Station wagon araçlar, geniş iç mekanları ve büyük bagaj alanlarıyla konforlu bir deneyim sunuyor. Bu modellerin iç mekan genişliği hem aileler hem de sıklıkla uzun yolculuklara çıkanlar için ideal. Station Wagon tipli araçlar SUV'lara göre daha zarif bir yapıda. Bununla birlikte iç mekan genişliği ve depolama gibi konularda SUV modellerle rekabet edebilecek kadar da iddialı. Eğer tercihinizi geniş ve zarif araçlardan yapmak istiyorsanız station wagon arabalar sizi fazlasıyla memnun etmeye aday. Yüksek yol tutuşu, geniş oturma alanları ve yolcu kapasitesi gibi konularda öne çıkan en iyi station wagon araç modellerini sizin için derledik. Eğer araç seçiminde tercihinizi station wagon arabalardan yana kullanmak istiyorsanız bu yazımızı incelemeden geçmeyin. Station wagon araç modellerini deneyimlemek isterseniz SIXT'in Araç Kiralama hizmeti yanınızda.

İçindekiler

1- Volvo V60

Station wagon araba modelleri listemizin ilk konuğu gelişmiş donanımlarıyla Volvo V60. Dayanıklı araçlarıyla dünyada nam salan Volvo markası, V60 modeliyle SW sektörünü domine etmeyi başardı. Çünkü bu model hem bir sedan kadar zarif hem de bir SUV kadar gösterişli. Bu aracı SUV modellerle kıyaslamamızın nedeni yerden yüksekliğinin diğer SW araçlara göre daha fazla olması. Fakat bu detay, size aracın yol tutuş gücünün azaldığı izlenimini de vermesin. Çünkü Volvo V60 hem iç tasarımı hem de güvenlik özellikleriyle tam bir aile aracı. V60'ın iç tasarımına baktığımızda çok yönlü bagaj yapısı, havalandırma özellikli koltuklar ve panoramik tavan göze çarpıyor. Aracın koltuklarında bulunan havalandırma özelliği uzun yolculuklarda dahi terleme gibi problemlerin önüne geçiyor. Fonksiyonel bagaj tasarımı ise yüklerin pratik bir biçimde yerleştirilmesi için oldukça ideal. Bununla birlikte gelen panoramik tavan ile konforlu bir yolculuk için gereken tüm donanımların iç tasarımda bulunduğunu söylemek mümkün. Bu araç iç tasarımının yanı sıra teknolojik özellikleriyle de maksimum konfor vaadini destekliyor. Yerleşik Google uygulamaları navigasyon, müzik, sesli komut ve bunun gibi yüzlerce fonksiyona anında ulaşılmasını sağlıyor. Son teknolojili bir araç deneyimi için V60'ı değerlendirebilirsiniz. Volvo V60 motor performansı konusunda da oldukça iddialı. B5 AWD mild hybrid motora sahip olan model 6.9 saniyede 100 km/s hızlanma performansına sahip. Ayrıca 350 Nm tork gücüyle ağır yüklerde performans kaybı yaratmıyor. Gösterişli ve kullanışlı bir station wagon otomobil arayışındaysanız Volvo V60 vazgeçilmeziniz olmaya aday.

2- Subaru Outback

Subaru Outback, SUV tarzı bir görünüme sahip olmasına rağmen, station wagon kökenlerini koruyor. Standart dört tekerlekten çekiş ve yüksek zemin boşluğu, zorlu yol koşullarındaki sürüşlere uygun bir seçenek sunuyor. Ayrıca geniş iç mekanı ve güvenlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Yeri geldiğinde araba tutkunuzu tatmin edecek yeri geldiğinde ailenizle konforlu yolculuklar yapmanızı sağlayacak bir araç arayışındaysanız Outback'i değerlendirebilirsiniz. Subaru Outback'in gelişmiş güvenlik özellikleri ilk deneyimde dahi teknolojinin farkını hissettiriyor. DriverFocus, EyeSighrt Sürücü yardım teknolojisi gibi donanımlar güvenli bir yolculuk için güçlü destek sağlıyor. Buna ek olarak yükseltilmiş tavan rayları ve 559 litrelik bagaj hacmiyle tüm yükleri taşıyabilecek kadar iddialı. Boxer motor gücü ve dört teker çekiş gücüyle de yüksek performans sunan Subarı Outback, zorlu yolları sevenler için ideal seçeneklerden biri.

3- Audi A4 Allroad

Zarif ve lüks tasarımlara sahip araçlarıyla otomobil severlerin favori markaları arasında yer alan Audi, A4 Allroad modeliyle de bu geleneğini sürdürüyor. Oldukça prestijli bir görünüme sahip olan bu aracın hatta station vagon konseptli modeller arasındaki en estetik seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Ön ve arka tampon tasarımından tekerlek kemerlerine kadar güçlü bir görünüm sergileyen araç adeta bir yol canavarı izlenimi veriyor. A4 Allroad'ı böyle nitelememizin nedeni birazda motor gücünden kaynaklanıyor. 400 Nm tork üreten 190 HP gücündeki 2.0 TDI motor engebeli yollarda dahi maksimum konfor sunuyor. Bununla birlikte ağır yükler eklediğinizde herhangi bir performans kaybı yaşatmıyor. Yük demişken aracın gelişmiş bagaj tasarımından da bahsetmeden geçmeyelim. 495 litrelik bagaj kapasitesine sahip olan aracın koltukları yatırıldığında 1.495 litreye kadar depolama imkanı sunuyor. Audi A4 Allroad geniş, güçlü ve estetik bir araç deneyimi konusunda her listede yer alabilecek kadar iddialı.

4- Porsche Panamera Sport Turismo

Dünya'nın lüks araba markaları arasında yer alan Porsche, Panamera Sport Turismo modeliyle lüks ve sportif detayları bir arada sunuluyor. Porsche Panamera Sport Turismo ilk bakışta spor lüks algısı yaratıyor. Ön tampon, arka tampon ve gövde tasarımıyla dinamik bir görünüm sunan model Porsche farkını kesinlikle gösteriyor. Araba konusunda lüks bir görünüm vazgeçilmezinizse bu model sizin için ideal. Porsche Panamera Sport Turismo lüks yolculuk vaadini iç tasarımıyla da sunuyor. Kokpit konseptiyle geliştirilen iç tasarım son teknoloji olanaklar sunan orta konsolu ve maksimum konfor sunan koltuklarıyla uzun yolculuklarda dahi iddialı. Araba tutkunuzu fazlasıyla tatmin edecek bir deneyim yaşamak istiyorsanız Porsche Panarema'nın ergonomisine güvenebilirsiniz. Bunlara ek olarak araç motor gücüyle de standartların ötesinde. Panamera Turbo S E-Hybrid motor 2.9 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilecek kadar güçlü. Lüks ve konforlu bir araç için yüksek bir bütçeye sahipseniz Porsche Panamera Sport Turismo doğru adres.

5- Volvo V90

Listemizin ilk sırasında Volvo'ya yer vermişken kapanışı da Volvo'yla yapalım istedik. Volvo V90 güçlü donanımları ve son teknoloji özellikleriyle her yolda ve her hava koşulunda sizinle olmayı vadediyor. Marka tarafından "Her şeyden kaçış otomobili" olarak nitelendirilen model geniş iç dizaynı ve güçlü motor özellikleriyle bu mottosunu doğrular nitelikle. V90'ın iç tasarımı hem eşya yükleme hem de kalabalık yolculuklara ayak uydurabiliyor. Bununla birlikte gelen yerleşik Google özellikleri, Sürücü Yardım Teknolojisi, Hava Temizleme Sistemi ve 360 derece kamera gibi donanımlar her açıdan keyifli bir yolculuk deneyimi yaşatıyor. Güvenli yolculuk dendiğinde akla gelen ilk marka olan Volvo, V90 modeliyle de station wagon araç tavsiyesi listemizin konuğu.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler