En Ucuz SUV Modelleri ve İncelemeleri

Söz konusu uzun yolculuklar olunca bir araçta aranan kriterler artar. Özellikle şehirler arasında ve özen anlar keşfetmek için yapılan seyahatlerde arabanın ne kadar konforlu olduğu büyük önem taşır. Özellikle aile ve arkadaşlarınızla yaptığınız kalabalık yolculuklar... İşte bu anlar arabanızın farkını ve konforunu göstermesi gereken anlardır. Eğer bu zamanları konforla geçirmek istiyorsanız SUV araba modelleri sizin için ideal seçeneklerden biri olabilir. Ayağınızı fazlasıyla yerden kesecek bu araçları tanımak ve uygun fiyatlı modelleri incelemek istiyorsanız gelin bu konuyu bir mercek altına alalım.

SUV Araç Nedir?

SUV araçları "Sportif ve klasik araçların ortak noktası." olarak tek cümleyle özetlememiz mümkün. Açılımı Türkçede "Spor Kullanımlı Araç" anlamına gelen SUV, Sedan modellerin ve 4x4 modellerin bazı özellikleriyle sunulur. Bu araçlar yüksek oturma mesafesi ve geniş iç hacmiyle yolculukların maksimum konforla geçmesini sağlar. Ayrıca güçlü motor donanımları ve 4 tekerlekten çekiş sistemleriyle zorlu yollarda dahi farkını gösterir. Her SUV aracı bu tür özelliklere sahip olmasa da bazı modellerin ağır yük taşıma kapasitesi de bulunur. Otomobil dünyasına Jeep Cherokee ile 1975 yılında adım atan bu araçlar kalabalık yolculukların vazgeçilmezlerindendir. Eğer araba kriterleriniz arasında yukarıda bahsettiğimiz fonksiyonlar mevcutsa SUV modelleri değerlendirebilirsiniz. Henüz bir SUV aracı deneyimlemediyseniz araç kiralama hizmetimiz sizinle.

En Ucuz SUV Araçlar

SUV modelleri arasında her bütçeye ve kriterlere hitap edecek modellere rastlamak mümkün. Tasarladığı araçlarla adından sıkça söz ettiren markaların uygun fiyat skalasında bulunan araçları merak ediyorsanız sizi hemen en ucuz SUV modelleri listemize alalım:

1- Kia Stonic

Kia Stonic sizi her açıdan tatmin edebilecek uygun fiyatlı bir SUV modeli olarak listemizde. Son teknoloji donanımların güçlü motor ve geniş iç hacimle buluştuğu bu model standartların ötesinde bir SUV deneyimini uygun fiyatlarla yaşamanız için birebir. Kia Stonic otomobilin ön çarpışma engelleme ve şerit takip sistemi gibi donanımları sürüş sırasında güvenliği sağlamak için aktif olarak görev alır. Bununla birlik geniş iç hacmi ile kalabalık yolculuklar için tercih sebebi olabilir. Koltuklar dik konumdayken 352 litre, yatık konumdayken tam 1.155 litre olan bagaj kapasitesi uzun yolculuklar için oldukça yeterli. Çift renkli iç tasarımıyla ve modern dizaynıyla oldukça dikkat çeken Kia Stonic, sportif araç tutkunlarının vazgeçilmezi olabilir.

2- Fiat Egea Cross

Otomobil sektörünün İtalyan devi Fiat, ekonomik ve kullanışlı bir SUV aracıyla karşınızda. Fiat Egea Cross, müşterisine farklı donanım seçenekleri sunarak tüm kriterleri karşılamayı hedefler. Sert ve karizmatik tasarımıyla öne çıkan bu model keskin renk seçenekleriyle sportif araç tutkunlarını büyüleyecek kadar iddialı. Donanım zenginliği ve şık tasarımıyla öne çıkan bu otomobil farklı motor seçenekleri sunar. 1.4 benzinli, 1.5 hibrit ve 1.3 dizel motor çeşitleri gündelik kulanım rutininde ihtiyaçlara göre değerlendirilebilir. Zira motor bir arabanın gücünü belirleyen unsurların başında gelir. Bunlara ek olarak araç kullanımını kolaylaştıran son teknoloji özellikleri de Egea Cross’da. Ön park sensörü, ısıtmalı koltuklar, tablet donanımı ve daha fazlasına Egea Cross modellerinin özelliklerinde rastlamak mümkün.

3- Citroen C3 Aircross SUV

Sıradaki konuğumuz Fransa’dan; Citroen! 1976’dan günümüze otomobil sektöründe oldukça konuşulan modeller üreten marka SUV araç çeşitleriyle de araba tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında. Söz konusu kriterler SUV, fiyat ve kullanışlılık olunca Citroen C3 Aircross SUV modeli son zamanlarda oldukça revaçta. Tüm detaylarıyla yüksek verimlilik ve konfor sunan bu model 6 farklı motor seçeneği sunar. Böylece en konforlu yolculuklar için kullanıcıların ihtiyaçlarına hitap eder. Bununla birlikte C3 Aircross güvenlik konusunda yüksek teknolojiden faydalanır. Aktif fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve Citroen Connect Asist gibi özellikler yolculuk süresince tehlikeli durumlarda sürücünün yanında. Güçlü motor ve teknolojik özelliklerin bir arada sunulduğu Citroen C3 Aircross tasarım konusunda da iddialı. Yüksek yoğunluklu köpükten üretilen koltuklardan geometrik desenlerle süslenen ön ızgaraya kadar her detayıyla estetik ve konforu bir arada sunuyor. Güçlü, ergonomik ve şık detaylarla çevreli Citroen C3 Aircross ortalamanın üzerinde bir SUV araç arayanlar için ideal olabilir.

4- Dacia Sandero

Şimdi rotamızı bir Avrupa devinin hem ekonomik hem de çarpıcı bir SUV modeline çeviriyoruz. Dacia Sandero uygun fiyatlı SUV modelleri arasında oldukça iddialı. Oldukça güçlü bir görünüme sahip olan Dacia Sandero bu iddiasını geniş iç hacmi ve bagaj hacmiyle gösterir. Koltuklar dik konumdayken 410 litre, katlanır konumdayken 1517 litre olan otomobilin bagaj hacmi bulunduğu segmentin oldukça üzerinde. Bagaj genişliğinin yüksek olması uzun süreli yolculuklardaki tüm ihtiyaçları depolamak için birebir. Hazır uzun yolculuklardan bahsederken Dacia Sandero’nun motor gücünden de bahsetmeden geçmeyelim. Markanın seçkin motorları arasında yer alan X-Tronic, uzun yolculuklarda tasarruf ve sürüş konforu konusunda oldukça başarılı. Son teknoloji donanımlarla süslenen iç tasarımı ve güçlü teknik özellikleriyle dikkat çeken Sandero, çok yönlü bir SUV otomobil arayanlar için biçilmiş kaftan olabilir.

5- Volkswagen T-Cross Life

Uygun ve kullanışlı SUV otomobilleri dosyamızı Volkswagen ile kapatıyoruz. Volkswagen T-Cross Life fiyatı, donanımları ve konforlu iç tasarımıyla yer aldığı segmentin iddialı modelleri arasında yer alır. Marka, T-Cross Life otomobili iki kelimeyle tanımlamayı tercih etmiş; Değişken ve kullanışlı. Bu modeli genel olarak incelediğimizde gerçekten de tanıma uyduğunu söylememiz mümkün. T-Cross Life otomobilin modüler iç yapısı bagaj konusunda adım adım yükseltme olanağı sunar. Arka koltukların tıpkı ön koltuklar gibi ileri-geri kayan yapısı bagaj düzenin pratik bir şekilde ayarlaması için ideal. Buna ek olarak aracın teknolojik iç donanımları da kullanışlı tanımını karşılar nitelikte. Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı ve Park Asistanı gibi özellikler sürüşün pratikleşmesi için birebir. Bununla birlikte T-Cross’un merkezi olan 1.0 litre hacimli TSI motor 110 PS’lik gücüyle yüksek tork değeri sunar. Motorun bu özellikleri Volkswagen otomobilin yüksek çekiş gücüne sahip olmasının ve ekonomi performans göstermesinin sebebi. Hem tasarımı hem de donanım konusunda rakiplerinden farklı bir çizgide olan T-Cross Life otomobil, güçlü bir SUV deneyimi yaşamak isteyenler için doğru adres.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler