Kia Stonic İncelemesi

SIXT Rent a Car araç filosu içinde de yer alan Kia Stonic, yepyeni SUV deneyimi sunarak kartları yeniden dağıtmaya geliyor. Gerek iç ve dış tasarımı gerek büyüleyici teknik özellikleri gerekse farklı donanımı ile kullanıcıları kendine hayran bırakan bu araç ile siz de seyahatlerinizden keyif alabilirsiniz. Kia Stonic hem şehir içi hem de şehirler arası yolculuklarınızda size konfor, güvenlik ve estetik sunmak üzere tasarlanmış. Araç hakkında daha fazla detayı sizinle paylaşmak için kolları sıvıyor ve Kia Stonic incelemesi konusuna ayırdığımız bu blog yazımıza, aracın iç ve dış tasarımıyla başlıyoruz. Keyifli okumalar!

Kia Stonic İç ve Dış Tasarım

Kia Stonic inceleme yazımıza aracın dış tasarımını detaylandırarak giriş yapıyoruz. Bu SUV'daki farklı motor seçenekleri size farklı güç aralıkları sunarken aynı sürüş hassasiyetini de koruyarak sizi şaşırtmayı amaçlıyor. LED ön farlar ise estetiğe vurgu yapmakla kalmıyor, aynı zamanda karanlıkları ideal şekilde aydınlatarak görüş mesafenizin maksimumunu yaşamanıza olanak tanıyor. Araçta ayrıca elektrikli ve katlanabilir yan aynalar var. Böylece siz araçtan çıkıp aracı kilitlediğinizde aynalar için endişelenmenize gerek yok. Kia Stonic yan aynaları, araç kilitlendiğinde otomatik olarak katlanıyor. Tüm bunlara ek olarak Stonic'teki ön ızgaralar saten siyah renkteki krom malzemeden üretilmiş. Son derece yakışıklı bir tasarıma sahip olan bu ızgaralar, araçtaki ilk intibanın olumlu olmasında da son derece etkili. Son olarak LED arka stop lambalara sahip olan Kia Stonic iç tasarımına geçecek olursak 8 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya eğlence sisteminden mutlaka bahsetmeliyiz. Bu dokunmatik ekran sayesinde müzik listesinden telefon çağrılarına ve navigasyon sistemine kadar pek çok ayara birkaç tıkla ulaşmanız mümkün. Ayrıca ısıtmalı direksiyon da Kia Stonic'in alametifarikalarından. En soğuk havalarda bile elleriniz üşümesin diye ısıtmalı direksiyonla donatılan Kia Stonic ile siz de konforu en üst seviyelerde deneyimleyebilirsiniz. Ek olarak ön çarpışma engelleme asistanı, 4,2 inç Supervision göstere bilgi ekranı, şerit takip asistanı, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve start-stop sistemi ile Kia Stonic, araç filomuz içinde sizi bekliyor.

Kia Stonic Teknik Özellikler ve Donanım

Kia Stonic incelememizde son bölüm, aracın teknik ve donanımsal özelliklerine ayrıldı. Kia Stonic'in yüksekliği 1,5 metre olurken genişliği 1,76 metre. Araç içine geldiğimizde öndeki bacak mesafesinin 107 cm olduğunu görüyoruz. Arka koltukta ise bu mesafe 85 cm'ye iniyor. Aracın 1.2, 1.4 ve 1.6 DPI olmak üzere üç farklı motor tipi mevcut. Benzinli olarak üretilen Kia Stonic, bu motor tiplerine göre değişen maksimum güç, hız ve tork seçenekleriyle meraklılarına sunuluyor. Aracın şehir içi ve şehirler arası yakıt tüketimi ise son derece ekonomik. 1.2 DPI motorlu seçenekler şehir içinde 6,6 l/km harcıyor. 1.4 DPI'lık Kia Stonic araçlar 8,8 l/km olarak kayıtlara geçerken 1 TGDI manuel motorlar 5,8 l/km yakıt sarfiyatı ile alkış topluyor. Kia Stonic teknik özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Araçtaki sinyal lambaları, tavan rayı, ön ve arka park sensörü, ön ce arka tamponlar, alüminyum alaşım jantlar ve otomatik yanan farlar Kia Stonic kullanıcılarını büyüleyen özelliklerden. Son olarak aracın farklı paket tiplerine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Kia Stonic; Cool, Business, Elegance, Elegance Konfor ve Prestige olmak üzere beş farklı pakette piyasaya sunuluyor. Siz de sınırları zorlayan bir SUV olan Kia Stonic kiralayarak yollardaki konforu ve hakimiyeti ideal seviyelerde deneyimleyebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler