Bolu gezilecek yerler arasında bulunan doğası, eğlence yerleri, yemekleri ve tarihi yerleriyle ön plana çıkan turistik şehirlerimizdendir. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist çeken Bolu her yaş grubuna hitap ediyor. Bolu’da romatizma rahatsızlıkları olanlar için kaplıcalar, kayak tutkunları için kayak merkezi, kamp yapmayı sevenler için kamp alanları ve çiftler için romantik tatil imkânı var. Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu İstanbul’dan yola çıkmak steyenler için ulaşılması oldukça kolay bir noktada. Bolu İstanbul arası kaç km diye düşünüyorsanız ikisi arasındaki mesafe 257 km. Yolculuğunuzu aracınızla, otobüsle veya araç kiralayarak da yapabilirsiniz.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Her mevsim farklı bir renge bürünen Bolu Abant Gölü doğasıyla ve manzarasıyla gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Köknar ve çam ağaçlarıyla çevreli olan Abant, Bolu’da tatil yapmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Tabiat parkı içerisinde yürüyüş yapabilir, gölden balık tutabilir, bol bol fotoğraf çekebilir ve yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Abant Tabiat Parkı’nın girişinde bulunan Abant Doğa Müzesini ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Türkiye’nin popüler kamp alanlarından olan Abant, yaz aylarında da oldukça rağbet görmekte. Abant’ta konaklamayı düşünüyorsanız Abant Gölü’nün etrafında kurulan otelleri, butik evleri veya bungalovları tercih edebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı

Bolu Yedigöller Milli Parkı sık ağaç yapısına sahip bitki örtüsü ve kartpostallık görüntüsüyle gidenlerin bir daha gitmek isteyebileceği bir parktır. Büyüleyici bir atmosfere sahip olan Yedigöller, Bolu tatili yapacakların mutlaka uğrak noktasında yer alıyor. Özellikle, sonbahar aylarında bin bir çeşit renge bürünen Yedigöller fotoğraf tutkunlarının her yıl uğradığı lokasyonlardandır. Yedigöller Milli Parkı’nın içerisinde tertemiz havada yürüyüşler yapabilir, ateş yakmamak koşuluyla piknik yapabilir veya dilerseniz yaz aylarında olta balıkçılığı yapabilirsiniz.

Bolu Kaplıcaları

Bolu, jeotermal su kaynağı bakından oldukça zengin bir ilimizdir. Kaplıcaların bol olduğu Bolu, turizm acısından oldukça önemli bir yer taşıyor. Bolu’nun Seben Dağları’nda bulunan Karacasu Kaplıcaları ilk sırada yer alıyor. 42-44 derece su sıcaklığı olan Karacasu Kaplıcalarının suyu hem içme hem de banyo için kullanılabiliyor. Sarot Kaplıcası ise, Bolu’da bulunan en eski kaplıcalardan biri olma özelliğini taşıyor. 1500 yıldan fazla süredir hizmet veren Sarot Kaplıcası içerisinde tarihi hamam bulunduruyor. Acı sular grubunda yer alan kaplıcanın suyunun sıcaklığı 66 dereceyi buluyor. Babas Kaplıcası, Çatak Kaplıcası ve Pavlu Kaplıcası da Bolu’da gidilebilecek kaplıcalar arasında yer alıyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Türkiye’de kış tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği popüler lokasyonlardan biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi çam ormanlarının ortasında muhteşem bir manzara sunuyor. Bolu’da gezilecek yerler arasında olan Kartalkaya’da snowboard ve kayak yapmak isteyenler için başlangıç, orta ve iyi seviye olmak üzere toplam 25 pist bulunuyor. Her yıl binlerce turist çeken Kartalkaya bölgede bulunan otelleriyle de ön plana çıkıyor. Hafta sonları kayak yapabileceğiniz yakın yerler arıyorsanız Kartalkaya Kayak Merkezi’ni tercih edebilirsiniz.

Bolu’nun Tarihi Yapıları

Bolu’nun tarihi yapıları arasında bulunan Bolu Müzesi 1981 yılında ziyarete açıldı. Bolu ve çevresindeki yerlerden toplanan eserlerin sergilenmesi amacıyla yapılan müze arkeolojik ve etnografik eserler yer alıyor. Cumhuriyet döneminin ilk kaymakamı Hurşit Bey tarafından yaptırılan Göynük Zafer Kulesi de Bolu’daki tarihi yapılar arasında. Göynük ilçesinde yer alan kule Sakarya Meydan Muharebesi’ni temsilen yaptırılmıştır. Tarihi yapılar arasında yer alan bir diğer nokta ise Mudurnu Evleridir. Nostaljik bir görüntüye sahip olan Mudurnu Evleri Kent Sit Alanı ilan edilmiştir. Geleneksel Türk evleri şeklindeki evleri, sokakları Bolu’da görülmesi gereken yerler arasında. Bunların dışında Gerede Asar Kalesi ve Gerede Keçi Kalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Bolu gezi rotası oluşturduysanız şehrin yoğun yaşamına kısa bir ara verip tatilin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler