Toyota Corolla Hybrid hem benzinli motor hem de elektrikli motoru bünyesinde barındıran özellikleri sayesinde isminin hakkını veriyor. 12. nesli ile hibrit teknolojisine adımını atan Toyota Corolla, bu modellerini hatchback ve sedan olmak üzere 2 farklı kasa seçeneği ile satışa sunuyor. Siz de tüm merak ettiklerinizi Toyota Corolla Hybrid incelememizde bulabilir, teknik özelliklerden tasarıma kadar sorularınızın yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Priz Olmadan Elektrikli Sürüş Konforu

Toyota Corolla Hybrid teknik özellikleri içerisinde öne çıkan unsurlardan biri prize bağlı kalmadan elektrikli sürüş yapabilme yeteneği. Böylece hibrit elektrikli araçlar statüsü kazanan model, kendi kendini şarj edebiliyor. Akülerini şarj etmek için prize bağlamanıza gerek kalmıyor ve akünün şarjı azaldığı takdirde motordan gelen fazla güç aküyü şarj edebiliyor. Netice itibarıyla Toyota Corolla Hybrid, hareket geçtiği esnada ve 50 km/saate kadar sabit hızda giderken elektrik gücü ile çalışabilecek şekilde tasarlanıyor. Mümkün olan her yol şartı ve hızda tamamen elektrikli motoru ile çalıştığı için bu modeller yakıt tasarrufu alanında da üst düzey verimlilik sağlıyor. Ayrıca fren yaptığınız zamanlarda üretilen elektrik de sonraki kullanımlar için aküde depolanabiliyor.

Toyota Corolla Hybrid Tasarım Özellikleri

Toyota Corolla Hybrid hatchback kasaya bakıldığında dinamik bir tasarım dili ve agresif çizgiler ilk bakışta dikkat çekiyor. LED farlar ön cephede hemen göze çarpan unsurlar arasında. Hibrit araç statüsü gereği arka tarafta bir egzoz çıkışına rastlanmıyor. Ayrıca versiyonuna göre elektrikli açılabilir panoramik cam tavan da sunuluyor. Cam tavan, özellikle iç mekâna geçildiğinde son derece ferah ve havadar bir ortam yaratılmasını kolaylaştırıyor.

Toyota Corolla Hybrid sedan kasaya bakıldığında ise tıpkı hatchback kasalarda olduğu gibi ön tarafta mavi amblem dikkati çekiyor. Hibritin simgesi hâline gelen mavi amblem, aracın her iki kasasında da bulunuyor. Piyano siyahı ızgara tasarımı da ön tarafa şık bir hava katmayı başarıyor. Yan tarafındaki "Hybrid" yazısı ile de araç tipini belli eden sedan kasalar, dokulu plastiğe sahip arka farlarda da şıklığını koruyor. Versiyonuna göre bu modellerde de elektrikli açılabilir sunroof özelliğine sahip olabilirsiniz. Böylece iç mekânda son derece ferah bir ortam yakalayabilirsiniz. Ayrıca Sedan kasalar 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar ile beraber geliyor.

Toyota Corolla Hybrid Motor Özellikleri

Toyota Corolla Hybrid özelliklerine bakıldığında hatchback kasalar; 1.8 L Hybrid motora sahip. 122 HP maksimum güce ulaşan bu modeller Multidrive S (4 x 2) olarak tasarlanıyor. Benzinli yakıt türüne sahip olan Toyota Corolla Hybrid hatchback, şehir içi 3,3 - 3,5 litre, şehir dışı 3,7 - 3,8 litre değerlerinde tanıtılıyor. Sıralı 4 silindirin olduğu bu kasalarda maksimum tork 142/3600-, maksimum hız ise 180. Son olarak bu kasalar 0 - 100 km / sa hızlanmasını ise 10,9 saniyede gerçekleştiriyor.

Toyota Corolla Hybrid sedan kasaya bakmak gerekirse; 1.8 L Hybrid (140 HP) özellikleri hemen dikkati çekiyor. 4 x 2 çekiş sistemine sahip sedan kasaların yakıt sistemi ise elektronik yakıt enjeksiyonu (EFİ). Sıralı 4 silindire sahip bu modeller 142/3600- Nm/dd maksimum torka ve 1798 ccm motor hacmine sahip. Sedan kasa Toyota Corolla Hybrid yakıt tüketimi ise ortalama 4.7 lt / 100km. 43 litrelik benzin yakıt deposunun yanı sıra hareket hâlindeyken dışarıya 66 dB(A) ses çıkıyor.

Toyota Corolla Hybrid Teknolojileri

Türkiye'nin sevilen hibrit araç modellerinden biri olan Toyota Corolla Hybrid hatchback kasalarında 7 inç renkli TFT ekran ile beraber geliyor. Ayrıca kablosuz şarj ünitesi, aracın teknolojik yapısını vurguluyor. Toyota Touch 2 Multimedya Sistemi (8" ekran) ve akıllı telefon entegrasyonu (Apple Car Play & Andorid Auto) da iç mekânda dikkati çeken özellikler. Böylece kişiselleştirilmiş ve konforlu bir sürüş deneyimi için beklentilerin karşılanması amaçlanıyor. Çift bölgeli otomatik klimadan anahtarsız çalıştırma sistemine kadar da yeni nesil bir dizi özelliği hatchback kasalarda görebilirsiniz.

Sedan kasalara bakıldığında ise güvenlik ve sürüş asistanı, akıllı güvenlik sistemi sürücünün işlerini kolaylaştırıyor. İç mekânda ise 12,3” dijital renkli gösterge ekranı zengin bir işlevsellik sunmayı başarıyor. Sürüş bilgileri, medya gibi farklı pek çok unsuru seçip renkli dijital ekranda gösterebilirsiniz. Akıllı telefon entegrasyonu (Apple CarPlay & Android Auto) ve kablosuz cep telefonu bağlantısını hatchback kasalarda olduğu gibi sedanlarda da bulabilirsiniz.

Diğer Toyota Corolla Hybrid Özellikleri

Toyota Corolla Hybrid bagaj hacmi ve ölçüleri de en çok merak edilen noktalardan biri. 1.8 Hybrid sedan kasaların bagaj hacmi 471. Düz zemini ve yükleme eşiği ile de kolaylık sağlayan Toyota Corolla Hybrid sedan bagajları, anahtar ile de yarım oranda açılabiliyor. Toyota Corolla Hybrid hatchback kasaların bagaj hacmi ise 361 litre. Bunlar haricinde sedanların dış ölçüleri; 4630 mm boy, 1780 mm en ve 1435 mm yüksekliğe sahip. Hatchback versiyonları ise 4370 mm boy, 1790 mm en ve 1460 mm yüksekliğe sahip. Dilerseniz, hemen Toyota Corolla Hybrid Kiralama sayfamızı ziyaret edebilir, yolculuğunuza yepyeni bir hibrit deneyimi ile çıkabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler