Yakında uygulanacak Gerçek Sürüş Emisyonları (RDE) normlarını karşılamak ve motorunu E20 yakıtıyla (%20 etanol karışımlı benzin) uyumlu hale getirmek için Honda, yakın zamanda City'nin benzinli ve hibrit versiyonlarını güncelledi. Japon otomobil üreticisi, lansmanından üç yıl sonra, bu segmentin en çok satanını da baştan aşağı değiştirdi, hem benzinli hem de hibrit için daha uygun fiyatlı Honda City varyantları piyasaya sürdü ve ayrıca bazı yeni özellikler ekledi. Şimdi gelin, Honda City incelemesine yakından bakarak markanın adeta yeniden canlandırdığı bu etkileyici sedana yakından bakalım.

Honda City Dış Özellikleri

Bu 2023 Honda City makyajı kapsamında aracın inceliklerle dolu stili, çekiciliğini tazeliyor. Yeni ızgarasındaki krom tonlanmış ve ön görünüm değişikliği yinelemesi çerçevesinde kalın levha daha zevkli bir şekilde uygulanmış. Yeni Honda City kullanıcı yorumlarında en çok dikkat çeken bir özellik olan çekici LED ön farlar, aracın renk paletine yeni ve zarif bir eklenti katarak dış görünümü güzel bir şekilde tamamlıyor.

Ön ve arka tamponlar, ürün yelpazesi boyunca yeniden tasarlandı, ancak yalnızca daha yüksek varyantlarda aracın sportif iddiasına katkıda bulunmak için bir miktar da "asilik" işlendi. Bu asilik, sis lambası mahfazalarını çevreleyen siyah plastik kaplamalar ve hem tampon dudağı hem de aracın bir spor araba olduğuna dair oldukça inandırıcı görünen karbon fiber benzeri bir desende arka difüzör içeriyor.

16 inç alaşım jantlar da yeni, ancak City incelemeleri aracın hala ince 185/55 R16 lastikleriyle devam ettiğini gösteriyor. Daha geniş lastikler, bu iyi orantılı sedanın görünümünü tamamlayabilirdi diye düşünen eleştirmenler yok değil. Makyajla birlikte, benzinli versiyon bile daha önce sadece hibrit modelde sunulan bir bagaj ağzı spoyleri alıyor. Ve bununla birlikte, benzinli ve hibrit versiyon arasında çok az görsel fark var - hibrit, mavi çerçeveli Honda logolarına (ön ve arka), bagajda bir "e:HEV" armasına ve arka disk frenlere sahip.

Honda City İç Özellikleri

Benzinli versiyonun iç mekanı, bazı yeni özellik eklemeleri dışında bir önceki versiyondan neredeyse hiç değişmedi. Ön bardak tutucuların yerine (vites kolunun önünde), kullanılmadığında torpido gözüne yerleştirilebilen, ayrılabilir bir kablosuz şarj pedi bulunuyor. Direksiyon simidindeki düğmelerde ve yarı dijital gösterge panelindeki ekranlarda ise ADAS'a özgü değişiklikler var. Çeşitli paydaşlardan geri bildirim aldıktan sonra, 8 inçlik dokunmatik ekran daha yeni yazılım ve daha iyi çözünürlükle güncellendi. Kullanıcı arayüzü hala oldukça basit olsa da, sonunda kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay'i bir araya getiriyor.

Honda City Performans Özellikleri

1,5 litrelik benzinli motoru, güç veya tork çıkışında herhangi bir değişiklik olmaksızın eskisi kadar verimli ve performanslı kalıyor. Düşük hızlarda oldukça duyarlı olan bu doğal emişli motorun orta sınıf performansı beklendiği gibi olsa da, hızlı dönmeyi seven bir motor olduğunu kanıtlıyor. Güç, 2.000 rpm ve 4.000 rpm'nin ötesinde hissedilen belirgin artışlarla, adımlar halinde akıyor. Ancak, yalnızca performans açısından değil, aynı zamanda işitsel deneyim açısından da en keyifli hissettiği 7.000 rpm devir sınırlayıcısına daha yakın.

Honda City, güven uyandıran bir sürüş sunuyor ve büyük bir olgunluk duygusuyla yolcuları zorlu koşullardan koruyor. Dengesi de gayet iyi; iyi ağırlıklı yönlendirmesi ve öngörülebilir doğası sayesinde, bu arabayla işlerinize koştururken bir dereceye kadar eğlenebilirsiniz bile! Bununla birlikte, iyileştirilebilecek olan şeyler, bazı rakipleri kadar iyi olmayan kabin yalıtımı ve inceliği oluyor. Şimdiki yeni Honda City incelemelerinde daha önce olduğu gibi, kabine sızan çok sayıda motor ve yol gürültüsü duyulduğuna tanıklık edebilirsiniz.

Honda City Güvenlik Özellikleri

2023 Honda City, uygun fiyatlı ürün yelpazesinde Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi (ADAS) veya Honda Sensing ile donatılmış ilk sedan. ADAS paketinin sunduğu tüm güvenlik özelliklerine yakından bakacak olursak pek çok premium nitelik olduğunu söylemek mümkün. Bir kamera ve çoklu sensörlerin yardımıyla, Çarpışma Önleyici Fren Sistemi, Yoldan Ayrılma Önleyici Sistem, Şeritte Kalma Yardım Sistemi, Düşük Hız Takipli Adaptif Hız Sabitleyici, Otomatik Uzun Far ve Öndeki Araç Kalkış Bildirim Sistemi gibi özellikler yer alıyor. Böylece bunlar da aracı daha modern ve teknolojik kılan detayları arasında en etkileyici olanlar oluyor.

Siz de birbirinden güvenli ve konforlu son model araçlarımızı kiralamak için hemen araç filomuzu inceleyebilir ve Sixt kalitesini keşfedebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler