Yurt dışı tatil planı yapıyorsanız Fransa’da gezilecek yerler listemizin başlarında yer alıyor. Avrupa’daki en popüler ülkelerden biri olan Fransa aynı zamanda en büyük ekonomiye sahip ülkeler arasında bulunuyor. Sanatın, tarihin, modanın ve aşkın ülkesi olan Fransa her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Tarihsel ve kültürel eserleri ile 32 farklı yerini UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunduruyor. Yaz aylarında kalabalıklaşan Akdeniz’deki plajlarıyla, kış aylarında da Alplerdeki kayak merkezleriyle yaz ve kış turizmi için oldukça uygun. Fransa mutfağı en az ülkenin tarihi kadar tanınıyor. Fransız mutfağı peynir, tatlı, şarap ve ekmek çeşitleri ile öne çıkıyor.

Aşıkların, Modanın ve Sanatın Şehri Paris

Fransa’nın başkenti olan Paris her yıl 45 milyona yakın turiste ev sahipliği yapıyor. Sanatın, modanın ve lüksün şehri olarak kabul edilen Paris’te birbirinden farklı gezilecek yerler bulunuyor. Fransa’nın simgesi haline gelmiş Eyfel Kulesi büyük bir ilgi görüyor. 1887 – 1889 yılları arasında yapılan Eyfel Kulesi 320 metrelik yüksekliği ile şehre muhteşem bir manzara sunuyor. Dünyanın en iyi müzeleri Louvre ve Musee d’Orsay Paris’te yer alıyor. Dünyanın en büyük ve en ünlü müzesi olarak kabul edilen Louvre Müzesi’nde yaklaşık 35.000’den fazla eser sergileniyor. Louvre’nin giriş kapısına sonradan inşa edilen cam piramit sayesinde ünü kısa bir sürede katlanmıştır. Paris’in hatta Fransa’nın en ünlü caddesi olarak kabul edilen Şanzelize Caddesi’nde lüks mağazalar ve restoranlar bulunuyor. Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali 69 metre yüksekliğe ve ikiz kulelere sahip. Notre Dame Katedrali dünyanın ünlü katedrallerin arasında yer alıyor.

Festivallerin Şehri Cannes

Cannes Fransız Rivierası’nın en popüler kasabası olarak her yıl milyonlarca turistin uğrak noktaları arasında bulunuyor. Yaz ve ilkbahar aylarında düzenlenen dünyaca ünlü Cannes Film Festivali ve eğlenceleri ile Cannes herkesi kendine hayran bırakıyor. Cannes’da günümüzde yapılacak aktiviteler oldukça fazla. Le Suquet’de film ve sinema senaristlerinin eserlerini görebilir ve sanatla iç içe olabilirsiniz. Chapelle Bellini, Eglise Notre-Dame-d’Esperance, Hotel De Ville ve Musee de la Castre gibi tarihî ve gösterişli mekanları ziyaret edebilir ve Promenade de la Croisette’de sevdiklerinizle birlikte deniz kenarında yürüyüş yapabilirsiniz.

Liman Kenti Marsilya

Fransa’nın güneydoğu kıyısında Bouches-du-Rhône ilinin ve Provence-Alpes-Côte d’Azur beldesinde yer alıyor. Marsilya Fransa’nın en büyük ikinci şehri sayılıyor. Akdeniz’e kıyısı olan Marsilya limanı kenarında kafeler, restoranlar, barlar ve dükkanlar bulunuyor. Yerli halkı ve kentin mimarisi Akdeniz tarihini yansıtıyor. Marsilya’da bulunan Chateau d’If, Marseille Cathedral, Musée d’Histoire de Marseille gibi yapıları ziyaret edebilirsiniz. Marsilya doğası ve havası ile görenleri büyülüyor. Calanques adında küçük körfezlere sahip ve oldukça ziyaret edilen bölgesidir.

Fransa’nın Turizm Cenneti Nice

Fransa’nın deniz, kum ve güneş denildiğinde en popüler şehri “Nice”. Marsilya ile Cenova’nın arasında bulunan konumu ile oldukça fazla turist çekiyor. Düzenli ve her yerinden denize girilebilen sahili ile gidenlerin huzur bulduğu Nice tatil için uygun lokasyonlar arasında bulunuyor. Bölge şık restoranlara, otellere ve 7 km’lik tarihî yürüyüş yoluna sahip. Dünyaca ünlü mağazalarıyla da alışveriş yapmak isteyenler için oldukça uygun. Marc Chagall Ulusal Müzesi, Opera de Nice, Melekler Körfezi, Massena Meydanı ve çiçek pazarı görülmesi gerekenler arasında yer alıyor. Nice’nin kendine özgü lezzetleri bulunuyor. Bu yemeklerin bulunduğu restoranların girişine “Cuisine Nissarde” yazılıyor. Muhteşem doğası, yapıları ve kendine özgü yemeklerini merak ediyorsanız  Nice tatiliniz için araç kiralama seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. 

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler