Adrenalin Tutkunları İçin Outdoor Sporları

Doğa ile iç içe aktivitelerden oluşan outdoor sporlar hem yalnız hem de sevdikleriniz ile beraber yapabileceğiniz etkinliklerden meydana geliyor. Şehir hayatı, iş koşturmacası derken arada bir ânı yaşamak için de outdoor sporlar pek çok kişinin tercihi. Peki tam olarak outdoor ne demek ve bu alanda deneyimleyebileceğiniz sporlar neler? İçeriğimizi takip ederek tüm sorularınıza kolayca yanıt alabilirsiniz.

Trekking İle Doğanın Tadına Varın

Outdoor sporları ne demek denildiği zaman, örnek ile açıklamak gerekirse akla ilk gelecek aktivitelerden biri tabii ki trekking. Nispeten zorlu doğa yollarında yürümekten meydana gelen trekking, rotadaki yürüyüş bittikten sonra da genellikle eğlenceli bir kamp ile taçlandırılır. Ardından ertesi gün de yola devam edilebilir ve doğanın içindeki bol oksijenli ve heyecanlı yürüyüş devam eder. Trekking malzemeleri ise yürünecek yolun şartlarına, mevsime vs.'ye göre değişmek ile beraber temelde şunlardır: Yağmurluk, ilkyardım çantası, çakı, yürüyüş batonları, kalın tabanlı ve normalden bir numara büyük sağlam bir ayakkabı, el feneri, koruyucu krem ve kamp için de çadır, uyku tulumu gibi malzemeler.

Sörf Keyfi İle Adrenalin Dolu Anlar

Outdoor spor çeşitleri arasında en dinamik ve heyecanlılarından biri de şüphesiz ki sörf. Bu outdoor sporu da kendi içerisinde birkaç seçenek sunabiliyor. Örneğin, yelkenli sörf dalgalara ihtiyaç duymadan da yapabileceğiniz bir sörf çeşidi olup adeta rüzgarla dans etmeye dayalıdır. Sörf için daha az çaba harcamak isterseniz de motorlu sörfe de şans tanıyabilirsiniz. Daha fazla hız ve adrenalin isteyenler içinse paraşüt sörfü hiç şüphesiz ki nokta atışı bir seçim olacaktır. Lisanslı eğitmenlerden eğitim alınarak başlanan sörfün temel eğitimi yaklaşık 3 saatte tamamlanabiliyor.

Zirveyi Görmek İçin Dağcılık

Doğa sporları ve aktiviteleri içerisinde dağcılık da kampçılık ve yürüyüşler ile beraber en popüler aktiviteler arasında. Orman sınırının bittiği ve zirveye doğru uzun mesafeli yürüyüşlerin başladığı bu etkinlikler, tırmanmayı da kapsıyor. Dağcılık, dağcılık lisansını almış profesyonel eğitmenlerden ders alınarak yapılması gereken bir outdoor spor. Trekking, yani kamplı yürüyüş dağcılık stillerinden birini oluşturuyor. Doğa yürüyüşü (Hiking) ve Alpin stil dağcılık çeşitleri de bulunuyor.

Dalış Sporları İle Su Altı Mucizelere Tanık Olun

Su altı sporları ya da dalış, balıkların engin ve uçsuz bucaksız dünyasını kendi gözüyle görmek isteyen meraklıların tercihi. Bir tüp yardımı ile yapılan bu su altı sporu, çoğu zaman bir keşif amacıyla gerçekleştiriliyor. Dalışın içerisinde de farklı seçenekler var. Mesela, sporcuların nefes alabilmesini kolaylaştıran, fizyolojik olarak diğerine göre daha az yoran tüplü dalış (Scuba Dalış) amatörlerin de tercihi olabiliyor. Bunun karşısında ise serbest dalış, yani diğer adı ile tüpsüz dalış var. Bu dalış stilinde ise fizyolojik limitlerin zorlanması ile çeşitli rekorların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Akarsuları Eğlenceye Çeviren Rafting

Outdoor sporlar içerisinde özellikle yazları pek çok fotoğrafa konu olan etkinliklerden biri de rafting. Akış hızı ve debisi yüksek olan akarsularda "raft" denilen botlara binilerek yapılan rafting, ekstrem bir su sporu olarak da öne çıkıyor. Hızlı bir şekilde akan akarsulara karşı amaç devrilmemektir. Genellikle bir rehber ya da eğitmenin rehberliğinde yapılan rafting, takım oyunu olduğu için ekip uyumuna da ihtiyaç duyuyor. En az 4, en çok 12 kişilik ekiplerin yapabileceği rafting için ilgili eğitmen ve rehberlerin rafting yapılan su yatağını da çok iyi bilmesi gerekiyor. Dilerseniz, yamaç paraşütü hakkında bilgi almak ve bu sporu yapmak için gerekenleri de Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır içeriğimizi okuyup öğrenebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler