Opel Crossland X, iri SUV görünümüne ve yükseltilmiş sürüş pozisyonuna sahip, küçük ama çevik bir crossover. Crossland X modeli 2017'nin başında tanıtıldı ve boyut, fiyat ve performans açısından Peugeot 2008 ve Renault Captur ile benzer segmette yer aldı. Elbette son olarak piyasaya sürülen Opel Crossland X 2022 modelini beraberinde getirdiği pek çok yenilik ve etkileyici özellik de var. Eğer siz de bu minik devi merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız bu Opel Crossland X incelemesini okumanın şimdi tam zamanı.

Opel Crossland X Tasarımı Nasıl?

Objektif olarak bakıldığında Opel Crossland X'in iç hacmi, rakiplerinden bir Peugeot 2008'deki kadar şık olmamakla birlikte orta konsolun çevresinde kimisinin beklentisini karşılamayacak kalitede malzeme kullanıldığını söylemek mümkün. Öte yandan üst kısımda, düğmelerin çoğu kolayca bulunabilmeleri için sezgisel olarak konumlandırılmış. Opel Crossland X, DAB radyo, Bluetooth, Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte gelen 7.0 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemini standart olarak içeriyor. Parlak, net ve dokunmaya duyarlı olması, onu küçük SUV'lerde bulunan en iyi sistemlerden biri yapıyor. Daha pahalı donanımlar (ve isteğe bağlı olarak daha küçük modellerde), aynı harika sistemin aynı zamanda uydu navigasyonu ve kadranlar arasında takip etmesi kolay 3,5 inçlik bir sürücü bilgi ekranı içeren 8,0 inçlik bir versiyonu da var.

Opel Crossland X İç Hacmi & Bagajı Nasıl?

Opel Crossland X iç kabini, vakit geçirmek için rahat bir yer. İçeri girip çıkmak kolay çünkü koltuklara binmek için gerçekten eğilmeniz gerekmiyor, geniş açılan kapılar ise erişimi daha da kolaylaştırıyor. Direksiyon simidi ve koltuk ayarı sıkıntısı yok, böylece kısa sürede iyi bir sürüş pozisyonu elde edebiliyorsunuz. Opel Crossland X bagaj hacmi ve arka alanı da oldukça tatmin edici - bir Opel Crossland X'in arkasında oturan iki yetişkin, bir Nissan Juke gibi daha düşük iç hacimli bir crossover'da olduğundan çok daha iyi hissedecektir. Ne yazık ki, Crossland X, arkada üç yolcuyu rahatça taşımak için biraz fazla dar, ancak ufak ayarlamalar ve sıkışmalar ile bu elbette mümkün.

Ön kısımda eşyalarınızı koyabileceğiniz pek çok yer bulacaksınız ve büyük kapı ceplerine 1,5 litrelik su şişeleri sığdırabileceksiniz. Arka kapı cepleri biraz daha küçük ama yine de yeterince pratik. Bagaj, Opel Crossland X'in boyutu göz önüne alındığında oldukça geniş. 410 litre ile Renault Captur'unkinden biraz daha küçük ama Suzuki Vitara'nın rahatlıkla önünde. Aynı zamanda hoş bir kare şekli olduğundan, büyük eşyaların sığması daha kolay. Ağır alışveriş çantalarını taşımak için kenarlık yok, ancak koltukları katlar ve Crossland X'in maksimum 1.255 litrelik kapasitesini kullanırsanız, zeminde büyük kutuların takılabileceği küçük bir basamak olduğunu fark edeceksiniz.

Opel Crossland X'in Motoru Nasıl?

Opel Crossland X'in üç benzinli ve bir dizel motor seçeneği var. Giriş seviyesi 82hp benzin biraz eskide kalıyor, bu yüzden en iyisi onu atlayıp doğrudan serinin en çok tercih edilen seçimi olan 110hp'ye yönelmekte fayda var. Aracın canlı doğasının yanı sıra, adeta bir gemi yolculuğu kadar sessiz olmasına da bayılacaksınız. 130hp benzin size sollama yaparken veya dik yokuşlarda fark edilir derecede daha iyi performans verir, ancak 110hp'den daha kabadır ve direksiyon simidine daha fazla titreşim gönderir. Tek 102hp 1,5 litrelik dizel motor, uzun otoyol sürüşlerinde harika bir yakıt emicidir ve Opel Crossland X yakıt tüketimi konusunda bu noktada bir hayli etkileyicidir. Bununla birlikte Opel Crossland X 1,5 Dizel kullanıcı yorumlarından anlayacağınız gibi en çok sesi soğukken çıkarır ve daha yüksek satın alma fiyatlarını telafi etmek için aracı çokça kullanmanızı gerektirir.

Opel Crossland X Teknik Donanımları Nasıl?

Opel Crossland X, standart donanımı ve paranın karşılığını veren teknik özellikleriyle segmentinin en iyileriyle yarışabilecek konumda, ancak sürüş deneyimi söz konusu olduğunda çoğu uzman değerlendirmelerinde rakiplerinin gerisinde kalıyor. Buna rağmen şehir dışına çıkmamanız koşuluyla, manevra veya park etme sırasında yardımcı olan hafif direksiyon ve hafif debriyaj sayesinde Opel Crossland X, şehir içinde yaşamınızı bir hayli kolaylaştırıyor.

Hiç şüphesiz üstüne basa basa vurgulamakta fayda vardır ki Opel Crossland X, çok güvenli bir otomobil. Euro NCAP'ten güvenlik testlerinden maksimum puan olan beş yıldız almış. Sonuç olarak, Opel Crossland X, yükseltilmiş sürüş pozisyonuna sahip uygun fiyatlı bir SUV için iyi bir senaryo çiziyor. İyi bir iç hacim ve benzer fiyatlı alternatiflerde isteğe bağlı olan standart kit ile birlikte gelmesi de onu akıllı bir seçim haline getiriyor. Siz de en güncel Opel Crossland X fiyatını öğrenerek belki de bir sonraki arabanız için bu minik devi tercih edebilirsiniz. Dilerseniz SIXT Rent A Car'ın geniş ve etkileyici Araç Filosu'ndan hemen bir Opel Crossland X kiralayarak sizin için uygun olup olmadığını da deneyebilirsiniz, ne dersiniz?

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler