Peugeot 3008, birinci sınıf iç mekanı, araç içi teknolojisi, inceliği ve güçlü motor yelpazesi sayesinde aile SUV sınıfında her zaman olduğu gibi şimdilerde de gerçek bir rakip. Diğer bazı rakipleri kadar eğlenceli ve hırçın olmasa da, Peugeot 3008'i sürmesi oldukça pratik ve keyifli. Ayrıca, zıplama hissini durduracak kadar sağlam, ancak yoldaki tümseklerin üzerinden kayacak kadar yumuşak olan, iyi değerlendirilmiş bir sürüşle de ön plana çıkmayı başarıyor. Birçoğu için Peugeot 3008 ihtiyaç duydukları her şeyi sunacak: Ekonomik, kullanımı kolay ve üst sınıf bir araç. Yeni bir aile arabası almayı düşünüyorsanız, kesinlikle değerlendirmeye almanız gereken bir araç olan Peugeot 3008 incelemesine gelin, yakından bakalım.

Peugeot 3008 Özellikleri

Peugeot 3008'in ikinci nesli, 2016'da dünya lansmanını yaptı. Plug-in hibrit versiyonları 2018'in sonlarında tanıtıldı ve ardından 2021'de yapılan bir makyaj, Fransız SUV ailesinin en son versiyonunun süper-mini Peugeot 208'den kompakt SUV Peugeot 2009'den bazı stil ipuçlarını benimsediğini gördü. Kabinde nispeten küçük bazı teknoloji ve özellik yükseltmeleri de yapıldı. Bu ince ayarlar göze küçük görünebilir, ancak 3008'in giderek kalabalıklaşan bir segmentte üzerine olumlu bakışları çekmek için gerekenlere sahip olmasını sağlamaya yardımcı oldular. Elbette Peugeot 3008 incelemelerinde ön plana çıkan sadece bu küçük ayarlar değil.

Peugeot 3008 Teknik Özellikleri

Peugeot 3008, güçlü ama küçük 1,2 litrelik benzinliden, tutumlu 1,5 litrelik dizele kadar bir dizi motorla karşınızda. En hızlı 296 bg'lik modelin size dört tekerlekten çekiş sağladığı üç adet plug-in hibrit (PHEV) versiyonu bile var. 3008'in donanım seviyeleri tarihsel olarak oldukça iyi gelişim göstermiş, ancak işleri basitleştirmek ve modeli Peugeot serisinin geri kalanıyla uyumlu hale getirmek için son seride bazı ek revizyonlar da yapılmış. Buna manuel vites kutusunu tüm seri boyunca sekiz vitesli bir otomatik lehine bırakmak da dahil.

Teknik açıdan 3008 Peugeot özellikleri, en zorlu arazi sürüşü dışında 4WD'nin yapabildiği çoğu şeyi yapabilen Grip Control sistemiyle birlikte gelyor. Takıldığı yerde, orta konsola, kar, çakıl, çamur veya asfalt gibi araziye uygun sürüş modunu seçmenize izin veren bir döner kumanda eklenmiş. Diğer bazı Peugeot modellerinin aksine, bu seride giriş seviyesi Access paketi yok, bu nedenle seri, nispeten iyi donanımlı Active Premium paketiyle başlıyor. Bunun ötesinde, Allure Premium ve GT donanımları da sunuluyor. Tüm modeller, 12,3 inç dijital kadranlar, 10,0 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, iki bölgeli klima kontrolü, LED farlar ve 180 derecelik renkli geri görüş kamerası ile birlikte geliyor.

Peugeot 3008 İç Hacim Özellikleri

Yeni 3008 Peugeot içi, eski Peugeot 3008'lere kıyasla tanıdık bir manzara, ancak bu kesinlikle kötü bir görüntü değil! Tüm SUV'lar arasında en ilginç görünen kabinlerden birine sahip ve kalitesi de görünüşü kadar etkileyici. Sürücünün önünde, geleneksel gösterge paneli yerine 12,3 inçlik bir dijital sürücü ekranı bulunuyor, ancak giriş seviyesi Active paketler dışındaki tüm modeller, artık eski otomobilin 8,0 inçlik sistemi yerine 10,0 inçlik bir merkezi bilgi-eğlence ekranıyla buluşuyor. Tüm hibritlerde standart olarak daha büyük ekranlar yer alıyor. Kontroller, etrafınızı saracak şekilde düzenlenmiş. Bilgi-eğlence sistemini kontrol eden fiziksel düğmeler size dönükken, yüksek orta konsol rahat, koza benzeri bir etki yaratıyor. Malzemeler de çok yüksek bir standartta ve her şey sağlam bir şekilde inşa edilmiş gibi görünüyor. 3008'inizi biraz daha "siz" yapmak için pek çok seçenek var, bunlara kırmızı Nappa deri veya siyah Alcantara süslemeli koltuklar ve ayrıca kireç ağacı kaplamalarla birlikte gelen üst düzey GT modelleri de dahil. Koltuk ayarı harika, ancak küçük, köşeli direksiyon simidi, dijital ekranı görmeyi bazı anlarda zorlaştırabiliyor. Bu nedenle, bir satın alma işlemine başlamadan önce bir Peugeot 3008 için kesinlikle bir test sürüşü yapmanız çok önemli. Üç yolcunun konfor söz konusu olduğunda biraz fazla yakın olabileceği arka sırada da bahsedilmeye değer pek çok nokta var. Peugeot 3008 bagaj alanı 520 litre gibi rekabetçi bir seviyede geliyor ve alanın tamamı da çok kullanışlı. Bagajın kutumsu şekli ve ek bir dudağının olmaması, eğilmek zorunda kalmadan eşyalarınızı içeri ve dışarı kaydırabileceğiniz anlamına geliyor.

Peugeot 3008 Dış Görünüm Özellikleri

Peugeot 3008'in çarpıcı görünümünün rakipleri arasında başlı başına sıyrıldığını söylemek pek yanlış olmaz. Fransız firmasının bu aile SUV'si, cesur stil için mevcut trendlere yüzde yüz uyum gösteriyor. 3008, kılıç dişli LED gündüz farları, çerçevesiz ön ızgarası ve füme LED stop lambaları ile diğer Peugeot modellerinden ufak ufak tasarım ilhamları almış gibi. Bu, stil açısından önceki sürümün üzerine çıkmasına yardımcı oluyor. Elbette biz, Peugeot 3008'i görünüşüne göre yargılamak için burada değiliz, ancak 3008 incelemeleri sonrası bu modelin özellikle rakipleri olan Nissan Qashqai, Seat Ateca ya da Skoda Karoq ile rahatlıkla yarışabilecek bir dış görünüşe sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Bu harika arabayı bütçenize en uygun fiyatlarla ve takviminize uygun esnek zaman aralıklarıyla kiralamak için hemen Peugeot 3008 Araç Kiralama sayfamızı ziyaret edin.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler