Yurt dışında gezilecek yerler listesi hazırlıyorsanız İngiltere her yaş grubunun ilgisini çeken ve tarihi anlamda oldukça güçlü bir ülkedir. Adı Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı olarak bilinen İngiltere, Avrupa kıtasının kuzeybatısında yer alıyor. Ülkenin genişliği 242.500 km kare alana sahip ve nüfusu tahmini 67,22 milyon civarındadır. İngiltere’nin başkenti Londra turistlere yeni ile eskinin birleşimi ile oluşan muhteşem bir atmosfer sunuyor. Ülke müzelere, sanat galerilerine, tarihi yapılara ve dünyaca ünlü parklara sahip. Tüm bu önemli lokasyonları görmek istiyorsanız İngiltere’de gezilecek yerler ile ilgili araştırma yapmadan yola çıkmayın.

Big Ben

İngiltere’nin başkenti Londra’da gezilecek yerler listemizin başında Big Ben yer alıyor. Big Ben resmi adı “Elizabeth Kulesi” olan 14 ton ağırlığında gotik bir saat kulesidir. Dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saati olan Big Ben 11 katlı ve 96,3 metrelik yüksekliğe sahiptir. Ülkenin kültürel simgesi olan saat kulesi Augustus Pugin tarafından Neo-Gotik tarzda tasarlanmıştır. Başlarda sadece çanın adı Big Ben olarak konulmuştu ancak zamanla kulenin adı haline gelmiş. 1834 yılında sarayda çıkan yangın nedeniyle hasar gören kule yapılan yenileme çalışmalarının ardından ilk kez 31 Mayıs 1859 yılında çalmıştır. 14 kilometre uzaklıktan sesi duyulabilen çan 1987’den beri UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı’nda yer alıyor.

London Eye

London Eye, Thames Nehri kıyısında 123 metre yüksekliğinde oldukça ünlü bir dönme dolaptır. 2000 yılı kutlamaları için yapımına başlanmış ve Marks Barfield Mimarlık Ofisi tarafından tasarlanmıştır. 32 kapsülden oluşan dönme dolabın, her tekerleği yaklaşık 25 kişi almaktadır. Bu sayede London Eye’ı görmek isteyen ziyaretçiler dönme dolaba rahatlıkla binebiliyor. Eğer London Eye dönme dolabına binerseniz şehrin manzarasını tepeden görme şansını yakalayabilirsiniz. Thames Nehri’nin kıyısındaki London Eye noktasını ziyaret etmeyi düşünüyorsanız yetişkinler ve çocukların biniş ücretinin farklılık gösteriyor ve yaz dönemlerinde 10:00 ile 21:00 saatleri arasında her gün çalışıyor.

British Museum

Dünyanın en ünlü ve en popüler sanat müzeleri arasında bulunan British Museum İngiltere gezilecek yerler listemizde yer alıyor. Müze 1753 yılında İngiliz hükümetinin Sir Hans Sloane’un koleksiyonunu satın alması ile kurulmuştur. Koleksiyonu yeteri kadar genişledikten sonra 1759 yılında ise kapılarını ziyaretçilere açmıştır. 13 milyon eserin bulunduğu British Museum yılda ortalama 6 milyon turist ağırlıyorve bu sayede İngiltere’nin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olma özelliğini taşıyor. Müze 4 ana bölümden oluşmaktadır ve bölümlerden en çok ilgiyi Antik Çağ Yapıtları bölümü görmektedir. Müzenin diğer bölümlerinde ise resimler, çizimler, paralar, madalyonlar, taşınabilir antikalar ve hazineler gibi eşyalar sergileniyor. British Museum’daki eserlerin detaylı bilgilerini öğrenmek istiyorsanız müze içerisindeki turlara katılabilirsiniz.

Tower Bridge

Londra’nın simgelerinden biri olan Tower Bridge ikonik açılır kapanır dünyanın en ünlü baskül tipi köprüsüdür. Londra Kulesi’ne olan yakınlığından ismini alan köprünün 1886 yılında yapımına başlanmış 1894 yılında ise tamamlanmıştır. Yapımında 11.000 ton çelik kullanılan muhteşem köprünün tasarımını ise Horace Jones ve John Barry yapmış. Köprüden geçecek olan gemilerin geçişinin engellenmemesi için hidrolik bir düzenek aracılığıyla iki kanadı istenildiği zaman açılabilme özelliği bulunuyor. Ancak günümüzde ise hidrolik düzenek yerine elektrikli sisteme geçilmiş. Araçlar ve yayalar için iki katlı olarak köprü genişliği ile ilgi çekiyor. 1982 yılında halka açılan köprünün iç kısmındaki sergi içerisinde Tower Bridge hakkında tarihi ve teknik detayları öğrenebilirsiniz. İngiltere seyahatinizde ilginizi çekecek lokasyonları belirleyip daha keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler