Gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken ülkelerden biri Japonya’dır. Uzak Doğu’nun gözde ülkeleri arasında olan Japonya’ya gitmek istiyorsanız vizesiz seyahat edebilirsiniz. Dünyanın en eski kültürlerinden olan Japonya doğal güzellikleri, muhteşem sokakları, tapınakları, doğası ve yemek kültürü ile her yıl milyonlarca turistin ilgi odağında bulunuyor. Japonya’yı ziyaret etmek için en güzel mevsim Sakura çiçeği (kiraz çiçeği) zamanıdır. Japonya denilince aklınıza ilk gelen pembe çiçekli ağaçların görüntüsü yılda sadece bir defa Mart ayının sonu ile Nisan ayında açıyor. Japonya, Türkiye ile aynı paralelde yer aldığından benzer iklim koşullarına sahip, bu yüzden mevsim seçiminizi kolayca belirleyebilirsiniz. Japonya tatilinize çıkmadan önce gezilecek yerler listemize göz atarak zamanınızı en keyifli şekilde değerlendirebilirsiniz.

Geleneksel Mimarisi İle Senso-ji Tapınağı

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Sensoji Tapınağı ülkenin en eski Budist tapınağıdır. Halkın büyük çoğunluğunun inanışına göre Sumida Nehri’nde iki kardeş balık tutarken Budist Tanrıça Kanon’nun heykelini bulmalarının ardından yapıma başlanmıştır. İnşaatı 645 yılında tamamlanan tapınağın Gök Gürültüsü Kapısı (Kaminarimon) adı verilen giriş bölümü günümüzde hâlâ aynı görüntüsünü koruyor. Senso-ji Tapınağı geleneksel mimarisi ve renkleri ile Tokyo’nun simgesi haline gelmiş durumda. Tapınakta çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenleniyor. Sanja Matsuri, Hagoita-ichi, Asasuka Samba Karnavalı gibi yılın belli dönemlerinde tapınak kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Japonya’nın En Yüksek Dağı; Fuji Dağı

Honshu adasında bulunan Fuji Dağı 3.766 metre yüksekliği ile Japonya’nın en yüksek dağı olarak biliniyor. Aktif bir yanar dağ olan Fuji Dağı en son 300 yıl önce patladı. Tokyo’nun 100 km güneybatısında yer alan Fuji Dağı havanın güzel olduğu günlerde şehirden kolaylıkla görülebiliyor. Yılın uzun bir dönemi karlı olarak görünen dağın muhteşem simetrik görüntüsü ve etrafındaki göller fotoğrafçıların, dağcıların ve turistlerin Japonya ziyaretlerinde mutlaka uğradığı bir lokasyon haline gelmiştir. Fuji Dağı 22 Haziran 2013 tarihinde UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne dâhil edilmiştir.

Ueno Parkı

Tokyo’nun Ueno semtindeki Ueno Parkı şehrin en büyük parkı olarak kabul ediliyor. İçerisinde tapınaklar, müzeler, hayvanat bahçesi ve akvaryum bulunuyor. Tapınakların en büyüğü olan Kaneiji’nin çevresinde kurulan Ueno Parkı 1873 yılından bugüne ziyarete sunuluyor. İlkbahar döneminde ağaçlarda oluşan Japon kiraz çiçeklerinin eşsiz manzarası Japonya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bu dönemde Sakura ve Hanami karşılama etkinlikleri yapılıyor. Son yıllarda oldukça popülerliğini artıran bu park her yıl 10 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor.

Tokyo Ulusal Müzesi

Ueno Parkı’nın içerisinde bulunan Japonya’nın en eski ve en büyük müzesi Tokyo Ulusal Müzesi sabah 9.30 ve akşam 17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzenin içerisinde 110 bin parçalık bir koleksiyon bulunuyor. Parçalar farklı ülkelerden gelen tarihî eserlerden, sanatçıların önemli çalışmalarından, kültürel ve dini eşyalardan oluşuyor. Tokyo Ulusal Müzesi 6 adet binaya sahip ve içerisindeki eserler düzenli bir şekilde sergileniyor. Honkan binası 19. yüzyıla kadar olan sanat eserlerinin sergilendiği bölüm, Toyokan da Asya ve Mısır’dan gelen sanat eserlerinin sunulduğu bölüm ve Hyokeikan binası ise müzenin en eski binası olup geçici sergiler yapılıyor. Antik Japon kültüründen gelen eserleri görmek isterseniz Heiseikan binasını gezebilir, batılı tarzda olan Japon sanatçıların eserlerini keşfetmek isterseniz de Kuroda Seiki binasını ziyaret edebilirsiniz. Son olarak da müzenin en yeni binası olan Horyuji Homotsukan’da da tarihi ve dini objeleri görebilirsiniz.

Tokyo Disneyland

Tokyo’ya yolunuz düşerse gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken yerlerden bir diğeri ise Tokyo Disneyland. 1983 yılında açılan Disneyland 7 farklı tema alanına sahip olarak hizmete sunuluyor. Her yaş grubunun kendine göre bir aktivite bulabileceği Disneyland’da belirli aralıklarla dekorasyonlar yenileniyor. Disneyland tesisinde yeme - içme bölümü için World Bazaar kısmını, gelecek ve uzay ile ilgili keşifler yapmak istiyorsanız Tomorrowland’ı, çizgi film karakterlerinin içinde bulunduğu bir dünyayı dörmek istiyorsanız Toontown’ı ziyaret edebilirsiniz. Tokyo Disneyland’da eğlencenin doruklarında bir gün geçirirken kendinizi masallar diyarında hissedebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler