Sıfır araç alma, en iyi pazarlığı yapmaya çalışmaktan istenmeyen ek satışlardan kaçınmaya kadar göz korkutucu bir süreç olabilir. Tedarik zincirindeki aksamaların ve yarı iletken çiplerin eksikliğinin, envanter kıtlığına ve fiyatların yükselmesine neden olduğu da aşikar. Dolayısıyla sıfır araç alırken dikkat edilmesi gerekenler de özellikle son dönemde daha da kritik ve önemli hale gelmiş durumda. İstediğiniz modeli stokta bulamayabilirsiniz ve gelmesi aylar alabilir. Şu anda bir arabaya ihtiyacınız varsa, ikinci el bir araba satın almayı düşünmeye değer - bu da aşağı yukarı benzer ancak genellikle daha kapsamlı bir süreç. Mevcut 0 araç pazarında yaygın araba satın alma hatalarından kaçınmak için, ne kadar harcayabileceğinizi, hangi arabayı satın almak istediğinizi ve gerçek piyasa değerini belirlemek gibi takip etmek isteyeceğiniz bazı denenmiş ve doğrulanmış adımlar vardır. Şimdi gelin, 0 araç alırken dikkat edilmesi gerekenler listemiz üzerinden tek tek geçerek en sağlıklı ve sorunsuz bir biçimde sıfır araç sahibi nasıl olabilirsiniz, birlikte öğrenelim.

1. Bütçenizi belirleyin.

Sıfır araç alırken ödeme nasıl yapılmalı sorusu, belki de en başta karar vermeniz gereken, mühim bir detay. Nakit ödemek ya da kredi çekmek isteyip istemediğinize karar vererek başlayın. Nakit ödeme, bütçeleme sürecinizi oldukça basitleştirir, ancak tüm birikimlerinizi harcamayın. Ayrıca satış vergisi, kayıt ve sigorta ödemeniz gerekeceğini de unutmayın. Bir otomobil kredisi almak en yaygın seçenektir, ancak finansmanı önceden araştırdığınızdan emin olun - bu, müzakere sürecinde en iyi anlaşmayı yapmanıza yardımcı olacaktır. Finansman istiyorsanız, işte bazı yararlı ipuçları:

  • Kredi puanınızı kontrol edin.
  • Kredinizi artırmanız gerekiyorsa, puanınız kabul edilebilir finansman koşulları elde etmenizi sağlayana kadar beklemeyi düşünün.
  • Kredi puanınız iyi görünüyorsa, bir otomobil kredisi için ön onay almak için başvurun.
  • Başa çıkabileceğiniz en iyi faiz oranını ve en kısa kredi vadesini seçin.

2. Arabanızın olmazsa olmaz özelliklerini belirleyin.

Şimdi eğlence başlıyor - sizin için doğru arabayı seçmek. İşte kendinize sormanız gereken bazı yararlı sorular: Arabanızı nasıl kullanmayı planlıyorsunuz? Örneğin, bir aileniz varsa, herkese yetecek kadar yer ve bol miktarda bagaj alanı isteyeceksiniz. Olması gereken özellikler listenizde neler var? Belki açılır tavan, ısıtmalı koltuklar veya uzaktan çalıştırma istersiniz. Bunu aramanıza dahil ettiğinizden emin olun. Güvenlik en önemli öncelikse, çarpışma testi derecelendirmeleri puanlarına bakın. Kriterlerinizi belirledikten sonra, sıfır araç karşılaştırma yoluna giderek kriter ve ihtiyaçlarını en iyi biçimde karşılayan modelleri arayın. Birçok otomotiv sitesinde ve araba satın alma uygulamasında, güçlü adayları belirlemenize yardımcı olacak bir araba bulma aracının yanı sıra ayrıntılı sıralamalar ve araştırma kılavuzları bulunur. Aramanızı bütçenize ve istediğiniz özelliklere göre filtreleyin. Daha ayrıntılı araştırma yapmak için üç ila beş hedef model belirleyin.

3. Arabanızı bulun ve test sürüşü yapın.

Şimdi seçimlerinizi iş başında görme zamanı. Sıfır araç almak için farklı modeller hakkında iyi bir fikir sahibi olmak ve değerlendirmeye aldığınız tüm arabaları test etmek önemlidir. İdeal olarak, bunu hızlı bir şekilde art arda yaparsınız, böylece izlenimleriniz karşılaştırma için zihninizde taze olur. İşlem için bir sabah veya öğleden sonra ayırın ve mümkünse bunu bayilerin çok yoğun olmadığı hafta ortasında yapın. Önceden arayın ve bir randevu ayarlayın. Bu şekilde, doğru model çıkarılacak ve kullanıma hazır olacaktır. Her şeyden biraz içeren bir test sürüşü rotası seçin: Tepeler, engebeli kaldırımlar, virajlar ve hatta bir otoyol bölümü. Yeni araba sıkıntısı nedeniyle, bayinin garajında istediğinizi bulmak zor olabilir. Bayi envanterlerini çevrimiçi olarak bulabilir veya aynı anda birden fazla bayiyi hızlı bir şekilde aramanıza izin veren bir uygulama veya web sitesi kullanabilirsiniz. Belki de test ettiğiniz arabalardan biri ihtiyaçlarınızı karşılıyor ancak doğru renk değil veya aradığınız seçenek kombinasyonuna sahip değil; yine de tüm kriterleri deneyimleyebildiğinizden emin olmalısınız.

4. Bayi tekliflerini alın.

Bayiden sıfır araç alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında elbette bir araca karar verdikten sonraki pazarlık sürecini nasıl yönettiğiniz oluyor. Bayiden sıfır araç alma esnasında bayi tekliflerini e-posta ile istemek, pazarlık ve müzakere stresini azaltabilir. Bayiye e-posta göndererek bir fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Satıcının istediği fiyatı, fiyatlandırma kılavuzları aracılığıyla belirlediğiniz ortalama piyasa fiyatıyla karşılaştırın. Muhtemelen, satıcı piyasa ortalamasından daha fazlasını istiyor. Şahsen pazarlık yaparsanız kullanabileceğiniz birkaç ipucu şöyle: Aylık ödeme alıcısı olmayın; ön onaylı bir krediniz varsa, nakit alıcı muamelesi görürsünüz. Aylık ödemenin boyutunu değil, arabanın fiyatını müzakere edin. Tahmin edilemez olun; bir satıcının "patronuyla konuşmaya gittiği" sırada sizi bir satış ofisinde mahsur bırakmasına izin vermeyin. Bunun yerine galeride dolaşın veya bir fincan kahve alın. Yavaşça müzakere edin ve duyduğunuz sayıları tekrarlayın. Sıfır araç alırken yapılan işlemlerin kafanızı karıştırması kolaydır, bu yüzden yavaş ilerleyin ve hatta size söylenen sayıları not alın. Tüm vergi ve harçları içeren "dışarıda satılan" fiyattan mı yoksa yalnızca arabanın satış fiyatından mı bahsettiğinizi bildiğinizden emin olun. Son olarak bir anlaşmaya evet demeden önce ücretleri sorun. Bazı bayiler, müzakere sırasında kaybettikleri kârı telafi etmek için sahte ücretler içerebilir. Herhangi bir anlaşmayı kabul etmeden önce ek ücretlerin dökümünü isteyin. Ve unutmayın ki her zaman anlaşmadan vazgeçmeye hakkınız vardır. Bir anlaşmaya doğru ilerleme kaydedemiyorsanız veya size davranılma şeklinden hoşlanmıyorsanız, gidebilirsiniz.

5. Takas değerini maksimize edin.

Takas edecek bir arabanız varsa, bunun için en iyi fiyatı aldığınızdan emin olun. Arabanızın değerini belirlemek için bir çevrimiçi fiyatlandırma ve değerlendirme araçlarını kullanabilirsiniz. Belirli özellikler ve seçenekler daha fazla değer katabileceğinden, her şeyi doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olun. İşte karşılaşabileceğiniz bazı terimler:

  • Takas değeri: Araçta takas yaparken alacağınız tutar
  • Özel parti değeri: Aracı kendi başınıza satarsanız ne kadar alacağınız
  • Bayi-perakende değeri: Bayinin aracı ne kadara satmaya çalışacağı

Ayrıca, sıfır araç almasanız bile, aracınız için birkaç gün geçerli olan anında teklif veren araba alışveriş siteleri aracılığıyla aracınızı çevrimiçi olarak da satabilirsiniz. Bunu bir referans noktası olarak almak, sizi bayide daha iyi bir pazarlık konumuna getirecektir. Bayi size tatmin edici bir teklif geçmezse, her zaman daha iyi olana geri dönebilirsiniz.

6. Sözleşmenizi imzalayın.

E-posta veya telefonla pazarlık yapıyorsanız, aracı bayiden teslim almak yerine size teslim edilmesini isteyin. Hızlı ve stressiz bir yöntemdir. Ancak tüm bayiler bu hizmeti sunmaz ve çoğu kişi belgeleri imzalamak için şahsen gider. Bir kredi için ön onay almış olsanız bile, bayinin finans müdürü kredinin şartlarının üzerinden geçmeyi teklif edebilir. Size daha iyi bir faiz oranı sağlayıp sağlayamayacaklarını görmek zarar vermez. Sadece kredinin diğer tüm koşullarının aynı olduğundan emin olun. Sözleşme düzenlenmeden önce finans yöneticisi size ek ürün ve hizmetler satmaya çalışabilir. Uzatılmış bir araç garantisini doğru fiyata satın almak gönül rahatlığı sağlayabilir. Ama önce, yeni arabanızın fiyatına dahil olan garanti şartlarını kontrol edin. Sözleşmeyi gözden geçirmek için zaman ayırın ve sadede gelmek için imzalamanız konusunda baskı yapılmasına izin vermeyin. Bayiliklerde bazıları sahte olabilecek ek ücretler söz konusu olabilir, bu da sıfır araç nasıl alınır konusunda bilinmeyen noktalar arasındadır. Kârlarını artırmak için neyin yasal olduğunu ve neyin dahil edildiğini bilmek zor. Satıcının finans müdürü sözleşmedeki bir ücreti sizi tatmin edecek şekilde açıklayamıyorsa, kaldırılmasını isteyin. Elbette günün sonunda sözleşmenizi imzaladıktan ve aracınızı resmi olarak satın aldıktan sonra sıfır araç alırken plaka masrafları, muayene masrafları ve kasko masrafları gibi ek masraf kalemleri için belirli bir nakit ayırdığınızdan da emin olun.

Sıfır araç alırken nelere dikkat etmeli konusu üzerinde durduktan sonra sıra, sıfır araç temizliğinde ve kalitesinde birbirinden konforlu araç filomuzu incelemeye geliyor!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler