Söz konusu şehir içi yolculuklar olduğunda söz konusu arabanın bazı niteliklere sahip olması gerekir. Çünkü her araba şehir yaşamının kalabalık yollarına, dar sokaklarına ve yoğun trafik ışıklarına uygun olmayabilir. Günlük rutinlere ayak uyduracak bir araba seçimi yapılmadığı takdirde aşırı yakıt tüketimi, trafik sorunları ve konfor problemlerine sebep olabilir. Bunun için dinamik sürüş deneyimi ilk kriterinizse buna uygun araç seçimi yapmalısınız. Hatchback araç modelleri şehir yaşamının zorlu koşullarına ayak uydurabilecek kadar dinamik bir seçenek. Çünkü bu modeller hızlı manevra, kompakt tasarım ve yakıt verimliliği konusunda oldukça iddialı. Eğer sizin de aradığınız bu tür özellikler ise hatchback bir araba modeli şehir yaşamınıza konfor katacaktır. Artık sizi hatchback araba modelleriyle tanıştırdığımıza göre birkaç model de sunmamızı ister miydiniz? Eğer cevabınız evetse en ucuz hatchback arabalar karşınızda. Bütçe dostu ve maksimum konfor sunan modeller içeriğimizin devamında sizi bekliyor. Hatchback modelleri ilk olarak yollarda deneyimlemek isterseniz SIXT'in Araç kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

İçindekiler

Renault Clio

Renault Clio, şık tasarımı, kompakt boyutları ve ekonomik motor seçenekleri ile listemizin konuğu olmayı hak ediyor. Oldukça dinamik bir tasarıma sahip olan araç her açıdan şehrin dinamizmine ayak uydurabiliyor. Farklı motor seçenekleri ise Clio'nun yakıt tüketimini ve performansını belirleyen en önemli unsur. Örneğin 2023 model 1.0 SCe motorlu Clio 100 kilometrelik bir şehir içi kullanımda 6.3 lt yakıt tüketiyor. Ayrıca 65 hp beygir gücüyle zorlu yolları rahatlıkla aşabiliyor. Şık ve kompakt bir şehir aracı arıyorsanız Clio sizin için doğru adres olabilir.

Hyundai i20

Hyundai i20'de uygun fiyatlı hatchback araba modelleri listemizin değerli bir üyesi. Hyundai markasının her zemine uyum sağlayabilen araçları arasında bulunan model, hatchback olarak oldukça makul bir seçim olabilir. Çünkü modelin ferah iç tasarımı ve güçlü performansı standartların ötesinde bir deneyim sunuyor. Hyundai i20 iç tasarımına baktığımızda bir sürücünün ihtiyacı olabileceği her şeyin elinin altında olduğunu söylemek mümkün. Koltuk çevresinde yer alan kısayol tuşları sürüş boyunca tüm ihtiyaçları karşılayabilecek yeterlilikte. Bununla birlikte aracın koltuk ve bagaj hacmi de uzun yolculuklarda konfor sağlayabilecek kadar iddialı. Dış tasarımı ve motor performansıyla da sık araç kullananlara hitap eden i20 konforlu bir hatchback arayanları memnun edebilir.

Kia Rio

Şık tasarımı ve geniş iç mekanıyla bilinen Rio, markanın en popüler modellerinden birisi. Bu popülaritesini performansı ve konforuyla koruyan model aslında tam olarak bir fiyat/performans ürünü. Aracın dış tasarımı dinamik hatlardan ve keskin farlardan oluşuyor. Bu detaylar Rio'nun adeta bir kaplanı andıran duruşunun temelini oluşturuyor. Bununla birlikte gelen geniş iç hacim, üstün teknolojili görüş açıları ve geniş bagaj gibi donanımlar aracın şehirlerarası yollarda da favori olmasını sağlıyor. Yani araç seçiminde her şehirlerarası hem de şehir içi yolculuklar kriterleriniz dahilindeyse Kia Rio'yu değerlendirmenizde fayda var.

Volkswagen Polo

Her serisiyle segmentinin en iddialı otomobili olan Polo uygun fiyatlı hatchback modelleri listemizde de yerini aldı. Alman mühendisliğinin sunduğu en şık ve kompakt araçlardan olan bu model, estetik kriterlerin zirvede olduğu bir seçimden birinci çıkacağına eminiz. Çünkü eşsiz Polo tasarımı modern ve akıcı konseptleri bir arada taşıyor. Bu haliyle araç şehir içinde parıl parıl parlıyor! Buna ek olarak Polo iç hacmiyle de araç severlerden tam not alıyor. Tam üç yetişkinin rahatlıkla yolculuk yapabileceği arka koltuk dizaynıyla kalabalık seyahatler yapmak hiç de zor değil. Bununla birlikte gelen geniş bagaj kapasitesi de modelin kalabalık seyahatler için uygun olduğunu doğrular nitelikte. Her alanda değerlendirilebilecek şık bir araç arayışındaysanız Polo sizin vazgeçilmezini olabilir.

Ford Fiesta

Ford Fiesta, enerjik tasarımı ve sürüş keyfiyle bilinen bir diğer uygun fiyatlı hatchback modeli. Tam olarak hiçbir kalıba sığmayan bu araç listemizdeki birkaç model gibi çok yönlü bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü aracın kompakt boyutlarda oluşu ve birbirinden ekonomik motor seçenekleriyle sunulması onu biraz şehir aracı kılıyor. Bununla birlikte yol tutuş gücü ve motor performansıyla zorlu seyahatlerin üstesinden gelebiliyor. Yani uygun fiyatlı ve her alanda kullanabileceğiniz bir araç arzuluyorsanız Fiesta'yı da değerlendirmenizde fayda var.

Eğer araç seçiminde tercihiniz daha geniş iç hacim ise hatchback araba modelleri sizin için uygun olmayabilir. Kalabalık yolculuklarda maksimum rahatlık ilk kriteriniz ise "En İyi Aile Arabaları Marka & Modelleri" adlı yazımızdaki seçenekleri de gözden geçirebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler