Dünya'nın ilerici otomobil markalarından olan Tesla, bu sefer de Model Y ile karşımıza çıkıyor. Elektrikli araç devrimine bir boyut kazandıran Tesla model Y, elektrikli bir SUV model olması ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Yenilikçi teknolojisi ve çevre dostu yaklaşımı ile sürücülere çağdaş bir sürüş deneyimi sunuyor. Tesla Model Y, dinamik bir tasarıma sahip olması ve elektrikli araç modellerine göre gösterdiği yüksek performansı ile birçok sürücünün ilgisini çeken araba modelleri arasında yer alıyor. Birçok kişi tarafından ilgi gören Tesla Model Y hakkında sizin için küçük bir araştırma yaptık ve bu modelin detaylarını inceledik. İşte Tesla Model Y incelemesi!

Tesla Model Y: Tasarım

Başta da söylediğimiz gibi Tesla Model Y dinamik tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Sedan platformu kullanılarak oluşturulan Model Y, yüksek tavana ve sportif hatlara sahip olması ile öne çıkıyor. Bu sayede hareket kabiliyetini arttırırken iç mekânını daha da genişletiyor. Geniş bir gövdeye sahip olan Model Y, standart araçlardan farklı olarak 7 yolcu taşıyabilme kapasitesine sahip. Çok yönlü kullanımı hem yolcu sayısı hem de geniş bagaj olanağı ile kalabalık ve çok eşyaya sahip olsanız dahi rahat bir şekilde seyahat edebilmenize imkân tanınıyor. 58 metreküp bagaj alanına sahip olan Model Y'nin bagaj kapısı eşyaları koyarken ve indirirken size pratiklik sağlayabilmek adına özenle tasarlanmış olup alçak bagaj tabanına doğru rahat bir açılışa sahip. Tesla Model Y içi ise son derece konforlu. Yükseltilmiş oturma pozisyonları ile sürücünün yolu rahat bir şekilde kontrol edebilmesi sağlanmış durumda. 15 inç'ik dokunmatik ekranı, iti bir ses sitemi, büyük bir cam tavan yolculuğunuz esnasında size eşlik ediyor. Seyahatlerinizi daha keyifli hale getirecek bu detaylar minimalist bir mekan tasarımı sunarken modernliği de beraberinde getiriyor.

Tesla Model Y: Performans

Tesla Model Y performans açısından değerlendirildiğin de ise pek çok araba sürücüsünün beğenisini kazandığı görülüyor. Dört çeker performansa sahip olan Tesla Model Y, yol tutuş performansı ile sürücülerden tam not almayı başarıyor. Tesla Model Y dual motora sahip olup etkileyici bir performans sunuyor. Bu elektrikli motorlar, anında tork gücü ve sessiz bir sürüş imkanı sağlıyor. Ön ve arka tekerlerine giden tork gücü dijital ekran üzerinden kontrol edilebiliyor. Bunun için üretim sırasında motora yerleştirilen ultra duyarlı sistemler sayesinde bağımsız elektrik motorunu kontrol edebilmeye imkan tanıyor. Çeşitli sürüş modları ile de kişiselleştirilebilen bu araba modelleri, alışılmışın dışında farklı bir deneyim sunuyor. Hız, güvenlik ve çeviklik açısından üst düzey bir performans sunuyor. Böylece Model Y sürüş tutkunlarını da yeteri düzeyde tatmin edebiliyor. Tüm bunların yanında Tesla şarjı tek seferde 505 km yol alabilmenize olanak sağlıyor. Bu Tesla şarj süresi ise oldukça hızlı olup 15 dk.'lık dolum ile 270 km yol gidebilmenizi sağlıyor.

Tesla Model Y: Oto Pilot Özelliği

Tesla Y Model'i pek çok yenilikçi ve sürdürülebilir özelliği ile ön plana çıkıyor. Yarı otonom bir sürüş özelliğine sahip olan Model Y, oto pilot özelliği ile sürücülere farklı bir deneyim sunuyor. Üst düzey teknoloji ile üretilen Tesla Model Y bu noktada rakiplerinden ayrılıyor. Otomatik pilot özelliği sürücülere daha güvenli ve rahat bir sürüş deneyimi sunuyor. Zaman içinde geliştirileceği konuşulan bu teknoloji tam otonom sürüş deneyimine de sahip olunabileceğinin sinyallerini veriyor. Bu özelliğinin yanında sıfır emisyonlu bir sürüş deneyimi de sunan Tesla Model Y, çevre dostu olması, uzun menzili ve hızlı şarj özelliği ile birlikte araç kullanımını daha keyifli ve kolay bir hale dönüştürüyor. Model Y incelemesinde dikkat çeken bir diğer detay ise sınıfının en güvenli aracı olması. Az ağırlığa sahip olan ve sert bir gövde yapısı bulunan bu model, üstün bir güvenlik ortamı sağlıyor.

Siz de Tesla araçların deneyimlemek ya da seyahate çıkarken araç ihtiyacınızı Tesla ile karşılamak isterseniz SIXT Kiralama Noktaları üzerinden dilediğiniz Tesla modeline ulaşabilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda kiralama yapabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler