Birbirinden Güzel İzmir Köyleri

İzmir, 30 farklı ilçeye sahip, ülkemizin turistik açıdan oldukça önemli illerinden biridir. Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir’in muhteşem doğasının içerisinde birbirinden güzel köyleri yer alıyor ve her yıl bu köylere yerli ve yabancı turistler akın ediyor. Şehir hayatından kaçmak isteyen kişiler için oldukça iyi bir tatil seçeneği olan İzmir köylerinde yapılacak şeyler oldukça fazla. Yöresel lezzetleri tatma, tarihi yapıları gezme, doğa yürüyüşleri, piknik yapma gibi birçok aktiviteden yararlanma imkânınız bulunuyor. İzmir’in güzel köylerini keşfetmek istiyorsanız kendinize uygun lokasyonu belirleyip huzur dolu bir tatil için yola çıkın…

İzmir Şirince Köyü

İzmir’in Selçuklu ilçesine bağlı olan İzmir Şirince Köyü ülkemizin adını dünyaya duyurmuş en meşhur köyleri arasında yer alıyor. Eski bir Rum köyü olan Şirince, restore edilmiş Rum evleri, üzüm bağları, doğası ve şaraplarıyla ön plana çıkıyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarda köy pazarını gezmek, bölgenin yöresel ürünlerini tatmak ve pansiyona çevrilmiş butik otellerde konaklamak gelenlerin ilgisini çekiyor. Yerli turistler tarafından oldukça fazla ilgi gören Şirince yabancı turistleri de kendine çekmeyi başarıyor. Tüm bunlara ek olarak Şirince’nin adının dünyaya duyulmasını sağlayan şey Mayalıların 21 Aralık 2012 yılında gerçekleşeceği şeklinde yorumlanan kıyamette bir tek Şirince Köyünün kurtulacağı söylentileri olmuştur ve bu durum binlerce insanın bu bölgeye akın etmesine sebep olmuştur.

Barbaros Köyü

Muhteşem bir doğaya sahip olan Barbaros Köyü İzmir’in Urla ilçesinde yer alıyor. Eşsiz doğası ve sakinliği sayesinde film ve dizilerin çekimleri için kullanılan yerlerden olan Barbaros Köyü denize uzak bir noktada yer alıyor. Barbaros Köyü’ne gelen turistleri ilk olarak köyün girişinde Barbaros Köyü’nden Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 36 askerin adının yazılı olduğu bir anıt karşılıyor. Barbaros Köyü’nün en ilginç özelliği ise ilki 2016 yılında düzenlenmiş olan Oyuk Korkuluk Festivali’dir. 3 gün süren bu festival her yıl yaz aylarında düzenleniyor.

İzmir Bademler Köyü

İzmir’in birbirinden güzel köyleri arasında bulunan Bademler Köyü eski bir tarihe sahip. Okuma oranın neredeyse %100 olduğu bu köy her şeye sahip. Ülkemizde kendine ait ilk ve tek tiyatro salonuna sahip olan İzmir Bademler Köyü aktif olarak oyunlar oynanan tiyatro sahnesiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Çevreye oldukça önem veren Bademli Köyü aynı zamanda 2012 yılında yapılan yarışma sonucunda Türkiye’nin en temiz köyü seçilmiştir. Çocuk Oyuncakları Müzesi Bademli Köyü’nde turistlerin ilgisini çeken bir diğer noktadır. Pazar gününe denk gelirseniz kurulan yöresel ürünlerin satıldığı köy pazarını ziyaret edebilirsiniz. Bademler Köyü’ne ulaşım sağlamak isterseniz Urla, Çeşme gibi ilçelerden kalkan otobüsleri kullanabilir veya İzmir şubelerimizden araç kiralayarak İzmir-Çeşme karayolunda seyahat edebilirsiniz.

İzmir Çiçekliköy

Şehir hayatının stresinden, kalabalığından ve yoğunluğundan kaçmak isteyenler için tertemiz havaya, doğaya sahip Çicekliköy, gidilebilecek yerler arasında. İzmir’in, Bornova ilçesine bağlı olan Çiçekliköy’e İzmir merkezden gitmek neredeyse 20 dakika sürüyor. Doğanın ortasında yer alan bu köyün atmosferi gidenleri adeta büyülüyor. Çiçekliköy’ün içerisinde kahvaltıcılar ve restoranlar bulunuyor. Temiz hava ve doğanın eşliğinde yöresel ürünlerle hazırlanmış serpme kahvaltılarıyla popüler lokasyonlardan biridir. Tüm bunların dışında köy içerisindeki yöresel ürün satan dükkanları gezebilir, temiz havada yürüyüşler yapabilirsiniz.

İzmir Nazarköy

Eski adı Kurudere, günümüzdeki adıyla Nazarköy İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yer alıyor. 2000’li yıllarda köy halkının nazar boncuğu üretimine başlamasının ardından Nazarköy boncuk üretiminde ön plana çıkmaya başlamıştır. İzmir Nazarköy meydanında bulunan çarşıda sıra boyu dükkanlarda nazar boncuğu satılıyor. Boncuk işlemesinde ve cam imalatında oldukça başarılı olan Nazarköy’de Boncuk festivali yapılıyor. 8 yıldır düzenlenen Nazarköy Boncuk Festivali’nde rengarenk el yapımı boncuklar tasarlanıyor, yöresel lezzetler yapılıyor ve yarışmalar düzenleniyor. Kafeler, kahvaltıcılar, restoranlar ve boncuk dükkanlarının bulunduğu çarşıyı gezebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tertemiz havada yürüyüş yapmak isteyenler için ise Nazarköy Yürüyüş Parkuru’nu kullanabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler