Yurt dışı tatil planlarınızda Akdeniz’e kıyısı olan ülkeleri arıyorsanız İspanya tam size göre! İspanya Batı Avrupa’nın Fransa’dan sonraki en büyük ikinci ülkesidir ve resmi adı İspanya Krallığı’dır. Hem Akdeniz’e hem de Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan İspanya’da gezilecek yerler listesi oldukça fazla. Köklü bir tarihe sahip olan bu ülke Avrupa’da İtalya’dan sonra UNESCO Kültür Mirası bakımından ikincidir. Dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden olan İspanya Avrupa’da ise en çok turist çeken ülkelerden biri olarak biliniyor. Modern sanat mimarisi ile dolu şehirleri, sanat eserleri ve muhteşem plajları gibi gezip görülecek muhteşem yerler bulunuyor. İspanya tatilinizde doyasıya eğlenmek ve yeni kültürler keşfetmek için tatil rotanızı hemen belirleyin ve havalimanına doğru aracınızla yola çıkın!

Barselona

İspanya’ya gelen turistlerin mutlaka uğraması gereken şehirlerden biri Barselona’dır. Barselona dünya çapında da oldukça ilgi görmesiyle dünyanın en popüler şehirleri arasında bulunuyor. Şehrin simgesi olarak bilinen Sagrada Familia Bazilikası ünlü mimar Antoni Gaudi’nin yapmış olduğu en büyük eser olarak gösteriliyor. Sagrada Familia Bazilikası ilginç mimarisiyle ve daha önce hiç görülmemiş bir tarzda tapınak olmasından dolayı dünya çapında oldukça ilgi çekiyor. Barselona’da bulunan Picasso Müzesi, Picasso hayattayken açılan ilk müzesi olma özelliği taşıyor ve müzenin içerisinde 3.500’den fazla eser bulunuyor. Şehirdeki önemli yapılardan bir tanesi ise Antoni Guadi’nin eseri olan Park Güell. Adeta masal diyarında hissi veren rengarenk ve ilginç mimarisi ile oldukça popüler lokasyonlardan biridir. 1900 ile 1914 yılları arasında yapılan Park Güell, UNESCO Dünya Mirası’nda bulunuyor.

Madrid

İspanya’nın başkenti olan Madrid, Londra ve Berlin’den sonra Avrupa’daki en büyük şehir olma özelliğini taşıyor. Madrid hem tarihsel hem de sanatsal olarak oldukça zengin bir şehirdir. Madrid’e gelenlerin ilk uğradığı lokasyonlardan bir tanesi Plaza Major Meydanı’dır. Mimar Juan Gomez de Mora gözetiminde 1617 ile 1620 yıllarında yapılmıştır. Geçmişten günümüze dış görünümü birçok kez değiştirilen yapının sadece bodrum ve zemin katında değişiklik yapılmamıştır. Kentin tarihinde yer alan mitolojik figürlere bu yapıda yer verilmiştir. İspanya tarihinden kalan tabloların olduğu Prado Müzesi de Madrid’de ilgi çeken yerlerden biridir. 1819 yılında ziyarete açılan müzenin içerisinde 5.000’den fazla çizim, 1.000 madeni para, yaklaşık 2.000 süs eşya, 700’ün üzerinde heykel yer alıyor. Madrid ziyaretinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de Gran Via caddesidir. Bu cadde Madrid’in en işlek caddesi olup Alcalá Caddesi’nden İspanya Meydanı’na kadar uzanıyor. Art Deco, Neo Klasik, Mudejar stilinde tasarlanmış olan mekanlar bulunuyor.

Valencia

Valencia şehri adından da anlaşıldığı üzere Roma İmparatorluğu tarafından kurulan, tarihsel açıdan çok önemli bir şehirdir. Geleneksel mimarisinin yanında modern yaşama da ayak uydurmayı başarabilen Valencia muhteşem bir tatil için doğru lokasyonlardan biridir. Kentteki en önemli modern mimarilerden olan City of Arts and Sciences yapımına 1996 yılında başlanmış ve en son bölümü 2009 yılında açılmıştır. City of Arts and Sciences sanata ve bilime ilgi duyan kişilerin mutlaka uğraması gereken yerlerden bir tanesidir. Mercado Central, Valencia’da turistlerin ziyaret ettiği destinasyonlardandır. Mimari açıdan ilgi çeken Pazar 1914 ile 1928 yılları arasında inşa edilmiş ve Avrupa’daki en eski pazarlardan olma özelliğini taşıyor. Pazarda şifalı bitkiler, deniz ürünleri, meyve sebze gibi ürünler bulunuyor. Valencia’da gezilecek yerler listemizde yer alan lokasyonlardan bir tanesi ise Felix Candela, Alberto Domingo ve Carlos Lazaro tarafından tasarlanan L’ Oceanogràfic akvaryumudur. Bu akvaryum 2003 yılında ziyarete açılmış ve İspanya’nın en büyük akvaryumu olma özelliğine sahip. Farklı iklim bölgelerine göre ayrılmış bölümler ile akvaryumu ziyaret eden kişiler bu eşsiz deneyimi en çok 23 milyon metrelik yunus havuzunda yaşıyor. İspanya tatiliniz için hemen valizinizi hazırlayıp yolculuğa başlayın!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler