolaylaşacaktır. Ülkemizde araba ile tatil rotaları son derece fazla olmakla birlikte özellikle çocuklu ailelerin tercih edebilecekleri bölgelerin sayısı da artmaya başlamış durumda. Çocukla seyahat nasıl olur, tatil planımızı çocuğumuz varken nasıl şekillendireceğiz gibi tereddütleriniz varsa ve henüz bir arabanız yoksa hemen SIXT Türkiye’nin kiralama noktalarından birini tercih ederek unutulmaz bir seyahat planı oluşturabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler