Sessiz çalışma özellikleri ve ekolojik performanslarıyla öne çıkan elektrikli otomobiller son zamanlarda oldukça revaçta. Tamamen elektrik enerjisiyle çalışan bu araçlar karbon salınımının önemli bir sorun olduğu bu günlerde çevreci ulaşım biçimi olarak nitelendiriliyor. Fakat sürücüler henüz elektrikli araçlara tam anlamıyla ısınabilmiş değil. Yakıt tüketimi ve performans gibi unsurlar bazı araba tutkunlarını elektrikli araçlara karşı çekimser olmasına sebep oluyor. İşte bu noktada Renault, Zoe modeliyle algıları kırmaya aday. Oldukça güçlü bir performans sunan Zoe, kompakt ve şık tasarımıyla adeta parmak ısırtıyor. Elektrikli araçlar konusundaki önyargılarınızı yıkmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yazımızda Renault Zoe modelini tüm detaylarıyla inceleyeceğiz. Farklı araç deneyimleri yaşamak, dilediğiniz her yere konforlu bir şekilde ulaşmak için SIXT Araç Kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz.

İçindekiler

Renault Zoe: Sessiz Devrim

"Kolay Elektrikli Yaşam!" mottosuyla araba tutkunlarının beğenisini sunan Renault Zoe, popüler elektrikli araç çeşitleri arasında yerini aldı. Bu aracı popüler yapan unsurların başında tasarım, performans ve yakıt tüketimi gibi konuların olduğunu söylemek mümkün. Üstelik Renault Zoe zorlu trafiklerin üstesinde gelebilecek kadar iddialı. Neden diyecek olursanız alt başlıklarımızda bu alanlarda Zoe'yi farklı kılan detaylardan bahsedeceğiz. Markanın da "şehir aracı" olarak nitelendirdiği Zoe ile tanışmaya hazırsanız, hadi başlayalım!

Teknik Özellikler

Hani "boyundan büyük işlere kalkışmak" diye bir deyim vardır ya, Renault Zoe adeta bu deyimin karşılığı. İlk bakışta minimal bir izlenim veren bu araç teknik donanımlarıyla size benzinli araçları unutturmaya aday. Neden bu kadar iddialı bir giriş yaptığımızı merak ediyorsanız yazımızın devamında yer vereceğimiz detayları okuduğunuzda anlayacağınızdan eminiz. Şimdi gelin ilk olarak Renault Zoe özelliklerini saymakla başlayalım.

  • Motor:R135 100 kW
  • Yakıt Tipi: Elektrikli
  • Maksimum Güç: 100/135 kW/bg
  • Vites Sayısı: 1

Dış Tasarım

Renault Zoe, dış tasarımıyla adeta "ben metropol aracıyım" diyor. Çünkü araç, akıcı görünümüyle kalabalıkları rahatlıkla aşabilecek ve her yola uyum sağlayabilecek bir izlenim sunuyor. Bu araçla trafiğin yoğun olduğu şehir içi seyahatlerinizi konforlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Renault Zoe estetik açıdan da görenleri etkileyebilecek kadar iddialı. Yuvarlak bir görünüme sahip olan aracın ön kısmında ve arka kısmında yer alan aydınlatma sistemleri keskin bir hava sunuyor. Bu detay ayrıca Renault Zoe'nun tüm detaylarının çekici bir görünüm kazanmasını sağlayan en büyük etkenlerden birisi. Bununla birlikte aracın gizli kapı kolları ve LED dikiz aynası gibi detayları da güçlü bir izlenim yaratıyor. Birbirinden renkli seçeneklerle sunulan Zoe'nun bu detayları trafikte "bu hangi araba" sorusunu sordurmaya aday.

İç Tasarım

Renault Zoe otomobilin minimal bir görünüme sahip olduğunu daha önceden de söylemiştik. Fakat bu durum, iç mekanın konforsuz ve dar olduğu anlamına gelmiyor. İç mekanda yer alan koltuklar uzun yolculuklarda dahi ergonomik bir deneyim sunuyor. Bununla birlikte aracın iç hacmi rahat bir şekilde hareket edebilmek için de ideal büyüklükte. Yolculuklarınızı hem minimal hem de konforlu bir alanda gerçekleştirmek istiyorsanız Renault Zoe doğru adres. Zoe E-Tech'in iç tasarımında dikkat çeken bir diğer detayda son teknoloji multimedya paneli. EASY LINK 7 olarak adlandırılan panel aracılığıyla mobil uygulamalarını, kamera sistemlerini ve enerji akışını kontrol edebilirsiniz.

Performans

Renault Zoe'i rakiplerinden önde kılan en önemli donanımı konuşmanın vakti geldi. R135 elektrik motoru ve Zoe E-Tech batarya şüphesiz aracın güçlü performansının temel kaynakları. 52 kWh kapasiteli Zoe E-Tech batarya 386 km'ye varan sürüş menzili sunuyor. Bu avantaj uzun yolculuklarda hız kesmeden ilerlemek için oldukça ideal. Zoe ile batarya gücünün sonuna gelindiğinde ise dolum için çok da fazla beklemeye gerek kalmıyor. Halka açık AC şarj istasyonlarında 27 dakika, DC şarj istasyonlarında ise 12 dakikada 50 km'lik güç kazanabilirsiniz. Bununla birlikte R135 elektrik motoru dinamik sürüş tutkunlarını tatmin edebilecek kadar iddialı. Bu özelliklerle fark yaratan Renault Zoe ile bir elektrikli aracın da güçlü olabileceği kanısına varmanız yüksek ihtimal.

Donanım

Söz konusu donanım olduğunda da Renault Zoe farkını hissetmeniz mümkün. Üstün teknolojili kamera ve sensör sistemleri konforlu bir yolculuk deneyimi sunuyor. Şerit takip sistemi (LDW), kör nokta uyarı sistemi ve yokuşta kalkış destek sistemi gibi donanımlar güvenli bir sürüş için birebir. Bununla birlikte otomatik klima, yağmur sensörü ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi gibi donanımlara sahip olan araç, yolculuk boyunca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor. Bu teknolojileri geniş çerçevede değerlendiğimizde Renault Zoe otomobilin sürücüyle bütünleşebildiğini söyleyebiliyoruz. Son teknoloji donanımlardan çevreci koşullarda yararlanmak için Zoe'yu tercih edebilirsiniz. Renault gibi markaların üstün özellikli bu modelleri ile elektrikli otomobil sektörünün daha büyüyeceğini söylemek mümkün. Piyasada rekabeti artıran markalar arasında şüphesiz Togg'da bulunuyor. Elektrikli araç dünyasını tanımaya devam etmek isterseniz "TOGG T10X İNCELEME" yazımıza da göz atabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler