İstanbul'da Trekking Yapılabilecek Yerler

Dünyanın sayılı metropolleri arasındaki yerini koruyan İstanbul, kocaman güzel bir şehir olmasının yanı sıra stresli ve yorucu da. Ayrıca her geçen gün kalabalıklaşmaya da devam ediyor. Hal böyle olunca bu devasa şehirde, keyfini çıkararak yaşamak da zorlaşıyor. Ancak her şeye rağmen İstanbul, yeşillikleri ve doğal güzellikleri bir şekilde içinde barındırmaya devam etmekte. Bu yazı da bunun bir kanıtı niteliğinde. Biz de doğaseverler için İstanbul trekking rotalarını bir araya getirip bu yazıda buluşturuyoruz. Yazının devamını okuyarak dünya kenti İstanbul içinde ve yakınlarında doğa yürüyüşü yapabileceğiniz belli başlı lokasyonları öğrenebilir, sevdiklerinizle harika bir trekking turuna çıkabilirsiniz. Hazırsanız trekking ne demek, sorusunun cevabını vererek başlıyoruz.

Trekking Ne Demek?

Trekking, en basit tabiriyle doğa yürüyüşü anlamına geliyor. Doğa sporlarının en hafif olanlarından biri olarak tabir edilen trekking, rotasına bağlı olarak yorucu da olabilmekte. Kelime anlamına bakacak olursak "trekking", İngilizcede, engeli bol olan bir parkurun herhangi bir araç kullanılmaksızın kat edilmesi demek. Dolayısıyla doğa yürüyüşü olarak trekking de anlamını bütünüyle koruyor, diyebiliriz. Ancak olay sadece bununla bitmiyor. Trekking yapmaya karar verdiğinizde genelde günün en az yarısının doğada geçeceğini hesaba katmalısınız. Dolayısıyla yanınızda ya da üzerinizde gerekli ekipmanların olması da sizin için son derece önemli olacaktır. Örneğin trekking yapmaya elverişli bir çift spor ayakkabı, hayat kurtarıcı nitelikte. Doğa yürüyüşü boyunca ayaklarınız ne kadar rahatsa o kadar avantajlısınız demektir. Rahat spor ayakkabılar dışında ihtiyacınız olan diğer malzeme ise orta büyüklükte bir sırt çantası. Bu çantanın içinde de birkaç atıştırmalık, yağmurluk, fener, düdük, dikiş malzemesi, bıçak, bere, eldiven ve su varsa trekkinge hazırsınız.

Tüm bu bilgileri de verdiğimize göre artık İstanbul yakın trekking rotaları konusuna geçebiliriz.

Polonezköy

İstanbul içindeki en yeşil yerlerden biri, dendiğinde akla ilk gelen lokasyondur herhalde, Polonozköy. Trekkinge başlamak için harika bir seçenek olan bu yer, tertemiz havası ve bol ağaçlıklı rotalarıyla trekking için biçilmiş kaftan. Polonezköy trekking rotalarında yürürken İstanbul içinde olup da yeşilin her tonunu gördüğünüze inanamayacaksınız. Kısacası İstanbul doğa yürüyüşü yapılacak yerler listemizin ilk sırasını Polonezköy alıyor. Ardından tabi ki Belgrad Ormanları geliyor.

Belgrad Ormanları

İstanbul trekking rotalarının en bilinenleri arasındaki Belgrad Ormanları da tıpkı Polonezköy gibi yemyeşil bir doğaya sahip. Geniş yürüme alanları ve tertemiz havasıyla Belgrad Ormanı, yürüyüş esnasında buranın sevimli sakinlerini de görebileceğiniz harika mekanlardan. Sincaplar, kertenkeleler, köpekler ve daha niceleri ile yürüyüş fırsatı Belgrad Ormanı'nı eşsiz kılan özelliklerden.

Saklıköy

İstanbul'da doğa yürüyüşü, dendiğinde akla gelen lokasyonlardan bir diğeri de Saklıköy. Şile'de bulunan bu doğa harikası yerde, suyla ağacı bir arada görmek mümkün. Yürüyüşünüz esnasında sakinliğiyle sizi esir alan göller, tablodan çıkmış gibi güzel ahşap köprüler, turuncu yapraklarıyla göz dolduran ağaçlar yemyeşil bir zeminde size eşlik ediyor olacak.

Uçmakdere

Uçmakdere, Tekirdağ ile Şarköy arasında kalan gizli bir güzellik. Genelde doğa yürüyüşü ve bisiklet sevenlerin uğrak noktası olan Uçmakdere, adından da anlaşılacağı üzere dik yamaçlarla çevrili. Orta seviyede zorluğa sahip olan bu parkurda yürüyüş yapacaksanız ayağınıza giyeceğiniz spor ayakkabıya dikkat edin. Boğazlı ve kalın tabanlı bir çift spor ayakkabıyı tercih ettiğinizde yürüyüşünüz çok daha rahat geçecektir. Bizden söylemesi. Ayrıca zirveye ulaştığınızda Çanakkale Boğazı, Adalar ve Marmara Denizi'nin eşsiz manzarasına merhaba demeyi unutmayın!

Longoz Ormanları

Listemizin sonunu İğneada'ya ayırdık. Longoz Ormanları, İstanbul'da yaşayıp da görmeyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken lokasyonların başında geliyor. Longoz Ormanlarına en yakın şubemizden araç kiralayıp, İstanbul'dan yaklaşık 3-4 saatlik bir yolculukla ulaşılabilen bu derin ormanlık alan, cennetin arka bahçesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğer siz de İstanbul'a yakın ama İstanbul dışında bir trekking rotası arıyorsanız İğneada Longoz Ormanları'nı mutlaka denemelisiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler