En iyi aile arabasını bulmak, hem yetişkin hem de çocuk yolcuların güvenliği ve konforu göz önüne alındığında, düşündüğünüzden daha zor olabilir. Neyse ki, araba üreticileri bu zorluğun üstesinden geliyor ve bir sonraki aile arabasını arayan alıcılar için seçim yapmayı kolaylaştıran alternatifler üretiyor. Aile hatchback'leri, kompakt bir pakette harika yakıt ekonomisi ve bol miktarda alan sunuyor. Bu tip aile arabalarının en iyi örnekleri, genellikle iyi bir kalite karışımına sahip harika çok yönlü araçlardan meydana geliyor. Yine de bazı alıcılar, bir hatcback'ten ziyade daha geniş aile arabası alternatifi için SUV'lere yöneliyor. Burada, kural olarak, daha fazla arka diz mesafesi, daha büyük bir bagaj ve üstün uzun mesafe konforu elde ediliyor, anca elbette maliyet olarak SUV'ler hatcback'lere göre çok daha yüksek olabiliyor. Esnek iç hacimde en üst nokta için, beş veya 7 kişilik aile arabası da çokça tercih edilen modeller arasında. Özellikle ülkemizde en iyi aile arabalarındaki modern trend, SUV ve crossover modellerine yönelen kesim tarafından oluşturuluyor. Bu tipteki bazı modellerin ucundan da olsa arazi yetenekleri sunduğunu da biliyoruz. Eğer siz de ailenizin ve çocuklarınızın konforu için bir aile arabası satın almayı planlıyorsanız, doğru yerdesiniz. Listemizdeki aile arabası tavsiyelerinden yararlanarak sizin için en uygun aracı seçebilir ve bu listenin yol gösterici özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Hyundai Tucson

Dördüncü nesil Tucson ile Hyundai, son derece rekabetçi orta boy SUV pazarındaki daha premium modellerden bazılarına gözünü dikmiş durumda. Çarpıcı ve ayırt edici görünüm, ürün yelpazesinde çok sayıda standart donanım ve genel olarak yüksek yapı kalitesi duygusu, Tucson'a iki yıl boyunca Yeni Araba Ödülleri'nde yılın Orta Boy SUV unvanını kazandıran özelliklerden sadece birkaçı. Aile için de harika bir seçim, çünkü içerisindeki akıllı mühendislik detayları ile hem ön hem de arka yolcular için bol bol alan sağlıyor. Ayrıca 620 litrelik geniş bagajıyla ailenizin tüm portatif ihtiyaçları için de yer var. Standart olarak ön çarpışma önleme asistanı, Apple CarPlay ve Android Auto, klima kontrolü ve park sensörleri ile birlikte geliyor.

Skoda Octavia

Skoda Octavia, aile arabası modelleri arasında temel özellikler sunan çok yönlü mükemmel bir araç: Rekabetçi fiyatı, geniş alanı ve pratikliği ile kullanışlı araç içi teknolojisiyle birlikte geliyor. Aracın aynı zamanda bir dizi verimli benzinli, dizel ve hibrit motor seçeneği de mevcutr. Skoda'nın aile hatchback'iyle ufak bir gezintiye çıktığınızda şık, temiz tasarımı fark edecek, iç mekan kalitesinin de büyük bir artı puan olduğunu keşfedeceksiniz. Daha premium rakipler için kolay bir eşleşme sunan Skoda Octavia, Plug-in hibrit Octavia iV özelliği sayesinde yalnızca elektrik gücüyle 86 kilometreye kadar seyahat edebilme kapasitesine sahip. 600 litrelik bagajı ve geniş yolcu alanı size üst sınıftan bir araba kullandığınızı hissettirmekle birlikte Skoda'nın sağlam kalitesini ve günlük sürüşün ne kadar kolay olduğunu göstermesi de cabası.

Dacia Duster

Ultra geniş iç hacmi ile alınabilecek en güzel aile arabası modelleri arasında yer alan Dacia Duster, özellikle bütçe dostu fiyat seçenekleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 5 kişilik bir aile için gani gani yer ve ideal konfor sunan bu model, ülkemizde de çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği SUV modelleri arasındaki yerini alıyor. Sahip olduğu ek teknoloji ve imkanlar, bir yandan güvenli bir yolculuk deneyimi vadederken diğer yandan hem yetişkinler hem de çocuklar için kalifiye zaman geçirilebilecek bir alan dokusu oluşturuyor. Dacia Duster, özellikle aile ile yapılacak uzun yolculuklar için tek kelimeyle biçilmiş kaftan.

Toyota Corolla

Toyota, en yeni aile makinesi için ünlü Corolla etiketini yeniden canlandırdı ve markanın mevcut modellerinin çoğunda olduğu gibi, artık hibrit seçeneğiyle birlikte de sunuluyor. 2,0 litrelik bir benzinli motoru olan modellerde daha yüksek verimlilik potansiyeli nedeniyle 1,8 litrelik benzinli motor da sıklıkla tercih ediliyor. Toyota'nın Yeni Küresel Mimari (TNGA) şasisine geçişi, ekoloji odaklı bir araba sürmenin şaşırtıcı derecede iyi olduğunu kanıtlıyor. İç mekan ve 361 litrelik bagaj, çekirdek bir aile için ideal cinsten. Eğer özellikle ailenizle birlikte düzenli olarak uzun mesafeler kat ediyorsanız, yakıt tasarrufu, konfor ve verimlilik açısından en çekici aile arabalarından bir tanesi.

Citroen C5 Aircross

Citroen, ilginç ama konforlu crossover modelleriyle uzun zamandır ününü sürdürüyor ve C5 Aircross, bu ünün bir kanıtı niteliğinde. Bu sıra dışı otomobil ve büyük aile arabası, lüks sedanlarda ve hatta SUV'lerde bulunan unsurların bir karışımından oluşuyor. Bu yüzden de kesinlikle kalabalığın arasından sıyrılıyor. Seçtiğiniz donanım seviyesine bağlı olarak 1,2 veya 1,6 litrelik benzinli motorla geliyor. Hangi modeli seçerseniz seçin, Citroen'in dahili Progresif Hidrolik Yastıklı süspansiyonu pek çok inceliği de beraberinde getiriyor. Aracın içine girdiğinizde ve yumuşak köpük dolgulu koltukların yanı sıra yüksek kaliteli görünen ve hissettiren malzemelerle buluştuğunuzda, birinci sınıf bir iç mekana sahip olacağınızı hemen anlıyorsunuz. Hem önde hem de arkada bol miktarda yer ile yolcu alanı söz konusu olduğunda da beklentileri karşılıyor.

Volvo XC40

Bir aile arabasının her şeyden önce güvenli, ardından da pratik ve işlevsel olması gerekiyorsa, o zaman Volvo XC40 kazanır. Yolda neredeyse hiçbir şey daha güvenli değildir ve bu Lego benzeri tasarım, büyüyen çocuklar için geniş bir bagaj ve bol miktarda arka koltuk alanı elde edeceğiniz anlamına gelir. Yine de ekonomik aile arabası arayanlar için birinci tercih olmayacağını da vurgulamakta fayda var.

Her aileye uygun birbirinden konforlu ve güvenli aile arabası modellerini SIXT Rent A Car ayrıcalıklarıyla ile Araç Filomuz sayfasından kiralayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler