Nissan'ın en yeni üçüncü nesil Qashqai'si, daha fazla alan, daha iyi yerleşik teknoloji ve orta boy aile SUV'sinden beklenebilecek tüm ince detaylarla selefine göre gelişmeye devam ediyor. Elbette Nissan Qashqai'nin yakın rakipleri yine her zamankinden daha becerikli, bu da alıcıların paralarını nereye yatırmak istediklerini ciddi bir şekilde düşünmeleri gerektiği anlamına geliyor. Nissan'ın en çok satan Qashqai modeline getirdiği evrimsel yaklaşım, onu sıfır lideri yapmaya şimdiden aday gösteriyor. Şimdi gelin, Nissan Qashqai incelemesine yakından bakarak sizin için uygun bir SUV olup olmadığını araştıralım.

Nissan Qashqai Teknik Özellikleri

Qashqai başlangıçta 138bhp veya 156bhp formunda tek bir 1.3 litrelik, 12V hafif hibrit benzinli ünite ile piyasaya sürüldü. Altı vitesli manuel veya CVT otomatik şanzıman seçeneği bulunurken, daha yüksek güçlü motor ve otomatik şanzıman ile birlikte dört tekerlekten çekiş de sundu. Ancak 2022'nin ortalarında Nissan, Qashqai e-Power'ı tanıttı. Nissan, elektrikli motoru besleyen 2,1 kWh'lik küçük pili şarj etmek için kullanılan kaputun altındaki 1,5 litrelik benzinli motoru ve ön tarafı bir elektrik motoruyla çalışan bu aracı "fişsiz bir elektrikli araç" olarak adlandırıyor.

Giriş Visia spesifikasyonundan (e-Power versiyonlarında sunulmaz) başlayıp Acenta Premium, N-Connecta, Tekna ve sınıfının en iyisi Tekna+ ile devam eden çok çeşitli donanım seviyeleri sunuluyor. Nissan, Qashqai serisinde bazı revizyonlar yapmayı uygun görmüş; bu da bir dizi yetenekli orta boy aile SUV rakibiyle rekabet gücünü sürdürme ihtiyacını yansıtıyor. Küçük dış görünüm değişikliklerinin yanı sıra, artık N-Connecta donanımı ve üzerinde mevcut olan 12,3 inç bilgi-eğlence ekranı ile standart donanım seviyeleri iyileştirildi. Android Auto ve Apple CarPlay, en temel modeller dışında tüm modellerde standart.

Nissan, Qashqai'nin kombine çevrimde 100km'de 6,1 litre yakıt tüketimi sağladığını söylüyor, ancak yapılan bağımsız testlerde 7,5L/100km rakamı ön plana çıkıyor. Araç, minimum 95RON yakıt kalitesi tavsiye edilen 55L'lik bir yakıt deposuna sahip.

2023 Nissan Qashqai serisinde tek tip, otomatik şanzımana (sürekli değişken şanzıman) ve önden çekiş konfigürasyonuna sahip turboşarjlı bir motor bulunuyor. 1,3 litrelik motor 110kW/250Nm güç çıkışı sağlıyor – bu, önceki doğal emişli 2,0 litrelik motordan 4kW ve 50Nm daha fazla – ve turboşarjlı güç eskisinden çok daha uygun. Nissan Qashqai motoru kısa bir süre gürültülü çalışsa da, birkaç saniye içerisinde sessiz ve ince bir mırıltıya dönüşüyor.

Nissan Qashqai İç Hacim Özellikleri

Nissan Qashqai iç hacminin küçük SUV rakiplerine kıyasla nispeten geniş olması nedeniyle uzun süredir küçük SUV Plus olarak düşünülüyor. Yeni nesil Nissan Qashqai'lerde de bu durum farklı değil. Ön tarafta hareket etmek için çok fazla alan var ve oturma konumu motor kaputu üzerinden temiz bir görüş sağlıyor. Bu spesifikasyonda araç, deri direksiyon simidi, deri iç döşeme ve ince düşünülerek tasarlanan iç kabini sayesinde orta sınıf bir araçtan daha fazlasını hissettiren inceliklere sahip.

Döşeme boyunca kullanılan malzemeler kaliteli; çoğu zaman cızırtılı plastiklerle karşılaşmıyorsunuz. Bazı testlerde, marş düğmesinin oturduğu yerde özellikle dayanıksız bir panel olduğu gözlemlenebiliyor. Vites seçicinin çevresinde makul miktarda ölü boşluk olduğundan, Nissan'ın daha fazla depolama alanı için orta konsolu daha fazla kullanması güzel olurmuş. Bununla birlikte, önde ikiz bardak tutucular ve vites seçicinin önünde düzgün bir yuva bulunan depolama alanı tatmin edici.

Arka koltuk alanı çok rahat ve kendinizi içine yerleştirmek için 90 dereceye yakın devasa bir hacim barındırıyor. Kendi sürüş pozisyonunuzun arkasında otururken diz mesafesi biraz kısıtlı, ancak iyi bir baş mesafesi ve yan yana yeterli alan mevcut.

Bagaj, ST-L sınıfları ve altındaki 429L değerinde eşyalarınızı taşıyabiliyor, ancak en üst özellikli Ti versiyonu, bagaja gömülü bir subwoofer nedeniyle yalnızca 418L alıyor. Yine de, eller serbest elektrikli bagaj kapağı ve Divide-N-Hide depolama sistemi, Nissan Qashqai bilinmeyen özellikleri arasından göz kırparak fazladan alan eksikliğini telafi ediyor.

Nissan Qashqai Güvenlik Testleri

Nissan, 2021'de kaydedilen Euro NCAP sonuçlarına göre Ekim 2022 itibarıyla 2023 Nissan Qashqai ile tam beş yıldızlı ANCAP güvenlik derecesi ile ödüllendirildi. 2023 Nissan Qashqai incelemesi, ürün gamındaki bir dizi aktif güvenlik önlemi sayesinde yüksek puanlara tanıklık ediyor. Bu yüksek puanları sağlayan özellikler arasında yaya, bisikletli ve kavşak destekli otonom acil frenleme (AEB) sistemleri ile şeritte kalma yardımcısı, kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, ters AEB, trafik işareti tanıma ve uyarlanabilir hız sabitleyici gibi özellikler yer alıyor.

Nissan Qashqai Almalı Mıyım?

Nissan Qashqai alınır mı diye düşünmeden önce önemli olan, Nissan'ın bir dizi harika yeni teknoloji, konforlu ve geniş bir kabin ve kararlı bir sürüş deneyimi sunduğunu anlayabilmektir. Genel olarak bakıldığında 2023 Qashqai iyi yapılmış ve güzel malzemeler kullanılarak elde edilmiş bir aile arabası niteliği taşıyor. Küçük SUV alanına gelen tüm yeniliklerle birlikte, Qashqai'yi rakiplerine karşı koymak ve nasıl ilerlediğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Siz de hemen bir Nissan Qashqai kiralayarak bu yeni nesil SUV'nin keyfine Sixt ile varabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler