Tuhaf bir çekicilik ve peri masalı estetiğiyle dolu olan Brugge, fazla göze batmaya çalışmayan, ama buna rağmen oldukça samimi bir şehir. Kuzey'in Venedik'i olarak bilinen şehrin tam 80 adet köprüsü, dolambaçlı Arnavut kaldırımlı sokaklarla iç içe geçen kıvrımlı kanalları çevreliyor. Küçük gizli bahçelerden oluşan Brugge Belçika şehrini, onu çevreleyen daha geniş yeşillik alanları ve çok daha fazlasını keşfetmeye ne dersiniz? Brugge'nin atan kalbi, muhteşem Flaman mimarisiyle çevrili ve yükselen Çan Kulesi'nin tepeden baktığı Markt Meydanı'nda yer alır. Mimari ve estetiği bir yana, Brugge'nin yiyecek ve içecek spesiyaliteleri arasında patates kızartması, waffle, çikolata ve bira yer alır - daha fazlasını söylememe gerek var mı? Mimari ve ambiyans, kanallar ve kültür ya da waffle ve yel değirmenleri için olsun - Brugge gezi rehberimiz sayesinde bu büyüleyici şehri gün yüzüne çıkarın.

Brugge Nerede?

Brugge, Belçika'nın Flamanca konuşulan kısmı olan Flanders'da bulunur. Denize uzak olmayan şehir, Belçika'nın başkenti Brüksel'den trenle yaklaşık bir saat uzaklıkta. Tarihi bir yerleşim yeri olan Brugge, aynı zamanda önemli bir ticaret merkezi olduğu 12. yüzyıldan beri şehir statüsüne sahiptir. Brugge, West Flanders Eyaleti'ndeki en büyük şehirdir ve 120.000'in biraz altında bir nüfusa sahiptir. Brugge'ye en yakın şehirler arasında ilginç Gent şehri ve tam deniz kıyısındaki Ostend yer alır.

Brugge'nin Nesi Meşhur?

Hiç şüphesiz Brugge şehri, sanatsal mimarisi, zengin kanalları ve UNESCO dünya mirası statüsü ile ünlüdür. Kent, geleneksel olarak rahibelerin yaptığı dantel yapımıyla da tanınır. Bugün, şehirde çok sayıda dantel dükkanı ve ziyaretçilerin Brugge'deki dantel yapımının tarihi hakkında her şeyi öğrenebilecekleri bir Dantel Merkezi var. Takma adlar açısından Brugge, birçok kanalı ve su yolu nedeniyle genellikle "Kuzeyin Venedik'i" olarak anılır. Brugge adı aslında Vikinglerin "iskele" kelimesinden türemiştir ve Brugge'nin Avrupa'da ne kadar uzun süredir önemli bir ticaret merkezi olduğunun da gerçek bir kanıtıdır. Şehir, yaklaşık 1000 yıl önce, Avrupa'nın en popüler tekstil pazarı olarak bilinmeye başlandığında ise tam anlamıyla gerçek bir üne kavuşmuştur.

Brugge'de Gezilecek Yerler & Yapılacak Şeyler

1. Kanallarda tekne turu yapın.

Tabii ki, Brugge'nin dolambaçlı su kanallarını deneyimlemenin en iyi yollarından biri suya kendiniz girmektir. Brugge gezisi esnasında yapılacak en popüler şeylerden biri kolayca, arkanıza yaslanıp rahatlayabileceğiniz, şehrin tarihi hakkında rehberli bir yorum dinleyebileceğiniz ve kenti içinize çekebileceğiniz rehberli tekne turlarından birine katılmaktır.

2. Gerçek Belçika waffle'ını tadın.

Herhangi bir Belçika gezisinde kendinizi meşgul etmenin en iyi yollarından biri, tüm yerel yemeklerin tadına bakmaktır. Waffle, Belçika mutfağını düşündüğünüzde muhtemelen ilk akla gelen şeylerden biridir, ancak belki de bilmediğiniz bir Belçika gerçeği, aslında bir dizi waffle türü olduğudur. Siz de Brugge gezilecek yerler listenize favori waffle dükkanlarından birini ekleyerek tüm waffle türlerini keşfedebilir ve favorinizde karar kılabilirsiniz.

3. Çan kulesine çıkın.

Şehri kuş bakışı görmek istiyorsanız, 83 metre yüksekliğindeki ve dolayısıyla 300 basamaktan oluşan bir yürüyüş yolunu kapsayan Brugge Çan Kulesi'ne tırmanmanız yeterli. Yukarıdan, şehrin etrafını dolaşan hendekli kanalı ve Brugge'nin sunduğu diğer tüm ikonik cazibe merkezlerini görebilirsiniz.

4. Brugge Markt'ta zaman geçirin.

Avrupa'daki çoğu tarihi şehir gibi, Brugge'nin de şehir merkezinde şehrin geri kalanının inşa edildiği büyük bir meydanı vardır. Meydana gidin ve yakınlardaki canlı müzik performanslarını, birkaç önemli binayı ve çok sayıda restoran ve kafeyi keşfedin.

5. De Halve Maan Bira Fabrikası'nı ziyaret edin.

Elbette, Belçika biralarıyla ünlüdür ve bu nedenle Brugge'de Belçika mutfağıyla ilgili yapılacak en popüler aktivitelerden biri de bira turu yapmaktır. Bunu yapmak için şehirde en iyi lokasyon, aynı zamanda yerel yemekler ve yerinde üretilen bira sunan bir kafe ve bar olarak da işlev gören De Halve Maan Brewery'dir.

6. Quay of the Rosary'de manzaraya hayran kalın.

Eğer 'klasik Brugge manzarasını' arıyorsanız, Flamanca'da Rozenhoedkaai olarak bilinen Quay of the Rosary'ye gitmenizde fayda var. Bakış açınız, Dijver ve Groenerei kanallarının birleştiği tam nokta olacaktır. Alan, ziyaretçilerin salkım söğüt ağaçlarıyla çerçevelenmiş klasik tuğla binaları izlemelerine olanak tanır.

Bu güzeller güzeli Belçika şehrini keşfederken araç kiralamak isterseniz SIXT Rent a Car'ın sunduğu olanakları hemen şimdi keşfedin!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler