Fiat Egea Cross

Farklı versiyonları ile uzun zamandır ilgi uyandırmayı başaran Fiat Egea Cross, markanın en çok merak edilen otomobilleri arasında. Benzinli - manuel modellerinden dizel - otomatik vites seçeneklerine kadar birçok versiyonu ile de çeşitliliği artıran Fiat Egea Cross incelemesi için hemen keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Fiat Egea Cross Motor Özellikleri

2021 Fiat Egea Cross özellikleri içerisinde öncelikle 130 beygir güç ve 320 Nm tork üreten 4 silindirli 1.6 litrelik turbo beslemeli multijet motor dikkat çekiyor. 1.6 litrelik bu dizel versiyonlar 6 ileri manuel şanzıman ile donatılıyor. Güçlü bir yapıya sahip bu motor, sürücüye oldukça iyi çekiş deneyimini de beraberinde getiriyor. Tüm bunlar, yakıt ekonomisi sağlama noktasında da avantaj sunan özellikler. 2021 yılında makyajlanan Cross versiyonları Crossover ve SUV arayışında olan sürücüleri de hedefliyor. Toplamda ise 1.4 Fire 95 HP, 1.0 Firefly 100 HP olmak üzere 2 benzinli ile, 1.3 Multijet 95 HP, 1.6 Multijet 130 HP dizel olmak üzere toplam 4 ayrı motor seçeneği sunuluyor. Fiat Egea Cross Wagon modelleri ise 100 HP benzinli, 130 HP dizel ve 130 HP hibrit seçenekleri ile beraber geliyor. Dizel modeller 320 / 1500 Nm (kgm) /devir üretirken 1598 cm3 silindir hacmi de sunuyor. Otomatik vitese sahip bu modellerde 0-100 km/h (s) hızlanma ise 10,3 saniye. Fiat Egea Cross teknik özellikleri içerisinde Wagon'un hibrit modelleri ise 130 HP güç ve 240 Nm tork ile beraber geliyor. Otomatik vites sistemine sahip bu modellerin 0-100 km/h (s) hızlanması ise 8.6 saniyede tamamlanıyor.

Tasarım ve Teknoloji

Fiat Egea Cross yorum ve geri bildirimlerinde genel olarak tasarım da adından sıkça söz ettiren detaylardan biri. Yerden yükseltilmiş bir şasiye sahip olan Fiat Egea Cross, 2021 yılı itibarıyla makyajlanan versiyonlarında ön yüzündeki farklı "FIAT" yazısı ile dikkati çekiyor. Bu tasarım dilinin ilk kez uygulandığı modellerden biri olan Fiat Egea Cross, yeni tasarıma sahip farları ile de oldukça ilgi çekici. Üst paketlerde standart olarak sunulan LED farların aydınlatma performansı da gayet başarılı. Elmas kesim 17 inçlik jantlar ise en üst paket ile beraber geliyor. Arka tarafta ise tümüyle LED teknolojili stop lambalar sizi karşılıyor. Fiat Egea Cross bagaj hacmi ise 440 litre. Sabitleme yapabileceğiniz bagaj kancaları da düzenleme noktasında kolaylık sağlıyor. Ayrıca koltukları yatırarak bagajda daha fazla alana da sahip olabilirsiniz. Fiat Egea Cross ölçülerine bakıldığı zaman ise bu modeller 1818 mm genişliğe, 4386 mm uzunluğa ve 1556 mm yüksekliğe sahip. Modelin sahip olduğu teknolojilere bakmak gerekirse; kablosuz telefon şarjı, anahtarsız giriş ve çalıştırma, USB portu, kör nokta uyarı desteği, şerit takip asistanı, akıllı hız sabitleyici, yorgunluk uyarı asistanı, çarpışma uyarı sistemi gibi özellikleri görebilirsiniz. Tüm bunların model ya da paketlere göre değişebileceğini unutmayın.

İç Tasarımı İle Fiat Egea Cross

İç tasarıma bakıldığı zaman ise örneğin Fiat Egea Cross Wagon Lounge paketlerinde kompakt ve derli toplu bir kokpitten söz etmek mümkün. Krom parçalı deri direksiyon ile dikkat çeken model, 7 inç dijital gösterge paneli ve 10 inç tablet ekranı ile de kullanıcı deneyimini yukarı taşıyor. Fiat Egea Cross modellerinin Lounge paketinde de iç tasarımda aynı özellikleri bulmanız mümkün. Fiat Egea Cross'un Urban paketinde ise deri direksiyon ve vites topuzu, 7 inç tablet ekran, Street pakette ise 5 inç ekranlı radyoyu bulabilirsiniz. Genel olarak ideal baş ve diz mesafesi sunuyor olması ile de bu modeller sürücü ve yolcuların konforlu seyahatini eksik etmiyor. Dilerseniz, Araç Filosu sayfamızı ziyaret ederek de Fiat Egea Cross'u kiralayabilir veya seyahatinize uygun bir başka araçla tatilinize başlayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler