Yurt dışı tatil planı planlıyorsanız İtalya’da gezilecek yerler listesi hazırlamanız tatilinizi daha faydalı ve verimli geçirmenize yardımcı olacaktır. İtalya’nın kuzeyinden güneyine gezip görülebilecek onlarca yer bulunmakla birlikte, tarihi, doğası, mutfağı olmak üzere eşsiz güzellikleri de içerisinde barındırmaktadır. Geçmişte Roma İmparatorluğu’nun uzun yıllar hüküm sürmesinden dolayı tarihî eserlerin (Kolezyum, Pisa, Cinque Terre, Como Gölü, Venedik vs.) sayısı oldukça fazladır. Aynı zamanda İtalya, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde 51 tane değerli alana sahip olmasıyla dünya rekorunu da elinde barındırır. Tarihî yerler yerine yaz tatilinizi keyifle geçirmek isterseniz İtalya’nın güney sahillerine doğru keşfe çıkabilirsiniz. Güney sahillerinin dışında Sicilya ve Sardunya adalarında da deniz, kum, güneşin tadını çıkarabilir, sıcak iklimi sayesinde yaz akşamlarını sevdiklerinizle değerlendirebilirsiniz. Yılın her dönemi milyonlarca turist çeken İtalya’nın güzelliklerini görmek için yola çıkacaksanız zaman kaybetmeden geniş bir gezilecek yerler listesi yapmanızda fayda var.

Roma’nın Simgesi Kolezyum (Amfi Tiyatro)

İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Kolezyum en çok turist çeken yer olarak karşımıza çıkıyor. İtalya’da görmeniz gereken yerlerin başında yer alan Kolezyum, usta komutan Vespasianus tarafından M.S. 73 yılında yapımına başlanıp M.S. 80 yılında Titus dönemimde tamamlanmıştır. Antik Roma’nın en büyük amfi tiyatrosu olarak da bilinen Kolezyum, zamanla Roma’nın simgesi haline gelerek şehrin tam ortasında eşsiz bir görüntü sunuyor. Dönemin gladyatör dövüşleri için yapılan amfi tiyatro 50.000 kişilik kapasitesi ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Kolezyum’un tarihine yolculuk yapmak istiyorsanız İtalya gezinizde mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Dünyaca Ünlü Yapıt Pisa Kulesi

Pisa Kulesi İtalya’nın kuzeyinde konumlanmış olup dünyanın ünlü yapıtları arasında yer alır. Pisa şehrinde Piazza dei Miracoli'de bulunan kule 1063 – 1090 yılları arasında yapılmıştır ve Katedralin çan kulesi ana yapıttan ayrı olarak daha sonradan 1173 yıllarında inşa edilmiştir. Roma mimari tarzı ile yapılan Pisa, 56 metre yüksekliğinde ve 6 sütun dizisinden oluşur. Kulenin en yüksek noktasına çıkmak isterseniz 294 basamak merdiveni olduğunu hatırlatmak isteriz. Bulunduğu elverişsiz zeminden ötürü çökme tehlikesi geçiren kule, günümüzdeki eğik görüntüsüyle turistlerin ilgi odağıdır.

Como Gölü

Como gölü tarihî ve doğal güzellikleriyle İtalya’nın dünyaca ünlü bir gölüdür. Mutlaka görmeniz gereken yerler arasındaki Como, dünyanın en büyük 3. gölü olarak karşımıza çıkıyor. Lombardiya bölgesinde yer alan göl buzul kökenli bir yapıya sahiptir. Kuzeyde Colico’da birleşen göl uzaktan ters “Y” şeklini almış şekilde görünür. Güney kısımlarına doğru inildiğinde daha yassı görünen bacakları, Alplere doğru ilerlendiğinde dağınık bir şekil alır. Göl etrafında bulunan evler, kaleler, tarihî eserler, nehirler ise turistlerin dört mevsim ilgi odağıdır. Como Gölü, Milano ve Bergamo şehirlerine yakın konumda yer alması nedeniyle ulaşım oldukça kolaydır. Milano’dan hızlı trenle yaklaşık 1 buçuk saatte ulaşabileceğiniz Como Gölü’nü dilerseniz bir günde gezebilir ya da otelde konaklayarak gezintinizi günlere yayabilirsiniz.

Romantik ve Tarihî Havasıyla Venedik

İtalya’nın kuzeydoğusunda yer alan Venedik adını M.Ö. 10.yy.’da yaşayan Veneti halkından almaktadır. 118 adadan oluşan Venedik’te adalar birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanıyor. Venedik gezilecek yerler denildiğinde ziyaret edebileceğiniz noktalara San Marco Meydanı’nı, Rialta Köprüsü’nü, Palazo Ducale ve büyük kanal gibi birbirinden farklı lokasyonları ekleyebilirsiniz. Kanalları, gondolları ve nehir turları sayesinde yıllar geçse de romantik havasını asla kaybetmiyor. Günümüzde Venedik merkezde 56.000 insan yaşamasına rağmen her yıl 20 milyon turist çeken şehir dünyanın en çok ziyaret edilen yerleri arasında yer alıyor. Doğası, sanat eserleri ve tarihî ile ününe ün katan şehir 13. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar sanat ve ticaretin merkezi olmuştur. Venedik, birbirinden farklı tarihî eserleri ve doğal güzellikleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunuyor.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler